Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

bu mevsimde kış uykusumu?

Zmrt

Bronz 3 Üye
arkadaşlar 2 gün önce yeni bi kaplumbağa aldım. ama geldiği günden beri kuru alanda uyuyor arada uyanıyor oda 4 dakika bi suya giriyor hemen aynı yerini alıp uyuyor her yerini kabuğuna çekiyor. elime alıyorum aynı uyku hali. bi sitede okumuştum kış uykusuna
Çeşitli seslere ve hareketlere tepki vermemesi , yemek yememesi , hiçhareket etmemesi ve kuru alandan hiç inmemesinden anlaşılabilir yazıyordu bunların hepsi var kaplumbağamda. mart ayında kış uykusumu ? eğer öyleeyse napcağımı bilmiyorum :(
arkadaşlar bide akciğer enfeksiyonu değil ama gözleri şiş gri.

Cvp: bu mevsimde kış uykusumu?

Isıtıcın var mı? eğer ısıtıcı alırsan canlanabilir. sonra ilaç kullanmalısın.eğer hastaysa tabi.akciğer enfeksiyonu için bu ilaçları kullanabilirsin
Azoo Turtle Eyedrops Göz Damlası 20 ml
Büyük ve küçük kaplumbağalarda görülen göz hastalıklarını tedavi edici damla
mailto:/UPLOAD/Juen_Pet_Market/Surungen_Urunleri/Kaplumbaga/Ilaclar/Buyuk/JPM006055_L.jpg
Prodac Tartavit 30 gr
Kaplumbağa, kertenkele gibi sürüngenler ve kabuklu canlılar için büyüme problemleri, beslenme bozuklukları ve strese karşı sıvı besin
mailto:/UPLOAD/Juen_Pet_Market/Surungen_Urunleri/Kaplumbaga/Ilaclar/Buyuk/JPM006507_L.jpg

evet var. teşekkr ederim yardmlarınız için ama bunları nerden bulabilirim bide fiyat hakkında bi bilginiz varmı? benim ilk hayvanım o yüzden endişeliyim ne yapacağımı bilmiyorum kaç gün sürecek bu uyku bide bu mevsimde böyle :(

Kaplumbağalar ev ortamında kış uykusuna yatmaz veya yatamaz. Çünkü gerekli ortam oluşmuyor. Genelde hasta oluyorlar ve kış uykusu diyorlar, ama bu tanı yanlış. Sizin kaplumbağanız da büyük ihtimal hasta. Lütfen forumda akciğer enfeksiyonu ile alakalı konuları araştırın.

Ayrıca Deniz hanımın önerdiği ürünleri almanıza gerek yok. Göz için satılan teraymcin kremi göz hastalıklarında kullanmanızı tavsiye ederim. Prodac isimli üründe gereksiz bir ürün, onun yerine kaliteli bir kaplumbağa vitamini kullanın.

Bence de siz umut beyin dediklerini yapın.Teramycin alın.Kaplumbağanız yeni geldiği için yem yememesi normal.

kaplumbağasının gözleri şişmiş bu yüzden onu önerdim. öbürü de bence hiç gereksiz değil. gerçekten çok yararlı benim eski kaplumbağam yemiyordu bu ilacı aldım vitamini verdim ertesi gün düzeldi. kaplumbağa yem yemiyorsa istediği yemi alsın fark etmez. ilk iştahını açmak lazım ama siz de çok haklısınız.

cevaplarınız için teşekkür ederim. terramiycn kremini kullancam ama nerde bulabilirim veterinerdemi petshoptamı ve fiyatı hakkında bi bilginiz varmı. ama okuduğm bi yerde yatabilceklerinden bahsediyordu? yani şuan bnm kaplumbağamın nesi varda uyuyor?

Teramycin eczaneden bulabilirsiniz.Fiyatını bilmiyorum ama pek pahalı bir şey değildir sanırım.Kaplumbağalarda uyur ne demek istediğinizi anlamadım.

yardımınız için teşeekür ederim saoln. yani hep uyku halinde demek istedm.

Terramycin fazla etkili degildir. Terramycinin yaninda inflased ve gentamisin göz damlalarinida kullanin. Benimki iyileşti öyle

peki onları nerden bulabilirim eczanemi?

Eczaneden :) Her biri yaklaşık 2.5 TL ama sağlık ocağına rica edip yazdırabilirsiniz. Aldığınızda bana ulaşın. Nasil kullanmaniz gerektiğini anlaticam. Veterinerim ile uygulamistik. :) Siz haber verin bana alinca.

Çok geçmiş olsun... :(

Geri