Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Böyle görünmesi normalmi ?

eisenstein

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar kaplumbağamın kabuğundaki görünüm bana pek sağlıllı gelmedi , birde sizin görüşlerinizi almak istedim . Sizce kapluşumun kabuğunun böyle görünmesi normal mi ? Değilse ne gibi bi durumla karşı karşıyayım ve tedavisi nasıl olmalı ?

mailto:/24paxrm.jpg

Ben mantara benzetemedim, sudan kaynaklanıyor veya kalsiyum eksikliğinden olabilir. Musluk suyumu kullanıyorsunuz ?
Mantarda olabilir tabi kesin birşey diyemem...

A vitamini eksikliğinden olabilir. Bendede böyle bir sorun olmuştu Daha fazla güneşe çıkarmanız gerek. Bir de plastik kapta mı bakıyorsunuz yoksa akvaryumda mı eğer plastik kaptaysa ısı yetersizliğinden olabilir akvaryuma almanız iyi olur

Mantar gibi pamuksu değil ve kötü kokmuyorsa kalsiyum ve uvb eksikliğidir.Kalsiyum desteği ve güneşin yardımıyla en kısa zaman da düzelecektir.

Yumuşak bir fırçayla kabuğu temizleyin.Eğer kireç birikmesiyse geçecektir.

kapluşlar akvaryumda yaşıyor vitaminde veriyorum ama uv lambam malesef yok bu aralarda güneşi görmek pek mümkün değil . Ama hemen bi kalsiyum desteği ve uv lambası alıcam. teşekkür ederim

kalsiyuma başlayın hemen.Havalar ısınınca bahçe ya da balkonda güneşlendirerek uvb eksikliğini gidermiş olursunuz.

Kapluşunuza haftada 1 kez haşlanmış yumurtanın beyazından yedirin.

Sorun kireç.. Suyunuz kireçli ondan oluyordur. Serra aquatan veya muadili su düzebleyicier kullanın.

teşekkür ederim yardımlar için , bütün söylenenleri deniycem bakalım 1-2 hafta sonra umarım bir düzelme olur

Geri