Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Büyümüyorlar.

bıdık-şıpıdık

Gümüş 4 Üye
alalı yaklaşık 2 hafta oldu.. hiç bi büyüme belirtisi yok .iyi bakamıyorum mu acaba onlara? :ff:

RE: büyümüyorlar

Akvaryum kaç lt?
Tüm ekipmanlar var mı?
Yem çeşitleriniz nedir?

Ayrıca bir kaç ayı bulabilir büyümesi. Kaplumbağaların hepsi farklı bünyeye sahiptir.

Cvp: büyümüyorlar

akvaryum : en 12 boy 23 yükseklik 18
yem: kurutulmuş karides+arada bir ekmek +şuana kadar bi parçada elma verdim
ısıtıcı filtre kuru alan mevcut ..
hemen büyümesinler zaten büyüyünce korkutucu oluyolar :D

bıdık-şıpıdık' Alıntı:
akvaryum : en 12 boy 23 yükseklik 18
yem: kurutulmuş karides+arada bir ekmek +şuana kadar bi parçada elma verdim
ısıtıcı filtre kuru alan mevcut ..
hemen büyümesinler zaten büyüyünce korkutucu oluyolar :D

kusura bakmayın ama ölçüleriniz şaka gibi ve ekmek verildiğini de ilk defa duyuyorum tetra reptomin artık 4 tl ye satılıyor hem iyi yem hem ucuz ondan almanızı şiddetle tavsiye ederim akvaryumunuzu ise biran önce büyütün kaplumbağanız yanlış bakım altında büyümeyi bırakın hastalanabilir

Anladığım kadarıyla siz 4 lt hacmi olann yerde bir kaplumbağadan fazlasına bakıyorsunuz. Yavru kaplumbağa başına 50 lt, erişkin olunca kaplumbağa başına 100 lt ve üzeri su gerekir. Şu anki hacim hiç uygun değil.

Sadece karides ile beslemek uygun olmaz. Samet arkadaşımın bahsettiği yemden alıp vermelisiniz. Karidesi daha az vermeniz gerekiyor. Ekmek ve elma zaten doğada yedikleri bir besin olmadığı için direk kesilmeli. Nadiren kıvırcık vererek ilerideki bitkisel besine geçiş için tadına alışması sağlanabilir.

Kuru alan ısıtma lambanız yoksa hemen temin etmelisiniz. Orası bu hayvanlar için çok önemli bir bölge.

Aşağıdaki yazımı okumanızı tavsiye ederim. Bu hayvanlar için gereken şartları net olarak belirttim.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakiminda-temel-bilgiler.html

Geri