Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bu dış filtre işime yarar mı ?

erol612

Bronz 4 Üye
mailto:/evcil-hayvan-petshop/jebo-625-dis-filtre-dolu-3-sepetli-69-70-tl-65528200

sizce bu işime yarar mı ? Bakiyem en fazla 70 tl. bu aralıkta daha iyi bir şey önerir misiniz ?

ya da bu mailto:/evcil-hayvan-petshop/jebo-825-dis-filtre-dolu-3-sepetli-69-70-tl-66360580

Cvp: Bu dış filtre işime yarar mı ?

Jebo 825 Dış Filtre ikisi arasında daha iyi.
İşinizi görüp görmeyeceği konusunda akvaryumun litresini bilmeden kimse yorum yapamaz. Litresi nedir ?

60lt. bu arada bakiyem 85-90tl ye çıktı :)))) ne önerirsiniz ?? tertemiz olsun kaplumbağalarımın dünyası

O dış filtre girdap oluşturur akvaryumda o fiyata güzel bir iç filtre alın.

erol612' Alıntı:
60lt. bu arada bakiyem 85-90tl ye çıktı :)))) ne önerirsiniz ?? tertemiz olsun kaplumbağalarımın dünyası
60 litre için verdiğiniz linktekiler gayet uygun. Fazlasıyla tertemiz yapacaktır :)
Ben 250 litreye jebo 839 kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım. 2-3 ayda bir temizliyorum.

Ecem hanım 1000\h bir filtre o fazla gelmez mi ? Debisi girdap oluşturmasın akvaryumda?

Biohazard' Alıntı:
Ecem hanım 1000\h bir filtre o fazla gelmez mi ? Debisi girdap oluşturmasın akvaryumda?

Yazdığınız yazıyı görmemişim yorumunuza karşı çıkıyor gibi olmuşum kusura bakmayın.

Jebo kullandığım için açıkcası bu ihtimali göz önünde bulundurmadım. Dediğim gibi 839 kullanıyorum fakat debisi çok düşük. Yani bırakın girdabı hiç akıntı yapmıyor :D Ama 60 litreye girince dediğiniz gibi akıntı yapabilir. Fakat emin olun Jebonun debisi girdap yaratamıyor. Bu tabiki üretimde bir hata fakat çoğumuzunda işine geliyor :)

60 litre için iç yada dış değilde şelale daha uygun aslında.

Kasti yaptığınızı düşünmemiştim zaten, ama hassasiyetiniz için teşekkür ederim :) 1000 deviri görünce şaşırdım bende ama jebo kullanıcısı olarak daha iyi bilirsiniz tabi. Dediğiniz gibi şelalede olabilir

En mantıklısı şelale tabiki. Yada dediğiniz gibi güçlü iç filtreler şu içi modifiye edilebilenlerden. Ama dediğim gibi akıntı çok sorun yaratmayacaktır :) Endişenizi çok iyi anlıyorum fakat jebo debisinin adamı değil :D

Erol bey ileride akvaryumu en az 100 litreye çıkarmak zorunda kalacaktır. O zamanı düşünürsek Jebo da alabilir şimdiden.

Yani durum bende karıştı :D Birçok ihtimal var :D Biz fikirlerimizi söyledik Erol bey seçim yapacak :)

şimdi ben şelale mi alıcam yoksa dış filtre mi :D akvaryumu 100lt. çıkarmam çok zor. Hem yer sıkıntı hem maddi açıdan sıkıntı :D

Erol bey kaplumbaganiz birkac sene sonra maksimum boyutuna geldiginde 60 ltye sigmayacak eninde sonunda buyutmeniz gerekecek. Bence selale filtre alin fiyatlari 30 tl 85 tllik butcenizden geri kalani bir yere ayirin. Birkac sene daha uzerine para eklerseniz alirsiniz akvaryum. Cunku kaplumbaganiz buyudugunde 60 litreye sigmayacaktir.

ve bende 3 tane var :/ o zaman ben şelale filtre alıcam ve birkaç sene sonra umarım akvaryumu büyütebilirim. Çok teşekkür ederim.

