Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Büyük Kapta Kuru Alan

Jidz

Yeni Üye
Merhaba bir kaç yıldır kaplumbağa besliyorum.Büyük plastik,yarı saydam bir kapta besliyorum.Aksesuarı falan yok.Yinede büyüyor,yemini-yiyecek yiyor,mutlu yani...

Ama kaplumbağamı çok yanlış beslemişim şimdiye kadar bunu farkettim.Öncelikle ne yapmalıyım.Isıtıcı ya gerek duymadım çeşmeden ayarlarım diye düşündüm.Termometre alıp bakarım...

Filtre ilerleyen zamanlarda akvaryumdan sonra alırım.Kaplumbağam güneş ışığı da fazla almıyordu.Güzel,güneş alan bir yere koydum şimdilik.Sorun kuru alan.Küçük taşlarla yapsam su az olur.Suyun biraz derin olması lazım bunlar yüzen hayvanlar.Ama sorunum kuru alan.Ne önerirsiniz bu konuda.Büyük bir taş alsam kenarlarına küçük taş koysam vb idare eder mi?

Çok yanlış yapıyorsunuz çooookkk... Siz mutlu olduğunu nerden biliyorsunuz? Ayrıca çeşme suyuyla ayarlanmaz. Mutlu değil onlar eziyet çekiyorlar maalesef.

İlk akvaryum almalısınız. Sonra ısıtıcı ve filtre.. Kuru alan için CD kabından yapabilirsiniz. Forumda bir çok örneği mevcut.

Cvp: RE: Büyük Kapta Kuru Alan

AlperDeniz' Alıntı:
Çok yanlış yapıyorsunuz çooookkk... Siz mutlu olduğunu nerden biliyorsunuz? Ayrıca çeşme suyuyla ayarlanmaz. Mutlu değil onlar eziyet çekiyorlar maalesef.

İlk akvaryum almalısınız. Sonra ısıtıcı ve filtre.. Kuru alan için CD kabından yapabilirsiniz. Forumda bir çok örneği mevcut.

Doğru diyorsunuz bayada büyüdü,plastik kapta yaşamasına rağmen.Biraz daha büyüsün kesin alacağım akvaryum.Akvaryum'a arkadaş bile alabilirim :D

CD kabından yapmayı bende düşündüm.Şimdilik taşla idare edicem akvaryum alınca yaparım onu ve ya hazır alırım.

Geri