Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Çakal'ın Yeni Geçici Yuvası

seko94seko

Bronz 1 Üye
Merhaba,bu gün itibari ile bir kaplumbağa aldım,yavru bir su kaplumbağası.Normalde aklımda fanus içinde beslemek vardı fakat zararlı olduğunu öğrendim ufak bir araştırmadan sonra.Bende idareten evdeki saklama kaplarından kaplumbağama evcik yaptım(ev denemz bir halde oldugu için evcik dedim :t65y:)Şuan içinde birkaç taş var ve ısıtıcı var,Taşlardan kuruda bir alan oluşturdum.Temizleyici ve ışığı sonra alıcam haftaya büyük ihtimalle.Şuan elimde olan kabın daha büyüğünü alıp ona paludaryum yapmayı düşünüyorum,ama merak ettiğim şuan elimde olan beni ne kadar idare eder ?
ve birde soru sormak istiyorum bu cd kabından kuru alan yapma olayı nasıl oluyo:ff: anlatırsanız sevinirim,resimli bir anlatım olsa hele,ne muhteşem olur :haha:

Resimler

mailto:/vol4yv.jpg
mailto:/23iawjd.jpg
mailto:/349a26g.jpg
mailto:/b6eurr.jpg
mailto:/nv1qi0.jpg
mailto:/2dj7d3.jpg

Cvp: Ne Kadar Süre İdare Eder ?

Bence bu kapta bakma sana bir örnek resim yolluyorum bu akvaryumla 30 35 tl civarı ve sana 1 tane besleyeceksen 1 yıl gider

mailto:/img231/5121/dsc02542nw2.jpg
Isıtıcın kalitesiz geldi bana bu ısıtıcılar patlıyor diye biliyorum bu akvaryumu alırsan 100W Isıtıcı işini görür birde filtre alırsın 15 tlye :) bilinçli bakıcı sayısı gün geçtikce artıyor bu çok iyi birşey.

Sizinde tahmin ettiğiniz gibi sisteminiz çok yetersiz. Alan dar,yeteri su yüksekliği yok, ısıtıcınız çok kalitesiz....

İdeal bir kaplumbağa sistemi ; akvaryum, ısıtıcı, filtre, kuru alan, kuru alan ısıtma lambası ve uv - b lamba dan oluşur.

Isıtıcı, kuru alan ve kuru alan ısıtma lambası hayati önem taşır. Kuru alan olmazsa kaplumbağanız sürekli suyun içinde olacağından mantar, kabuk yumuşaması gibi istenmeyen sonuçlar doğar. Eğer kuru alnın üstünde lamba yoksa; kuru alan sıcak olmadığı için kuru alana çıkmaz. Kuru alanın sudan daha sıcak olması gerekir. Yoksa cıkmazlar. Ortalama 30 - 32 derece kuru alan sıcaklığı iyidir. Isıtıcı yoksa zaten soğuk suda metabolizması yavaşlar ve yem yemez. Ayrıca akciğer enfeksiyonu gibi hastalıklara karşı savunmasız kalır.

Isıtıcınızla alakalı bir şey söylemek istiyorum, sanırım toros marka. Bu marka ısıtıcılarda termostat olmuyor. Yani sıcaklığı ayarlamak mümkün olmuyor. Bir termometre alıp sıcaklığı kontrol edin. 27 - 29 derece sıcaklık arası en idealdir. Benim size tavsiyem aldığınız yere geri götürün verin ve 50w termostalı bir ısıtıcı alın. 50w lar kısa oluyor, plastik kabınıza sığar birde sonradan alacağınız büyük kaba da yeterli gelir. Şimdi ki ısıtıcınız büyük kaba yetersiz gelir, yeni bir tane almak zorunda kalırsınız.

Öncelikli tercihiniz akvaryum olsun çünkü daha kullanışlı oluyorlar ama durumunuz yoksa plastik büyük kaplardan kullanabilirsiniz.

Bu sistemde 1 haftadan fazla kaplumbağa bakmanız sakıncalı olur. Hatta imkanınız varsa 2 3 gün içinde eksikleri tamamlayın.

