Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bu Akvaryum Uygunmu

seko94seko

Bronz 1 Üye
Merhaba,bugün bir su kaplumbağası almayı düşünüyorum,plastik kaplarda,yani bir çok kişinin tabiri ile ölüm fanusunda besliyicektim(ölüm fanusu dendiğiğinide bugün öğrendim :) ) Zararlı olduğunu öğrenince vazgeçtim,önce yerini ayarlıyım sonra alırım dedim.Benim evde büyük bir akvaryumum var,çokda buyuk olmasada buyuk yani,içinde 10 15 tane lepistes,1 vatoz ve 1 çöpcu balığı yaşıyor.Bu Balıklarla aynı ortamda yaşayabilirmi su kaplumbağası.

Temsili bir resim koyayım,Benim akvaryumum bu akvaryumdan biraz daha büyük,içinde filtre,ısıtıcı var,dibinde çakıl taşları,büyük bir kaya ve birazda yeşillik var.

scaled.php

Ve Son bir soru:Kaplumbağamın güneşlenmesi için yani kuru bir yer nasıl ve neyden yapabilirim üstüne çıkıp durabileceği,yardımlarınızı bekliyorum ^^

Cvp: Bu Akvaryum Uygunmu

Canlı bitki ve balıklar kaplumbağaların menüsünü oluşturuyor.O tarz bir akvaryuma kaplumbağa atmak hem bitki hem de balıkların sonu olur.
Yavruyken belki çok zarar veremez ama 1-2 ay içerisinde akvaryumu talan eder.
Kaplumbağa için ayrı bir akvaryum kurmalısınız.

Akvaryum uygun.ama içeriği değil :) Kuru alan içinse Dvd kaplarini birbirine yapistirip gerekli egimi verip 3-4 tane vantuzun uzerine oturtabilirsiniz :) Ve.kaymamalari icinde bir çim hali veya.hali kaydirmaz koyabilirsiniz :)

Kesinlikle balıkların sonu olacaktır kısa bir zamanda, ayrıca hem balıklar strese gireceklerdir hemde başlangıçta kaplumbağa.. Eğer böyle büyüklükte ya da daha büyük bir akvaryumda evet ebatlar oldukça yaşam için elverişli ama kuru alan söz konusuysa biraz kafa yorup "doğal" olan bir kuru olan hazırlamanızı öneririm. Cd kapları ve onların üstüne konan halı kaydırmazlara hiç sıcak bakmıyorum. Aslında yapay olan bir çok aksesuara sıcak bakmamak lazım. Ama biraz imkan ve zaman sıkıntısı çekiliyorsa o zaman başvurulabilir. Ben uydurma bir cd kabı yerine çokta irice olmayan bir kaya yada mineralli kayayı tercih ederim, bir süre sonra suyun dışında kalan kısımda alg benzeri yosunlanmalar oluşacağı için bence çok çok daha iyi olacaktır. Sonuçta amaç bir evcil beslemek ve biraz olsun evin içinde onunda kendini evinde gibi hissettirebilmek ..

Bence kaplumbağanıza yeni bir akvaryum alın ucuza satılmakta 35 - 40 tl ye çünkü bu akvaryumun düzeni oturmuş bozmayın bence balıklarında sonu olur bu kaplumbağa hepsini yer :/

Ben kayaya karşiyim :) Su seviyesini dusuruyor maalesef. Sanki.dogal ortaminda isitici ve filtre.var mi :)

Evet doğal ortamda ısıtıcı ve filtre yok ama orda güneş ve kendini durmadan temizleyen bir su var çünkü .. Aynı zamanda da kayalar.. Ben aksesuarları kastetmiştim zorunlu akvaryum teçhizatlarını değil. Sanırım ne demek istediğimi anlatamadım.. Maddi imkan ve zaman var ise dedim, Buda demek oluyorki paranız ve vaktiniz varsa büyük bir akvaryumda alırsınız uygun bir kuru alanda, akvaryumunuz büyük olduğu için su seviyeside haliyle sizi ve akvaryumu ırgalamamış olur. Ama tabi para ve imkan var ise.. Aksi taktirde tabikide bu saydıklarım geçerli değildir, yanılıyormuyum ?

Akvaryumum 70 CM. Ama kayayı maalesef kullanamıyoruz istediğimiz yükseklikte. Benim 37 CM derinliğim.var. Kaya kullansam bu değer çok dusucek.

Boş kayalar da var doğal mineral ve su değerlerini yaşanabilir kılan, onlara bakabilirsiniz. İçi çok hafif delikli ve suya batırdıkça içi de su alıp dibe çöküyor ve su değerinizi koruyor ayrıca yüzeyide alg benzerlerini oluşturmaya elverişli oluyor. Gerçi Türkiye'de var mı daha hiç bakamadım. Ben yurtdışındayken uzun süre kuru alan olarak onlardan kullanmıştım.

Hayir. Sonucta o kayayi istedigimiz buyuklukte kullanamiycaz. Yani yukseklik acisindan kaya.biraz.kotu.gibi

Görsel ikinci plan doğallık birinci plan.. bu şekilde yaklaşmak gerekir.

Çok büyük bir akvaryumsa hayır küçük bir akvaryumsa evet. Göreceli yani.

Dediğiniz gibiyse haklısınız. Beninki küçük biraz. 70 cm. O yuzden DVD kabi kullanmaliyim :(

Geri