şu saatte 200lt su temizleyenlerden alsam yeter herhalde. ATman marka alıcam :)

ecemkoten' Alıntı:
Atman HF-0600 alabilirsiniz.

tamamdır bundan sipariş eidcem. İçindeki malzemeleri falan nedir ? yani bilmiyorum iç malzemeler hakkında bir şey. Onları ben mi alıcam yoksa içinde gelicek mi ?

Bazı petshoplar içinde malzemesiyle satar. Eğer içinde malzeme yoksa başlıca alacağınız şeyler, seramik ve aktif karbon olsun. Süngeri içindedir muhtemelen ama değilse biyolojik sünger birde elyaf alın. Elyafı mobilyacılardan bile alabilirsiniz :)

son sorum :D silis kum alıcam şu beyazlardan. Akvaryumda çok güzel görüntü oluyor parlıyorlar sanki... bu uygun mu ? mailto:/product_info.php?cPath=9420_999_9093&products_id=30329

filtre olarakta bunu alıcam
mailto:/product_info.php?cPath=9420_9028_1075&products_id=17041

Evet ikiside gayet uygun :) Hayırlı olsun şimdiden :)
Bende silis kullanıyorum gayet memnunum.

bunda krem rengi yazıyor ? beyaz gibi midir ki :D

Şöyle gösteriyim benim akvaryumdakide krem rengi. Şu şekilde oluyor görüntüsü :

Benim bildiklerim şöyle:

Kaplumbağa başına akvaryum hacmi 150 lt. 2 kaplumbağanız var ise 300 lt. Bu ilk 1 - 1,5 sene için geçerli olmayabilir. Ama eninde sonunda ulaşacağınız hacimler bunlar. Filtre debisi ise toplam hacmin en az 3 katı olmalı. Balıklar için daha fazlası önerilmiyor ama kaplumbağalar için bu oranın üstüne çıkmanız sıkıntı yaratmayacaktır. Yani 100 lt bir akvaryum için 300lt/h debisi olan bir filtre yeterli olacaktır.
60 lt. bir akvaryum için 1.000 lt. oldukça yüksek bir oran. Su hacminizin yaklaşık 16 katı (bir takım kayıpları da göz önüne alarak) debide bir filtrenin sisteminize uygun olduğunu düşünmüyorum.
Filtrenin debisi akvaryum ile filtre asındaki hortumun uzunluğuna ve kirlilik oranına göre azalma gösterecektir. Bir de seçtiğiniz filtrenin gerçekten 1.000 lt/h debide olup olmadığına da güvenmek gerekir. Sıfır hortum bağlantısında ve içi boşken çevirdiği debi olabilir. İçine substat, meç, karbon, süngerlerini koyup hortum bağlantılarını yaptıktan ve filtre kirlendikten sonra 1.000 lt. lik kapasitenin nerelere düştüğü önemli. Bunlar bazı markaların yanlış yönlendirmeleri. 1.000 lt/h kapasitede filtre aldığınızı düşünürsünüz ama aslında sistemde çalıştığında 400.lt zor verir. Söylediğiniz fiyat yerli imalat Ekol 17 filtrenin dahi altında. Bu bende ciddi şüpheler uyandırıyor.

Benim size tavsiyem ilk 1,5 sene için bir iç filtre ile idare etmeniz. 1,5 sene sonra tam teşekküllü bir geniş akvaryum hazırlarsınız. Şu an için 80-100 W arası bir ısıtıcı, 13 W bile işi görür ama 23 veya 26 W bir UVB lamba (aynı zamanda soluduğu havayı ısıtma etkisi olur) ve 200 lt/h bir iç filtre işinizi görecektir. Suyun içine bambu kamışından yapılmış süs koyarsanız da nitrik patlamanın bir nebze önüne geçmiş olursunuz. Daha büyük hacimli ideal sistemlerde organik denge daha sağlam oturacağından bu sıkıntı pek yaşanmaz. (Bu akvaryumun içinde yaşayan canlı sayısına da bağlıdır)

Şimdilik bu kadar:)

Kolay gelsin.

Geri