Plastik kaplarda cd kabından kuru alan yapmak pek sağlıklı sonuç vermiyor. Suyun basıncından dolayı esneme oluyor kapta yanlara doğru bir miktar, tam oturmuyor cd kabı. onun yerine şöyle bir şey yapabilirsiniz.
mailto:/forum/Konu-yeni-kuru-alanimiz.html

Cvp: Cvp: Ne Kadar Süre İdare Eder ?

yanlız UVB Gerekmeyebilir sana çünkü pahalı oluyorlar onun yerine eczanelerde satılan Devit 3 vitamini alıp ayda 1 kere kabuklarına sürebilirsin haftada 1 de yemlerine damlatırsın birde soft ampuller kuru alanı ısıtır 40W Alabilirsin yeterli gelir

Devit 3 uv - b lambanın yerini tutmaz, sadece devit - 3 bu gereksinimi bir miktar amorti eder. Yani sonuç olarak güneşlenme imkanı olmayan bütün kaplumbağaların uv - b lambaya ihtiyacı vardır.

cevaplarınız için hepinize teşekkürler,bu gün gidip şuanki kabın daha büyüğünü alıcam,akvaryum için param yok şuan bir müddet kapda yaşaması gerekicek :),ısıtıcı evet toros marka 25w,akvaryumcuya sordum suyu sürekli 26 derecede sabit tutar dedi,olmazsa değiştririm bugün götürüp,ve
kerberos' Alıntı:
Plastik kaplarda cd kabından kuru alan yapmak pek sağlıklı sonuç vermiyor. Suyun basıncından dolayı esneme oluyor kapta yanlara doğru bir miktar, tam oturmuyor cd kabı. onun yerine şöyle bir şey yapabilirsiniz.
mailto:/forum/Konu-yeni-kuru-alanimiz.html

bu sistem çok güzelmiş evet,şuan için çakal'a ancak böyle bir ortam sağlayabilirim zaten aynı şeyi yapmak geçiyodu aklımdan.Bu Arada adı çakal tanıştırayım :D
Yardımlarınız için Teşekkürler.Bu devit 3 olayı nedir kabuk sertleştirici mi ?,Birde evde 4 tane damla var akvaryum için lepistes türü balıklar yaşıyor dezenfekte ilaci mantar ilaci falan,kaplumbağanın suyunada atsam bi faydası olurmu yada zararı ?
Yok olmuyor ise kaplumbağalar için özel bi damla tarzi bişey varmı ?

Merhaba,
Kabuk sertleştirici adı altında satılanlardan tümüyle uzak durun. Ancak anlatılan D vitamini konusu kemik ve kabuk gelişimi için önemlidir. Ancak sertleştirici olarak geçmez. UVB lambanız olmalı. Bu güeşten aldıkları D vitamini için gerekli. Bunlar tropik canlılar. Yani bol bol kuru alanda güneşleneceklerdir. Devit 3 D vitamini takviyesidir. Bu lambayı edinemeyenler haftada bir damla yem ile verebilirler. Ayda bir de kabuklara sürülüp 15 dk ısı lambalı bir kuru bölgede bekletebilirler. Ancak şunu belirteyim öncelik doğal güneştir. Yazın bol bol güneşlendirin. Bizim ülkede mevsimsel nedenlerden dolayı güneş yerine uvb lambada önemlidir. Ama bunlardan faydalanamıyorsanız son olarak D vitamini gelir.

Diğer damlalar sanırım işe yaramaz. Kaplumbağa akvaryumu için dezenfektana gerek yok. Bunlar yararlı bakterileri de yok eder. Suyun olması gereken dengesini bozar. Ancak hastalık vs gibi durumlarda uygun dozajda ve uygun yöntem ile kullanılır.

Sera reptilin ve Biyo tortivit vitaminleri var. Bunları da yem ile verebilirsiniz. Suya vitamin damlatmanıza gerek yok. Yem ile vermezseniz faydası olmaz.

