Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

bu caniliğe seyirci kalmayın(+18 fotoğraflar içerir)

Belkiz Caliskan

Taç 2 Üye
Bunları yapan merhamet yoksunlarıyla, sadistlerle aynı havayı solumak istemiyorum. Hayvanlara bunları yapan insanların benim bindiğim otobüse binmeye, benle aynı mekanda yemek yemeye, benle aynı caddeyi paylaşmaya hakkı yok. Keşke bu ülkede sadece insanlara değilde hayvanlara da canlı gözüyle bakılsaydı. Lütfen birer mailde siz atınız. Bu caniliğe seyirci kalmayın

mailto:/img42/3522/31821743296137006704810.jpg

mailto:/img854/3610/52153543296172340034610.jpg

mailto:/img10/4262/52761543296177340034110.jpg

mailto:/img819/601/52974043296157340036110.jpg

mailto:/img706/565/54213343296165673368610.jpg

[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamına
Sn.Kadir TOPBAŞ

21 .Yüzyılda Türkiye deki sokak hayvanları dramına kendi ülkemize özgü rol model bulamayan belediyeler,baştaİBB Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü olmak üzere, barındırma merkezi olmayan yerel yönetimler yasa gereği görevlerini yapmak yerine, sokak hayvanlarını İstanbul'u çevreleyen orman alanlarına bırakmaktadır. Ormanlarda binlerce sokak köpegi ac, sussuz ve dogaya terkedilmis vaziyette yasam mücadelesi vermektedirler.
Yasada barindirma merkezleri öngörülmedigi nedeni ile, mevcut barındırma merkezleri boşaltılmakta, sahipsiz hayvanlar ormanlara ve issiz yerlere atilmaktadirlar.

İBB Veteriner İşleri Müdürlüğü ve diğer ilçe belediyelerinin hayvanlarin yasamini tehdit eden bir uygulama içinde olmasıni , sokak hayvanlarının orman içlerine bırakılarak açlık ve ölüme mahkum edilmesini,kabul edilemez buluyoruz.

Ekteki resimler,durumun ciddiyetini yeterince ortaya koymaktadır.
Ormanlara atılan hayvanların perişan ve zavallı hali vicdanları fazlasıyla sızlatmaktadır. Bu hayvanlar ac, sussuz, hastalik icinde perisan bir sekilde ormanlarda yasam mücadelesi vermekte ve ancak hayirsever insanlarin yardimi ile kismen yasatilmaktadirlar.
Merkeze uzak köylere atılan çok sayıda hayvan ise eziyet çektirilerek öldürülmektedir.

Özellikle Tuzla Aydınlı Rm ve Tuzla Belediyesi doğal Yaşam park çevresi ve Pendik Belediyesi sınırları içinde kalan geniş orman alanı içine atılan sokak hayvanlarının çoğunun kısırlaştırılmadan atıldığı, küpeli hayvanların çoğunda hastalık olduğu anne ve yavrular için acil çözüm gerekmektedir. Pendik ve Tuzla Orman Bölgelerinde bulunan hayvanlarin toplanip, hasta ve bebekli annelerin tedavilerinin yapilip sokaklara birakilmalarini talep ediyoruz.

Yasa ve vicdan dışı uygulamaların durdurulmasını, sizlerden hayvanlar adına rica ediyoruz.

Saygılarımızla

TC KİMLİK NO:
ADI-SOYADI:

Cvp: Lütfen bir mailde siz atın, bu caniliğe seyirci kalmayın

Anlayışınız için teşekkür ederiz ama burda +18 sayıla bilecek fotoğraflar var onları silmeniz minik üyelerimiz açısından iyi olur.

Yiğit Bey bende -18 im.
o çocuk dediğimiz insanlar geçenlerde bir köpeğin ağzına patlayıcı yerleştirdi. Köpek onu ağzından çıkaramayınca yüzü paramparça olmuş. Ne yazık ki çocuklardan köşe bucak gizlediğimiz şeyler onların içindeki şiddet duygusunu bastırmaya yetmiyor.

Bu fotoğrafları 7 den 70 e her üye görmeli ki, yaşadığı dünyada nasıl insanlar olduğunu, hayvanların ne gibi şeylerle mücadele ettiğini öğrenmeli ve bu mücadelede kendi yerini belirlemeli, duyarlı olmalıdır.

Çocukları ürkütmek korkutmak gibi bir gayem yok. Tek istediğim bu mesajı gören her üyenin
duyarlı davranıp mail atması ve bu işe artık el atılması.

İçimden öyle bir küfür ediyorum ki..
Neyse şimdi gerekeni yapacağım. Bunlar vicdandan yoksun mahluklar. O kediler, köpekler sizin kardeşinizdir! Onlar bizim dostumuzdur! Aynı dünyada yaşıyoruz, yuvamız aynı.
Ben bile sokak kedilerini kucağıma almıyorum, belki sıkı tutarım, canı acır diye.
Bu kişilere diyecek laf bulamıyorum.

Ben hepsini demedim ağır olan bikaç resim var onları kaldırsanız iyi olur mesela 2. sini ve sonuncusu etkileye bilir. Mailide yarın atacağım.

Cvp: bu caniliğe seyirci kalmayın(+18 fotoğraflar içerir)

Bu nasıl bir vicdan ya !
Hayır anlamadığım bu insanlıktan çıkmış yaratıklar nasıl bu masum saf canlılara bu işkenceleri yapabiliyor allah onların belasını versin !
Hayvana vuran iflah olmaz..!
Hayvanları küçümsüyorlar insan değil ne olsa yaparız yaparız susar diyorlar ama bu işin ahiretide var.!

Cvp: bu caniliğe seyirci kalmayın(+18 fotoğraflar içerir)

Eğlence anlayışına bak ...

Geri