Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Çakıl Taşları Zarar Verir mi?

konukonur

Yeni Üye
Merhaba. Yaklaşık üç haftadır kırmızı yanaklı 2 bebek kaplumbağayı bütün ihtiyaçlarını karşılayarak bakmaktayım.Gayet mutlular ve evciller.Fakat bir sorunum var. Kuru alan zeminine koyduğum küçük çakıl taşlarını yediklerini gözlemledim ve daha büyükleriyle değiştirdim.Forumda kum yemesinin sorun olmayacağı yazılı fakat,bu yutmakta bile zorlandığı taşların onlara zarar vermesinden korkuyorum.Dışkalayarak atabilileceklerini sanmıyorum.Daha önce bunu deneyimleyen arkadaşlar var mı ?

Cvp: Çakıl Taşları Zarar Verirmi ?

Açıkçası genelde meraktan yeni konulduğunda ısırma ve yutma gibi bazı sorunlar oluyor; fakat genellikle sonradan bundan vazgeçiyorlar. Genelde biraz daha büyük kaplumbağalar dışkıyla çıkarıyor, örnekse benimkiler böyle yapıyor. Ama sizinkiler küçük olduğu için ya daha ince kum ya da iri çakıl taşı kullanabilirsiniz. Ya da bir süre gözlemleyin belki de yemekten vazgeçerler. Çok ufak da olsa zarar verme şansı var yutulan kum tanesinin.

Büyük çakıllarla değiştirdim ,evet .Davranışlarında sağlıksız birşey olmadı yuttuğundan beri.Fakat benim korktuğum şey yuttuğu çakılları dışkılayamaması yada kusamaması(kusabilirler mi bilmiyorum).Çakılın midesini yada bağırsağını tıkamasından korkuyorum.

onlar eger büyük taşlarsa agızlarına alıp dişleyip geri dışarı çıkartıyorlar benimkiler öyle yapıyordu ama artık yapmıyorlar ..

Öyle olsa yem yememe ya da durgunluk gibi bir sıkıntı oluşmuştur. Belki yemeden ağzında geveleyip siz görmeden çıkarmış da olabilir. Çok endişe etmeyin.

Rica ederim, her zaman.

Geri