Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

büyüme

Tevfik_Kaplan!

Yeni Üye
:ff: acaba kapluşum bahtiyar nekadar zamanda büyür :ff:

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0202.jpg
    Fotoğraf0202.jpg
    293.2 KB · Görüntüleme: 116
Cvp: büyüme

Genelde kaplumbağaların boyu bakım koşullarına bağlıdır. Örneğin bir sene sonra akvaryumunuzu büyütmezseniz 10 cm yi geçemez. Eğer düzgün, büyük bir ortamda, dengeli beslenmeyle büyütürseniz 1 sene içinde 10 cm olur. 2 yaşına bastığı zaman da 15-20 cm yi bulur. 3 yaşında ise üremeye hazır olur.

Güle güle büyütün :)

teşekkürler benim kaplunbağamın kaç yaşında olduğunu anlamam münkünmü acaba

Mümkün olmaz sadece tahmin edebilirsiniz. Kaplumbağanıza iyi bakım koşulları ve dengeli bir beslenme imkanı sunarsanız sağlıklı bir şekilde büyüyecektir. Eğer daha fazla büyümesini isterseniz akvaryumunuzu daha da genişletebilirsiniz. Tabi bunun yanında kaliteli yemlerle de beslenmesi gerekir.

Ancak unutmayın ki olması gerekenden hızlı büyümesi her zaman sağlık sorunlarını getirecektir. Ayrıca erkek kaplumbağalar aynı yaştaki dişiye göre daha ufak kalacaktır. Genellikle ilk sene 8-10cm, ikinci sene 10-12cm normal sayılabilir. Unutmayın ki büyüdükçe büyüme hızı da yavaşlayacaktır.

meraba ben sanyu yem kullanıorum bi fark ederm kaliteli yemlerle

Kaplumbağanız yavruysa bu yem ona yeterli olmaz. Bu yem sebze içeriklidir ve kapluşunuzun da pek seveceğini sanmıyorum. Bunun yanına sera takviyesi yapsanız iyi olur bence. Yavru kapluşların proteine daha çok ihtiyacı vardır :)

Yemlerin farkını gözle göremezsiniz. Kutularında yazan protein, yağ, ham kül ve vitamin oranlarını karşılaştırmanız gerekir. Tetra ve Sera'nın yemlerindeki besin değerlerinin diğer markalara göre epey üstün olduğunu göreceksiniz.

1-Sera veya Tetra'nın yemine geçin.
2-Karidesleri açık almayın, kapalı kutuları tercih edin.
3-Yazım kurallarına uyun !

bn haftada 1 veriyorum çünkü kaplumbagalarım daha çook küçük :)

Karidesten bahsediyorsanız yavru kaplumbağalara haftada 2-3 kez verilmelidir.

Kapluşunuzun büyümesi yem yeme çokluğunu suyun derecesine kuru alanda gerilip kurumasına proteyin vb. ürünler almasına bağlıdır.

Geri