Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Büyük ve küçük kaplumbağa hk.

exxcalibur

Bronz 3 Üye
arkadaslar bugün yeni 8,5 yaşında bir kaplus geldi bana yaklasık 10 cm falan boy var bir problem yaparmı diğer kapluslarıma ?

Cvp: Arkadaslar Bahsettiğim KapLuş Geldi

Önce akvaryumlarına koyup gözlemleyin. Kavga edebilirler veya çok iyi anlaşabilirler hiç belli olmuyor. Eğer saldırma durumu olursa hiç bekletmeden başka akvaryum kurmanız gerekir.

benimkilere şuanda zararı yok fakat suyu cok bulandırdı kaçmaya çalısıyor :S !!

erkekmiş birde ama alt kabukta pembe ve mora yakın renkler var hastamı acaba ?

Kapluşlar büyüdükçe alt kabuk renkleri değişiyor. Normal olabilir ya da eskiden geçirmiş olduğu bir hastalığın izi de olabilir. Şu an yem yiyor mu? Bir de strese girmiş olma ihtimali var evi değiştiği için, alışması için ona biraz zaman verin, elinize almayın ve mümkünse odada biraz uzaktan izleyin. Suda kendini güvende hissetmesi lazım. Küçük kapluşlara olan tepkisine dikkat edin sadece. Direk ısırmaya falan kalkabilir.

Hayvan daha önce hangi şartlarda bakılmış önemli. Hastalık durumu için gözlemleyin. Ancak bana sorarsanız yeni gelen kaplumbağayı veterinere baştan kontrol ettirmekte fayda var.
Birde o boyut için alanınız yeterli mi? Dar bir alanda huzursuz ve agresif olur. Kavga konusu için gözlemlemeye devam edin.
Bulandırmayı nasıl yaptı? Akvaryumda kum mu var?

evet kum var bir de akvaryumu ben gecici olarak yavru kapluşlarıma almıştım, onlar mutluydular fakat bunu koyunca bu biraz delirdi gibi. Bir sakinleşiyor ondan sonra bir anda hızlı hızlı çırpınıyor akvaryum 40 ltlik gecici olarak ama akvaryumda 20 lt felan su var ?

daha önceki adam kovada beslediğini söyledi :S

simdi gözlemliyorum zararı olursa göndereceğim hemen, zararı olmazsa biraz bakacağım akvaryum alacağım, sonra yanına bir eş alacağım. Bir de bu alt kabuk dısa doğru düz gidiyor dişi herhalde değil mi ?

ama benimkiler bazıları korkmuyor ama simdi oda ısıtıcının yanına gitti :S

biraz alıştı gibi suya sakinleşti

bide çok tuhaf sanki ebeveynleri gibi davraniyor benimkiler üstünde dolanıyor hiç bir zarar verecek hareket yapmıyor

Yanına tekrar eş almanızı tavsiye etmem aynı kavga riski yeni kapluş için de geçerli olacak. Fotoğraf ekleyebilirseniz belki bir tahmin yapabiliriz cisiyet için. Saldırgan davranmadığına sevindim yine de gözlemeye devam :)

fotoğraf paylasamayacağım makine yok yanımda, yani alt kabuk düz çukurlu felan değil :) çok güzel ama kendi başına sanki abilik ablalık yapıyor gibi.

Cinsiyeti bu yaşta rahatça tırnaklardan anlayabilirsiniz. Erkeklerin ön ayaklarındaki 3' er tırnak aşırı uzundur. Ancak yaşı 8 olması bana garip geldi. Küçük yerde bakıldığı için gelişememiş mi? Sizin baktığınız akvaryumda hiç uygun değil. En kısa zamanda uygun akvaryum yapmanız gerekir.
Diğerleriyle anlaşması çok güzel :)

simdi para biriktiriyorum en kısa zamanda bi 300 400 litrelik bir akvaryum alcam hiç bi zarar olmadı cok sakinleşti suanda :)

İnşallah en kısa zamanda edinirsiniz. O zamana kadar hayvan sakinde gözükse inanın çok sıkıntı çekecektir.
Birde yem yerlerken dikkat edin. Büyük olan biraz istemeden hırpalayabilir.

tamam gerekirse ayrı kapta verırım yemini bir de yetişkine kaçtane vereyim yemi ?

Kafası kadar verebilirsiniz ancak bitkisel içerikli yemlerden kullanın. Beslenme bölümündeki sabit başlıklarda yemler hakkında bilgiler bulabilirsiniz.

yemin adı turtle stick die bir yem sizce iyimi

Markanın adı ne acaba?

Yemin çeşidini marka adı mı yapmışlar :) Hiç duymadım onu.
Tavsiyem JBL, Sera ve Tetra markalarını tercih etmeniz olur.

tamam amam çok sevinçliyim yeni kaplunba alıştı diğerleriyle ilede cok ıyı geciniyor ::::)

Nazar değmesin hiç birine :)

amin çok iyi anlaştılar ya bu büyük alta geçiyor diyerleri onun üstüne çıkıp lambanın altında yatıolar :)

Geri