AEK' Alıntı:
Merhaba,
Kabuk sertleştirici adı altında satılanlardan tümüyle uzak durun. Ancak anlatılan D vitamini konusu kemik ve kabuk gelişimi için önemlidir. Ancak sertleştirici olarak geçmez. UVB lambanız olmalı. Bu güeşten aldıkları D vitamini için gerekli. Bunlar tropik canlılar. Yani bol bol kuru alanda güneşleneceklerdir. Devit 3 D vitamini takviyesidir. Bu lambayı edinemeyenler haftada bir damla yem ile verebilirler. Ayda bir de kabuklara sürülüp 15 dk ısı lambalı bir kuru bölgede bekletebilirler. Ancak şunu belirteyim öncelik doğal güneştir. Yazın bol bol güneşlendirin. Bizim ülkede mevsimsel nedenlerden dolayı güneş yerine uvb lambada önemlidir. Ama bunlardan faydalanamıyorsanız son olarak D vitamini gelir.

Diğer damlalar sanırım işe yaramaz. Kaplumbağa akvaryumu için dezenfektana gerek yok. Bunlar yararlı bakterileri de yok eder. Suyun olması gereken dengesini bozar. Ancak hastalık vs gibi durumlarda uygun dozajda ve uygun yöntem ile kullanılır.

Sera reptilin ve Biyo tortivit vitaminleri var. Bunları da yem ile verebilirsiniz. Suya vitamin damlatmanıza gerek yok. Yem ile vermezseniz faydası olmaz.

cevabınız için teşekkürler,birde bişey sormak istiyorum birazdan lamba alıcam,beyaz florasan(kompakt) lambalar işimi görürmü,ve akvaryumdaki ısıtıcım 25w Toros marka ısıtıcı,suyu sürekli sabit 26 derece sıcaklıkda tutuyor,bu ısıtıcı yeterlimi yoksa,akvaryumumda bir tane büyük ıstıcı var ayarlanabilir,onu kaplumbağanın yanına koysam,torosuda akvaryumamı koysam ?

Sanırım ısıtıcı olarak toros almışsınız :) Bu 10 ya da 25 wattlık mini termostatsız ısıtıcılar daha büyük bir kaba geçerseniz yeterli olmayacaktır. Isıtıcınızı yeni aldıysanız değiştirmenizi öneririm. En az 50 wattlık bir ısıtıcı alın Ama ben ısıtıcı olarak 100 watt almanızı öneririm. Birde arkadaşların dediği gibi su seviyesi çok düşük ve alan yetersiz. En kısa zamanda en az 50 litrelik bir paludaryum oluşturmalısınız. Tabi kapluşlar büyüdükçe bu paludayumun boyutları da büyümek zorunda :) Kuru alan olarak cd kabını kullanabilirsiniz ben size bunu öneririm. Benim oluşturduğum kuru alan örneğine bu linkten bakabilirsiniz. Cd kabının üzerini de halı kaydırmaz ile kaplarsanız kuru alanınız hazırdır :) mailto:/forum/Konu-donatello-ve-marty.html Kuru alanı akvaryuma ya da paludayuma monte etmek için şeffaf ve antibakteriyel silikonlar var bunlardan kullanmanızı gerek. Ben size sista öneririm. Akvaryum için kullanılacak en kaliteli silikon sistadır. Sakın diğer silikonları kullanmaya yanaşmayın minikler zehirlenebilir. Diğer ekipmanlarınızı da (filtre, kuru alan lambası, termometre vs.) en kısa zamanda tamamlamaya bakın.

Torosu eğer balık besliyorsanız balıkların olduğu akvaryumda kullanın. Ben torosu balıkların akvaryumunda kullanıyorum.

