Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaşlar doğum günü hediyesi olarak arkadaşlarım bana 2 adet kırmızı yanak almışlar. O zamanda forumda araştırma yapıp konu açıp bilgi toplamıştım ama durumun ciddiyetini farkedememişim. Bonnie ve Clyde ile bayağı zamandır ilgilenemedim sınavlarım sebebiyle onlar plastik kaptalar şuan ama 21 ocakta istanbula gittiğim zaman yeni yuvalarına kavuşacaklar. Fakat arkadaşlar kabukları kıvrılacak düzeyde yumuşadı. ev arkadaşıma bırakmıştım ve oda ilgilenmemiş 1 2 hafta boyunca yemlerini düzenli vermemiş temizlememiş. Kafalarını suyun dışında tutmaya çalışıyorlar sürekli plastik kabın kuru alanına çıkmaya çalışıyorlar suya girince yüzemiyorlar. Yem yemiyorlar.(yemden kastım hazır yem) arkadaşlar ne yapmalıyım nasıl bir süreç uygulamalıyım lütfen bana yardım edin ben onlara birşey olmasını istemiyorum. Söylediklerinizi harfi harfine uygulayacağım bundan sonra. Şimdiden çok teşekkür ederim herkese ve en kısa zamanda yanıt almayı umuyorum
eger akvaryuma hemen gecemeyeceksen büyük bir kap veya legen al 50ye 30 boyutlarinda olabilir sonra akvaryumcudan 1 termometre 1 ısıtıcı ve minik bir su filtresi bide kaplumbagalar icin vitaminler var suya damlatilan onlardan al ve aldigin kaba yerlestir bunlari kucuk bir kaya bulup kaba koy kuru alan icin ve eczaneden D3 vitamini al haftada 1-2 kere suya damlatilan vitaminden ustunde yazan kadar damlat D3 vitamini kaplumbagalarin buyuklugune gore ver gecmis olsun 2 ay idare et ama akvaryuma gec
Bu iki konuyu okuyup uygulamanız gerekiyor. Plastik kaplara ölüm fanusu denir ve hiç bir şekilde sağlıklı kaplumbağa yetiştiremezsiniz. Sonuç ölüm.
Öncelikle zaman kaybetmeden veterinere gidip antibiyotik tedavisi için kontrol ettirmelisiniz. Ayrıca kabuk yumuşaması için kalsiyum ve d vitamini gerekli. Şu aşamada haftada bir kez mürekkep balığı kemiğini toz haline getirip yem ile vermelisiniz. Devit 3 vitaminide gene bu aşamada 3 günde bir yem ile verin. Hayvanlar yem yemediği için bunlarıda veremeyeceksiniz. Mürekkep balığı kemiğini biraz suya atın. En azından sudan emilim yapar. Normalde su değerleri için uygun değil. Ama Devit 3 için bu uygulamayı yapmayın. Muhtemelen su ısıtıcısı, filtre ve kuru alanda ısıtma lambanız olmadığı için hastalıklarında etkisiyle hayvanın metabolizması ve sindirim sistemi iyice yavaşlamıştır. Açlık ile ayrıca zayıf düşürmüştür. Kaplumbağa vitamini (sera reptilin) alıp direk ağızlarına damlatın. Bunu şu aşamada iki günde bir yapın.
Tedavilere cevap alabilmek ve hayvanları yaşatabilmek için fazla zamanınız kalmamış. Hemen harekete geçilmesi gerekiyor.