Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bu işte yeniyim yorumlarınızı bekliyorum..

ZgnZR

Yeni Üye
Aşağıdaki gibi bir akvaryum kurdum.daha 2 aylık bi kaplumbağam var ve bazı sitelerde suyun derinliği çok olmamalı gibi yazılar okudum. Akvaryumumu geliştirmek amaçlı iyi veya kötü eleştirilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

mailto:/img51/7200/30112011369.jpg
mailto:/img11/5105/30112011370.jpg
mailto:/img443/49/30112011372n.jpg

Cvp: Bu işte yeniyim yorumlarınızı bekliyorum..

Şimdi sizin yaptığınız kuru alanın içinde su mu var varsa kuru alanda su olmaz.Ekipmanlarınız var çok güzel fakat kuru alanı değiştirmek gerekiyor.Yem olarak sera markasını kullanmanızı öneriyorum.

Suyun yüksekliği ne kadar yüksek olursa o kadar iyi olur bu kaplumbağalar doğal ortamlarında 2 karış suda yüzmüyorlar. Kuru alanınızı daha geniş ve sağlam birşey yapmanızı öneririm birde ısıtıcı lamba alırsanız sıcak olmasını sağlarsınız aksi takdirde kuru alana çıkmayacaklardır gayet hoş bir akvaryumunuz var. Boyutu ne kadar akvaryumun ? Ve kaç kaplumbağa besliyorsunuz?

Evet kuru alanla ilgili çok sıkıntım var ama nasıl bişey yapacağıma karar veremedim. Daha doğrusu nasıl kuru alan sağlayabileceğime karar veremedim.Su çok derin olduğu için taş vb. malzemeler yetmiyor. Ne gibi malzemelerle sağlayabilirim kuru alanı ?

mailto:/forum/Konu-cesitli-kuru-alan-fotograflari.html buyrun burada kuru alan çeşitleri var.

Cd kabı ve halı kaydırmazla basit bir kuru alan yapabilirsiniz sitede bununla ilgili çok örnek var.

Teşekkürler tavsiyeleriniz için. Tek bir kaplumbağa besliyorum. Bu bi dezavantajmı ? Başka kaplumbağa alsam daha mı iyi olur ?

Buarada akvaryumumun boyutları 26x36x40. Çok büyük bi akvaryum değil farkındayım fakat bu benim ilk akvaryum tecrübem olduğu için küçük olmasını istedim. Gönderdiğiniz linkten bakıcam tekrar teşekkürler.

akvaryumunuz bir sene kadar idare edecektir. Tek kaplumbağa beslemeniz bir dezavantaj değil avantaj :) Tek kaplumbağa beslemek çiftten kat kat daha kolay. Eş almayın bence.

Umarım yardımcı olmuşuzdur başka sorunuz olunca bekleriz. :)

Tek kaplumbağa beslemenize oldukça sevindim. Bir dezavantajdan çok bir avantajdır. Ayrıca ekipmanlarınız ve akvaryumunuz kuru alan dışında çok iyi. 1-2 sene civarında bu akvvaryumda idare edebilirsiniz bu esnada da tecrübe edinirsiniz. Sizin gibi bu işe önem veren kişiler gördükçe oldukça memnun oluyorum.

Kuru alana gelirsek sizin akvaryumunuz için en ideal yöntem akvaryum içinde yer kaplamayan kuru alanlar. Mahallenizdeki bir camcıda kestireceğiniz akvaryum ile aynı genişlikte bir cam parçasına halı kaydırmaz kaplamak suretiyle veya straforun üzerine derz dolgu kaplayarak vantuz yardımıyla sabitleyeceğiniz bir kuru alan işinizi görecektir. Google ve sitemizde kuru alan yapımı şeklinde aramalar ile oldukça geniş sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Aramıza hoşgeldiniz :)

Benimki gibi basit ve kolay bir kuru alan yapa biliesiniz ben yapali bi 5 ay oldu hala kullaniyorum ama tasimiyor artik kocaman oldular .. .d

Bu arada kuru alan yukarıda da dendiği gibi tamamen kuru olmalı ve üstüne 25-40 watt arası bir ampül ile masa lambası tutulmalıdır. Bu konuyu da tamamlarsanız gerçekten ideal bir yaşama alanınız olacaktır. Bunun yanında yemlerine d3 vitamini katkısı ile kabuk sağlığını da koruyabilirsiniz.

Tavsiyeleriniz için teşekkürler. İşe ilk önce kuru alanla başlayacağım,masa lambası & uv lambası gibi ekipmanlarıda tatmin edici bir kuru alan oluşturduktan sonra sağlayacağım. Tekrar teşekkürler.

Selamlar, geçici olarak kuru alanı filtrenin üzerinde koyup daha sabit olmasını sağlayabilirsiniz. Isıtıcınız sanırım tabana sıfır duruyor, onu yüzeye yaklastırabilirsiniz kapluş üzerinde uyumaya bayılacaktır:) Ben camdan çok plastik kuru alan kullanmanız taraftarıyım hem istediğiniz şekilde hareket ettirebilir hemde sonraki akvaryumda da kullanabilirsiniz. İyi forumlar.

Kuru alan olayını 1-2 güne çözeceğim. Işıklandırmayıda geçici olarak 13W'lık beyaz ampulle bu şekilde yaptım.

mailto:/img192/2720/01122011374.jpg
mailto:/img684/7039/01122011373.jpg

Kaplumbağanız kuru alanı birincil olarak ısınma amaçlı kullancaktır. Eğer kuru alan sudan 1-2C derece yüksek olmaz ise kaplumbağanız kuru alana çıkmaz, çıkarsa da hastalanma ihtimali olur. Bu yüzden ısıtma işini şu an kullandığınız armatüre 25-40Watt değerinde soft(beyaza boyalı) klasik sarı ampüllerden kullanmanızıdır. Beyaz ışık veren enerji tasarruflu ampüller ısı vermediği için o bölgeyi ısıtamayacaktır. Market ve elektrikçilerde 75 kuruşa satılmaktadır bu ampüller.

Eğer görsel amacı için kullanmıyorsanız iç filtrenizin hava hortumuna da gerek yoktur. Kaplumbağalar su dışında solunum yaptığı için suya oksijen vermenize gerek yoktur. Eğer kaplumbağanız rahatsız olmuyorsa kullanmaya devam da edebilirsiniz görsellik açısından.

ya tek yasaması daha üzücü degil mi ?

Kaplumbağalar sosyal canlılar olmadıkları için tek bakılmalarının bir sakıncası yoktur.

Yurtdışı kaynaklarda çiftleşme ve yumurta alma durumları dışında tek bakılması öneriliyor. Benim de kişisel fikrim tek bakılması. Çünkü arkadaşlık yapma gibi durumları söz konusu değil.

abi ne bilim ben genede 2 ideal derim

Geri