Jadeite' Alıntı:
Sanırım ısıtıcı olarak toros almışsınız :) Bu 10 ya da 25 wattlık mini termostatsız ısıtıcılar daha büyük bir kaba geçerseniz yeterli olmayacaktır. Isıtıcınızı yeni aldıysanız değiştirmenizi öneririm. En az 50 wattlık bir ısıtıcı alın Ama ben ısıtıcı olarak 100 watt almanızı öneririm. Birde arkadaşların dediği gibi su seviyesi çok düşük ve alan yetersiz. En kısa zamanda en az 50 litrelik bir paludaryum oluşturmalısınız. Tabi kapluşlar büyüdükçe bu paludayumun boyutları da büyümek zorunda :) Kuru alan olarak cd kabını kullanabilirsiniz ben size bunu öneririm. Benim oluşturduğum kuru alan örneğine bu linkten bakabilirsiniz. Cd kabının üzerini de halı kaydırmaz ile kaplarsanız kuru alanınız hazırdır :) mailto:/forum/Konu-donatello-ve-marty.html Kuru alanı akvaryuma ya da paludayuma monte etmek için şeffaf ve antibakteriyel silikonlar var bunlardan kullanmanızı gerek. Ben size sista öneririm. Akvaryum için kullanılacak en kaliteli silikon sistadır. Sakın diğer silikonları kullanmaya yanaşmayın minikler zehirlenebilir. Diğer ekipmanlarınızı da (filtre, kuru alan lambası, termometre vs.) en kısa zamanda tamamlamaya bakın.

Torosu eğer balık besliyorsanız balıkların olduğu akvaryumda kullanın. Ben torosu balıkların akvaryumunda kullanıyorum.

bnde öyle yapmayı dusundum,torosu balıkların akvaryumuna koymayı,toros 25 watt,akvaryum ise 70 litre falan ortalama,akvaryuma yeterli gelirmi bu toros marka ısıtıcı ?,suyu sürekli 26 derecede sabit tuttugunu soylemisti pet shop sahibi,akvarym için yeterli ise ,eğer akvaryuma o toros marka ısıtıcı ,akvaryumdaki kaliteli olanı kaplumbağanın yanına alıcam,kuru alanı ise dondurma kapları varya 1 2 litrelik falan hani,onun bir kısmını kesip yapıcam,kerberos nickli arkadaş saolsun,kendi yaptığının linkini attı,pratik ve kolay bişey işimi görür fazlasıyla,yada bugun akvaryum taşları ve kumu alıcam,onu alçaktan yukseksege dodgru yaparak kuru bir alan olusturucam hemde tam bir su kenarı gibi olur,diğer ekipmanlarıda haftaya edinicem inş.

Bence cd kabıda kullanabilirsiniz ben cd kabı kullanıyorum ve çok memnunum herhangi bir esneme falan olmuyor. Ama tabi siz bilirsiniz. Umutun dediği sistem de iyi duruyor :) Akvaryumun kapağı var mı? Eğer kapağı varsa ve eni kaplumbağalara kullanıcağınız akvaryuma göre daha darsa bence daha çabuk ısıtabilir. Yani kullanabilirsiniz. 26-27 derece çoğu balık türü için optimum sıcaklıktır zaten.

Jadeite' Alıntı:
Bence cd kabıda kullanabilirsiniz ben cd kabı kullanıyorum ve çok memnunum herhangi bir esneme falan olmuyor. Ama tabi siz bilirsiniz. Umutun dediği sistem de iyi duruyor :) Akvaryumun kapağı var mı? Eğer kapağı varsa ve eni kaplumbağalara kullanıcağınız akvaryuma göre daha darsa bence daha çabuk ısıtabilir. Yani kullanabilirsiniz. 26-27 derece çoğu balık türü için optimum sıcaklıktır zaten.

balıkların ısıtıcısı ile kaplumbağam çakalın ısıtıcılarını deiştirdim :D,bu cd'den yapılan kuru alan kafamı karıştırdı iyice kusura bkmayın ^^
Kast Ettiğiniz Hangisi :ff:

mailto:/urunler/k1tekli_standart_cd_kutusu_b.jpg
cd-5.png

İlkinden bahsediyorum :) Ortasındaki siyah şey çıkıyor. Onu çıkarıp akvaryumun bir köşesine eğimli bir şekilde monte ederseniz tamamdır. Ben size örnek resim şimdi çekip göndericem :)

mailto:/v/w/3wbzf.jpg
Üzerini de halı kaydırmaz ile kaplıyoruz.

