Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Cam akvaryuma almama izin vermiyorlar!!

onurass

Bronz 3 Üye
Şu anda kapluşumu 20 ltlik plastik bir saklama kabında bakıyorum. Su ara sıra yosunlaşıyor. Dipler hep pislik dolu... Şu anda elimde 35*30 boyutlarında derinliği 30 cm olan bir Cam Akvaryumum var. Ailem plastik den cama almama izin vermiyor.
Saklama kabı çok pis durumda. Onlar kaplumbağların derelerde yani biraz pis yerlerde yaşağıdını söylüyor. Onları nasıl ikna edicem??:helpsmilie::helpsmilie::helpsmilie::helpsmilie::helpsmilie::helpsmilie::helpsmilie::helpsmilie::helpsmilie::helpsmilie::helpsmilie::helpsmilie::helpsmilie::helpsmilie::helpsmilie::helpsmilie::helpsmilie::censored::censored::censored::censored:

Cvp: Cam akvaryuma almama izin vermiyorlar!!

Sizin kaplumbağanız kırmızı yanaklı ise durdun suda yaşar. Doğalarında çamurlu, karanlık, yosunlu suda yaşayabilirler ama bu su kirli anlamına gelmez. Doğanın doğal döngüsü bu şekildedir. Dere kaplumbağalarının bulunduğu suda temizdir. Kirli akarsu olmaz. Ufacık kaptaki iyi temizlenemeyen kirli su pislik ve idrar yoğunluğu içerir. Buda aşırı olumsuz su değerleri anlamına gelir. Hastalık ve akabinde ölüm getirir. Küçük olmayan cam akvaryum sağlık açısından önemlidir.

bu bir bahane olamaz, dereler akarsu oldukları için temiz dururlar.. kaplumbağalar çevreyi çabuk kirletirler ama bu kirli ortamda yaşadıkları anlamına gelmez

Bence onlari diski icinde yuzmenin nasil olacagini anlatarak ikna edin. Kendi diskilarinin icinde yuzmek isterler mi sorun. Hatta isterlerse onlari Silivrideki plajlara goturup bizzat yasatin zira Silivrideki deniz diski kayniyor.

Arkadaşlar ikna ettim ama haftaya izin verdiler bu aralar çok yoğunuz. Desteğiniz için saolun:$:$:$:$:133:

ecem hanımın mesaja güldüm.. güzel bir yere değinmiş..

Zaten ikna yöntemleri için yaptığı benzetmeler çok güzel ve etkili oluyor :)

Bu arada kaplumbağalar için çok sevindim. Siz sularını uygun şekilde temiz tutmaya devam edin. Bu akvaryum bir süre idare edecektir.

Cvp: RE: Cam akvaryuma almama izin vermiyorlar!!

ecemkoten' Alıntı:
Bence onlari diski icinde yuzmenin nasil olacagini anlatarak ikna edin. Kendi diskilarinin icinde yuzmek isterler mi sorun. Hatta isterlerse onlari Silivrideki plajlara goturup bizzat yasatin zira Silivrideki deniz diski kayniyor.

ecem hanım şu anda sesli sesli gülüyorum :D ağzınıza sağlık güzel yere değinmişsiniz :D

Geri