Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

bugun ilk defa mango kokunu kullandilar

mertcanerdinc

Taç 2 Üye
Merhaba . Arkadaslar kaplumbagalarimla ayni odada kaliyorum . Az once onlarin sesine uyandim . Bir de baktim ki birisi kabugunun arka kismi mango kokune surtuyordu . Benim uyandigimi gorunce heyecanlandilar . 2dk sonra tekrar suya girdi ve kabugunun yan taraflarini guzelce kasidi . Ama kasimaya calisirken mango kokunu yerinden oynatiyordu :)

Cvp: bugun ilk defa mango kokunu kullandilar

Onları izlemek ne kadar da güzeldir şimdi :)

Hadi gözün aydın kullanması için koyduğun şeyi kullanındıklarında mutlu oluyor insan :D dibe vantuzlarla yapıştır derim kökü :)

Hayat onlara güzel :)

Altında girebilecekleri bir boşluk varmı Mertcan ? Olması dahilinde daha iyi kullanıyorlar mango kökünü. Gerçi kum varsa dipde kumuda kazıp kendilerine o boşluğu sağlayabiliyorlar

Yalnız olmasada onlar kendilerine göre ayarlıyor işlerini.

:t65y: Çok sevindim ya :w00t: :rolleyes:

Tesekkur ederim evet kullandiklarinda insan mutlu oluyor :)
Hayat onlara guzel ne kadar ozenle bakmaya calisiyoruz :)
Dipte kum var . Ama mango kokunun altina bosluk saglayamadik . Emre abi mangoyu cama yaslayip ucuna buyuk tas koy dusuremesinler demisti . Aksam aynen oyle yapmistim . Ertesi sabah aknaryumun bir ucunda mango diger ucunda buyuk tas duruyordu :) istemedikleri olunca degistirmek icin elinden geleni yapiyor :) gecen gun isiklari kapatip bilgisayari acmistim . Tak tuk diye sesler geliyodu . Telefondaki isigi akvaryuma dogru acip bi baktim Edi kapasini mangonun altina sokmus arka tarafa dogru ittiriyor :) kum falan da var ama dinlemiyor . Cama falan tikladim.hic umrunda degil hala ittirmeye calisiyordu :)

Eskiden beslediğim kaplumbağalarda aynı durum bende de söz konusu oluyordu. Küçük düz taşlardan kuru alan yapmıştım. Sabah bir kalktım taşlar tam ters tarafa geçmiş. Eski yerine dizdim tekrardan ama ertesi gün yine istedikleri yere taşımışlardı. Sonrasında karışmadım zaten keyiflerine.

Kuru alanda kaçmıyorlardı diye hatırlıyorum seninkileri, (yanlışda hatırlıyor olabilirim :) ) elinle hafiften kabuklarına sürt bakalım nasıl tepki verecekler

Evet dogru hatirliyorsun :) evet son 3 gundur yapiyorum kabuklarini kasiyorum poposunu havaya kaldirip saga sola hareket ettiriyor :D Edi cok cesur herseyi yapiyorum onunla :) Büdü biraz daha cekingen ona pek yapamiyorum suya giriyor :D ama hosuna gitti galiba poposunu saga sola salliyor :)

Asıl onun videosunu koymalısın :) o halleri çok komik oluyor keretaların

Mertcan senin tosbağaları çok beğeniyorum :) . Özellikle şu fotoğrafı :smile: mailto:/2cylff5.jpg Ben de mango kökü alacağımda filitrenin 3 vantuzundan biri çıkmış ucunu kemirmişler takılmıyor şimdi .Filitreyi köşeye sabitlemeye çalıştım ama sabah uyandığımda devirdikleri oluyor . Mango kökünüde haşat ederler onu da sabitlemem gerekiyor.

Cok tesekkur ederim o fotografi bende cok seviyorum :) zaten mango kokunu ilk koydugunuzda muhtemelen 1-2 gun onu surekli isirip kemirmeye caliscaklar :)

Yakalayabilirseniz bir gün videoya çekin izleyelim, güzel oluyor izlemesi :) Benimki mango kökünde kaşınmak yerine elimde kaşınmayı tercih ediyor galiba biraz tuhaf benimkisi :) gerçi mango kökünün üstünde kum gördüm bugün(nasıl başardıysa) sanırım ben görmeden kullanmıştır.

okankrn' Alıntı:
Hadi gözün aydın kullanması için koyduğun şeyi kullanındıklarında mutlu oluyor insan :D dibe vantuzlarla yapıştır derim kökü :)
vantuzla yapışsa altına
 girebilirmi

mango kökünü nasıl yerleştirdiniz resimleri atabilirmisiniz

mertcanerdinc' Alıntı:
Bu gün çekmeyi denerim :)

resimler atabilirmisiniz mango kökünü nasıl yerleşrtirdiniz

Geri