Jadeite' Alıntı:
İlkinden bahsediyorum :) Ortasındaki siyah şey çıkıyor. Onu çıkarıp akvaryumun bir köşesine eğimli bir şekilde monte ederseniz tamamdır. Ben size örnek resim şimdi çekip göndericem :)

mailto:/v/w/3wbzf.jpg
Üzerini de halı kaydırmaz ile kaplıyoruz.

hm teşekkürler saolun :rolleyes:

Akvaryumun en köşe kısmına yarı eğimli şekilde monte ederseniz sorun olmayacaktır. Eğer silikon kullanmam diyorsanız monte etmek için vantuz da kullanabilirsiniz. Cd kabına delikler açıp minik vantuzlarla akvaryuma monte edebilirsiniz :)

esneme plastik kaplarda oluyor, akvaryumda değil. Eğer suyu az koyarsanız esneme olmaz :)

Eski Kaplumbağa evini göstermiştim size,ne kadar idare eder diye bir konu açmıştım,bu gün daha büyük bir kap alıp yeni bir yer yaptım ve cd kutusundan birde kuru alan yaptım,ısıtıcı olarakda akvaryum ısıtıcısını çakal'ın(kaplumbağam)kabına koydum,resimlerde olmasada,resimleri çektikden sonra koymak geldi aklıma :D

Hazırlık Aşaması :D
mailto:/pic/h/hilevebotindir/dsci2082.jpg

Çakal'da Meraklı Gözlerle Ne Oluyor Diye Bakıyor :smile:

mailto:/pic/h/hilevebotindir/dsci2085.jpg

Fazla Acemicede Olsa Şuan İçin Çakal'ın Yeni Yuvası Burası,Bir Müddet Böyle Kalıcak Daha Sonra Bir Akvaryum Almayı Düşünüyorum,Birde Haftaya Eksik olan filtre ve lambayı tamamlıyıcam kısmetse,birde çakal'a bir arkadaş almayı düşünüyorum.

Ve Çakal'ın Yuvası
mailto:/pic/h/hilevebotindir/dsci2086.jpg

mailto:/pic/h/hilevebotindir/dsci2087.jpg

mailto:/pic/h/hilevebotindir/dsci2088.jpg

mailto:/pic/h/hilevebotindir/dsci2089.jpg

Çakal Hemen Pislemiş Terbiyesiz :D Kısa Bir Süre İçin Balıkların Filtresini Çaldım:D

mailto:/pic/h/hilevebotindir/dsci2095.jpg

Her Ne kadar süper bir yuva olmasada eski halindan çok çok iyi diye düşünüyorum.
Eski Halini görmek isteyenler varsa, mailto:/forum/Konu-ne-kadar-sure-idare-eder.html
bu konudan bakabilir.

Cvp: Çakal'ın Yeni Geçici Yuvası

Sterilize etmeden başka bir sistemin ekipmanını başka bir sisteme takmayın. Balık akvaryumunda olan her hangi bakteriyel bir oluşum kaplumbağa sisteminize geçebilir. Risk almayın başka bir filtre alın en kısa zamanda. Önceden de dediğim gibi bu ısıtıcı yeterli gelmez. Kuru alanı biraz daha yukarı çıkarıp su seviyesini arttırın bence daha rahat eder. Kaçmasını önlemek için ise kabın etrafına mukavva karton çekebilirsiniz.

Kuru alan çok güzel olmuş elinize sağlık. Size önceden dediğim diğer ekipmanları da en kısa sürede tamamlayın mutlaka :) Ben yeni bir filtre almanızı öneirirm. Balıkların filtresi balık akvaryumunda kalsın bence.

cevaplarınız için teşekkürler,dediğim gibi eksik ekipmanları haftaya çarşamba tamamlıyıcam,balıklardan kaplumbağa'ya bakteri bulaşabileceğini bilmiyordum,bilgilendirmeniz için teşekkürler,ve resimlerde gördüğünüz ısıtıcıyı akvaryuma aldım,akvaryumdaki dereceli ısıtıcı ise kaplumbağa kabında,lite olarakda 20 litreye ayarladım,şuan gayet iyi ısıtıyo,tabiri caizse tam abdest suyu kıvamında :D

Geri