Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
merhaba arkadaşlar yeni üyeyim bana yardmlarınızın bnmde size yardımım olacağını düşünüyorum . 4 aydır kaplmbağa besliyorum 2 tane. dün biri öldü .s babam yenisini aldı ama bu büyük öbür kalan kaplumbağam küçük bi sorun yaşarlarmı? Vee isim önerilerinizide beklyrm .
Merhaba,
Hoş geldiniz. Kaplumbağalar arasındaki boyut farkı zarar verme ihtimali olacak kadar büyük ise sorun olabilir. Ancak akvaryuma önce giren küçük olan olduğu için biraz daha sorunsuz atlatılabilir. Zira büyük olan akvaryuma önce gelse idi kabullenmeme durumunda diğerini daha rahat sindirirdi.
Benim önerim kesinlikle iyi gözlem yapılması gerektiği. Baktınız kavga ediyorlar o zaman ayırın.
akvaryum yeterince büyükse sorun çıkacağını düşünmüyorum çünkü küçük olduğunda yer kavgası yaşıyorlar
evet yem verirken sorun olabilir ben ilk başta büyük olan billy ye yem veriyorum ondan sonra onu akvaryumdan çıkartıp küçüğe yem veriyorum yoksa büyük eziyor küçüğü
Yemleri aynı anda akvaryumun iki ayrı köşesine koyarak ayrı ayrı yedirebilirsiniz. Tabi birini bir tarafa diğerini öbür tarafa yüzdürerek bunu yapmalısınız. Dışarı çıkarılmasına gerek kalmaz.
Bu arada kimse sormamış plastik palmiyeli kapta bakmıyorsunuz değilmi açıkçası kaplumbağanızın neden öldüğünü veya hastaysa tedavi etmeye çalıştınızmı öldükten ertesi günde sanki bir eşya gibi gidip bu öldü yenisini alayım demişşiniz yazdığınız cümlelerden anladığım kadarıyla kaplumbağalara değer vermediğiniz ortaya çıkıyor ölüp ertesi gün yeni bir kaplumbağa nedemek eskiyince yenisini al gitsin gibi sorunuza gelirsek yeni 1tl kabuk boyuy olan kaplumbağa aldım önceden beslediğim kaplumbağa onun 4/1 kadar kalıyor ilk geldiğinde küçüğe odaklandı kokladı vs 2-3 saat sonra bıraktı hiçbir şey yapmıyor çok iyi anlaştılar ama bazı kaplumbağalar çok agresif olabiliyor oyüzden küçüklere saldırabiliyor kaplumbağanın kişiliğiyle alakalı.
Hepinize teşekkr ediyorum önerilerinizi uygulucam tek sorum büyük kaplmbağam küçügü ısırıp zarar verirmi?
'KillerPrince' isimli üye akvarymda besliyorum hiç bir eksiği yok ısıtıcı vs.. ve yaptığın yorumlara dikkat et onlar ölünce ben biliyorum ne hissetiğimi sen dışardan yorum ypmak kolay. biri oldu yenisi alırım gibi bi düşünceye sahip olduğumu nerenizden uydurabiliyosunuz? ayrıca okuduysanız ben aldım demedm çok üzüldüğüm için babam aldı ykarda yazıyor dikkatli okuyun, böyle saçma yorumlarda bulunmayın .