Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bu bir pembeleşmemi?

ffts1

Bronz 2 Üye
Arkadaşlar bu bir pembeleşme mi? ben mi ehvamlanıyorum.. :S yeme konusunda herhangi bir problem yok su 30 derece,kuru alana cıkma normal,ağız açıp kapama olayı yok ama başlangıç olabilir eğer öyleyse hemen önlemini alayım.

mailto:/hv9c13.jpg

Cvp: Bu bir pembeleşmemi?

Ben göremedim bile bana göre hiç birşey yok.

Bana bir belirti gibi geldi , gözlem altında tutun sürekli kaplumbağanızı .
Ayrıca kuyduğu bana biraz garip geldi , bir sorun mu var ?

Ama doğru benim bilgisayarın ekran kartı bozulduğu için pembeyi görememiş olabilirim.

Fakat şuanlık telaşlanacak birşeyin olduğunu düşünmüyorum , ama siz yinede gözetim altında tutunuz.

Kapluşlar büyürken alt kabukta pembeleşme olabiliyor başka hastalık belirtileri yoksa endişe etmenize gerek yok. Alt kabukta pembelik akciğer enfeksiyonunun ilerlemiş olduğunu gösterir akciğerleri hizasında iki ayrı pembelik şeklinde başlar ve bu durum oluştuğunda kapluşunuz çoktan yemden kesilmiş, hareketsiz kuru alanda bekliyor olacaktır. Tabii sürekli gözlemlemekte fayda var. Kuyruğu ucundan kopmuş gibi sanki bu arada :(

Evet sadece bunun dışında herhangi hiçbir belirti yok, yani pembeleşme olduğunda zaten son haddeye gelmişmi oluyor.????Ozaman dediğiniz gibidir küçük olduğu için,ben yinede gözlem altında tutayım erken yakalarsam tedavide yaşama şansı daha fazla olur diye düşündüm
Herkese tek tek teşekkür ederim.evet herşeyi normal kuru alanla ilişkisi hareketliliği gayet aç :) ama bilemedim pembeliği görünce endişelendim birden.Kuyruk kısmına gelince aldığımda öyleydi hatta o kuyruk kısmıyla dikkatimi çekti sanırım petshop taki amca diğer hayvanlarla bir arada tutmuş daha önce kapluşumu onlarda koparmış sonrada ayırmış olsa gerekki tek başına duruyordu.kuyruğunu görünce ben bunu alıyorum dedim.Oysaki diğer kapluşuma birşeyler almaya gitmiştim petshopa görünce daisy hemen aldım,yaralı hayvanlara ayriyeten bir zaafım var.Bütün hayvanları çok seviyorum hayvan ayırtetmem zamanında veteriner olmayı cok istedim ama öğretmen oldum :)

Yaranın tamamen kapandığından , mikrop kapmayacağından emin misiniz ?

Cex' Alıntı:
Yaranın tamamen kapandığından , mikrop kapmayacağından emin misiniz ?

orda yara yok o siyahlık derinin kendi rengi.alalı çok oldu orda bir yara olsaydı bugüne kadar olurdu sanırım :S 2 aydır benimle ve cok önceden olmuşa benziyor.ben aldığımda aynı şekildeydi.kontrol ettim onu.ama 3 gün sonra zaten veteriner kontrolleri var ozaman yinede bir baktırırım.Teşekkürler bunu hatırlattığınız için :)

Son radde demesek de yine de en azından iştahı kapanmış kuru alanda halsiz bekleyemeyi tercih eden bir kaplumbağa yapar alt kabukta pembeleşmeye neden olan bir akciğer iltihaplanması. Ancak tabii ki erken teşhis hayat kurtarır :) Kapluşlarımızı sürekli gözlemleyerek en ufak belirtilerde önlemlerimizi almalıyız :)

tubidik' Alıntı:
Son radde demesek de yine de en azından iştahı kapanmış kuru alanda halsiz bekleyemeyi tercih eden bir kaplumbağa yapar alt kabukta pembeleşmeye neden olan bir akciğer iltihaplanması. Ancak tabii ki erken teşhis hayat kurtarır :) Kapluşlarımızı sürekli gözlemleyerek en ufak belirtilerde önlemlerimizi almalıyız :)

teşekkür ederim gözlem altında tutuyorum

Pekala ozaman :)

Mutlu , uzun ömürler diliyorum :)

Cex' Alıntı:
Pekala ozaman :)

Mutlu , uzun ömürler diliyorum :)

teşekkür ederim inişallah öle olur :( akşama kadar bakyım zıpırım hatta şuan suyun ordan ekranı kesiyor bir bilse kendinden bahsedildiğini şimdilik bir sıkıntı yok gibi,yalnız kaç günde belli eder kendini?birde yeni farkettim uzun ahşabı baştan aşağı sarmalayan salyamsı ama su hareket ettikçe yosun gibi dalgalanan birşey var o nedir?hastalıkla alakalı olabilirmi? kuruma alanlarını destekleyen tahtanın üstünde

Geri