Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Birkac soru

dogacan95

Bronz 5 Üye
Oncelikle merhaba benim birkac sorum olacak.1)Gaga tasının kaplumbaga faydası ne olur nasıl kullanmalıyım? 2) 1 sene plastik kapta yasamıs sonra akvaryuma geçmis kaplumbagada büyüme geriligi olur mu? 3) Kaplumbagamın desenleri fazla belli olmuyor bunun nedeni nedir fazla kuru alana cıkmıyor bunla alakalı olabilir mi? 4)Kaplumbagam 1 ayda 1 cm büyüdu normal mi? 5) 50cm akvaryumum ne kadar yeterli olur(2kaplumbagam var)? 6) akvaryumum kucuk oldugu icin su cabuk soguyor ve ısıtıcının devreye girmesinde 1 dk süre geciyor bu kaplumbagayı hasta eder mi?) cevaplarınızı bekliyorum

Cvp: Birkac soru

1-Gaga taşı kaplumbağaların kalsiyum ihtiyaçlarını giderir, kabuk sağlığı açısından önemlidir. Yeme vitamin damlattıktan sonra taşın yumuşak kısmını ufalayarak toz haline getirip yeme serpin. Ve kireç olanlardan değil, mürekkep balığı kemiği olanları tercih edin.
2-Plastik kap küçük bir ortam olduğu için kaplumbağanızın boyu yaşına göre küçük olabilir (1 yaşındaki bir kaplumbağa 8-10 cm arası olmalıdır.). Ancak akvaryuma geçirdiğinizde olması gereken boya yavaş yavaş ulaşacaktır.
3-Kaplumbağadan kaplumbağaya hızı değişmek üzere su kaplumbağalarının desenleri büyüdükçe kaybolabilir. Bu doğal birşeydir.
4-En ideal büyüme hızı ayda 5-10 mm arası olmalıdır. Proteini azıcık kısarsanız fena olmaz.
5-Eğer kaplumbağalarınız 10 cm'den büyükse akvaryum küçük gelir. Onun dışında 10 cm olana kadar idare eder.
6-Birşey olacağını zannetmiyorum. Yine de olabildiğince kaliteli marka ekipman kullansanız iyi olur.

Kaplumbağanıza uzun ve sağlıklı bir ömür dilerim :)

Geri