Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bu ortamda yaşamaları sorun olur mu ?

Hayvanhastası

Yeni Üye

Merhaba arkadaşlar kaplumbağalarım resimlerdeki yerde yaşıyorlar.
Akvaryum değil maalesef. adet akvaryum var zaten evimde ondada balıklarım var. Hatta onların yanına da koydum ama balıklara saldırdı büyük olan.
Burada yaşamaları onlar için kötü olur mu yoksa idare edebilirler mi ?
yardımcı olursanız sevinirim:smile:
https://[IMG]mailto:/wwfa0i.jpg*
[IMG]mailto:/1g3ihw.jpg*[IMG]mailto:/18k55k.jpg*

Cvp: Bu ortamda yaşamaları sorun olur mu ?

birni büyük diğerini küçük almanız kötü olmuş. ve ısıtıcı çok gereklidir.ve bir akvaryum şart.

2 küçük var 1i büyük. suyu hergün değiştiriyorum ve ılık koyuyorum. tehlikeli bir durum olmaz dimi bu halde ?
uzun bi süre alamıcam akvaryum o yüzden

Bir süre bakılabilir ama ısıtıcı filtre şartbakamıyacaksan sahiplendir derim

yo giriyo yüzmesi için büyük bir alan bile var. göründüğü gibi küçük değil orası. bakicam tabiki bakamicağım şeyi niye alıyım

Bakmayacaksınız demiyor gerekli şartlarda bakabilecek misiniz diyor.Kaplumbağaların suyunun 28 derece olması gerekir acilen ısıtıcı alın.Kaliteli bir yem alın tetra,sera,jbl gibi bir markanın yemi olsun...

kaç litre plastik kap?

Bende 3-4 ay kadar plastik kapta baktım Pakize'ye. Yalnız ısıtıcı ve filtre mutlaka edinin. Özellikle de ısıtıcı.
Kap ne kadar büyük olursa olsun bir akvaryumun yerini tutmuyor, zaten akvaryum alırsanız farkı göreceksiniz. Kabınız 40 litre sanırım. Kuru alanı yükseltip, hayvanlara daha çok yüzme alanı olması açısından su seviyesini artırabilirsiniz.
Isıtıcı konusunda duyarlı olacağınıza eminim.

3 kaplumbağanız varmış, tekrar okuyunca farkettim. Malesef o kapta 3 kaplumbağa besleyemezsiniz. Kaplumbağalarınızdan birini ya da ikisini iyi bakacak birilerine sahiplendirin ya da geniş bir akvaryum alın.

Isıtıcı filtre alın bu kabın daha büyüğünü alın iyi bir kuru alan yapın yaşaya bilirler o şekilde.

bi akvaryum almanızı öneririm ekipmanlarıda tamamlamanızı. birde küçükle büyük yanyana anlaşamaz bende once anlaşır sandım ama büyük alısınca bi sure sonra küçügü ısıracaktır. bilginiz olsun istedim.

arkadaşlar benim bir tane yavru kaplumbağam var plastik bi kapta bakıyorum en kısa zamanda ekipmanları alacam böyle ne kadar süre aşar merak ediyorum? mailto:/33a4do3.jpg

Kaplumbağanızın bünyesi ile alakalı bir durum. İmkanınız varsa hemen bir ısıtıcı alın. Minimum 10-15 tl den başlıyor. Eğer biraz erteleyecekseniz (bu erteleme bir haftayı geçmesin) ölüm kabını kalorifere ya da sobaya yaklaştırın ki sıcaklık düşmesin.

cam akvaryum almak zorundamıyım alcaksam boyu kaç cm olmalı yardımcı olurmusunuz?

imkanınız varsa elbette akvaryum alın. Tek kaplumbağa ise 70*40*40 ölçülerinde bir akvaryum ömürlük olur.
İmkanınız yoksa bir süreliğine 40 litrelik şeffaf saklama kabında idare edersiniz.

arkadaşlar imkanınız yoksa akvaryumsuz biraz durabilir ama unutmayın ki akvaryum almadığınız her gün onlar için bi eziyet olucaktır ama ısıtıcı şart ne olursa olsun gidin bi 15tl verip ısıtıcı alın yada ısıtıcısız beslemeyin tamamen eziyet oluyo istediğiniz kadar ılık su olsada en fazla 20 dakka sonra ısı düşüyo 24 saat içerisinde her 20 dakikada nöbet de tutamıyacağınıza göre eziyet etmiş olursunuz borç bulun yine de alın o ısıtıcıyı..sonra akvaryumu filtresini ekipmanları tamamlarsınız ama ilk önce ısıtıcı..

Geri