Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Cananvarı Suda Nasıl Boğduğunu Anlattı.

turtleyhbbe

Gümüş 4 Üye
Kartal’da denize girdiği sırada kendisine saldırarak yaralayan pitbull cinsi köpeği boğarak öldüren 14 yaşındaki Yunus Yeltek, dehşet anlarını anlattı. Yunus Yeltek köpeğin saldırısından kurtulup kıyıya çıktığını, yüzündeki yara izini görünce şoka girerek tekrar denize atlayıp köpeği boğduğunu söyledi. 6 saatlik bir ameliyat geçiren Yunus’un durumunun iyi olduğu ancak yüzünde yara izi kalacağı öğrenildi.

Dün Kartal Sahili’nde denize girdiği sırada pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayarak yüzünden ağır şekilde yaralanan Yunus Yeltek, ambulansla Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Plastik Cerrahisi Kliniğinde 6 saat süren bir ameliyat geçiren Yunus Yeltek’in tedavisi aynı serviste devam ediyor. Yunus Yeltek denizde yaşadığı dehşet anlarını basın mensuplarına anlattı. SU ÜZERİNDE 10, SU ALTINDA 5 DAKİKA KÖPEKLE BOĞUŞTUM.

Dün Kartal sahilinde denize girmiştim. Bu sırada pitbull cinsi köpek bana saldırdı. Köpeğin sahibi bana ’Kaçma ısırmaz’ diye seslendi. Ben de kaçmadım ama köpek beni ısırdı. Boğuşmaya başladık ilk önce boğazıma saldırdı, ben de boğazımı korumaya çalıştım, yüzümü ısırdı, denizin üzerinde 10 dakika suyun altında da 5 dakika köpekle boğuştum. Kurtardılar beni, dışarı çıktığımda yüzümün halini görünce şok yaşadım ve tekrar denize atladım köpeği boğdum. Ben yüzmeyi seviyorum dipte uzun süre kalabiliyorum onu denizin dibine çekerek boğdum" dedi.

Yunus Yeltek’in hastanede başında bekleyen yakını olan Serkan Anlargu ise yaptığı açıklamada "Yunus denizdeyken köpek saldırmış. Yüzünü parça parça ısırmış, bu sırada Yunus boynunu korumuş. Bu köpekler zaten öldürmek maksadıyla ilk olarak boğaza saldırıyor. Şah damarı zedelenseydi Yunus ölebilirdi. Bu köpeklerin beslenmesine ben de karşıyım. Bu köpeklerin çeneleri çok kuvvetli 4 ton basınç uygulayabiliyor. Bu hayvanları nasıl rahatça dışarıda gezdirebiliyorlar. Bu hayvanların mağdur ettiği kişilerden biri de biz olduk" diye konuştu.

6 saat süren uzun bir ameliyat geçiren Yunus yeltek’in durumunun iyi olduğu ancak yüzünde derin yaralar olduğu için iz kalacağı ve kaş sinirlerinden birinin de zedelendiği öğrenildi.

bu bilgi:
http://gundem.milliyet.com.tr/canavari-suda-nasil-bogdugunu-anlatti/gundem/gundemdetay/26.04.2012/1533062/default.htm den alıntıdır.

Cvp: Cananvarı Suda Nasıl Boğduğunu Anlattı.

çok tehlikeli ya Allah korusun.

Ben de çok korkuyorum. Goldenimin gelmesine az kaldı. Gezdirirken bir pitbull çıkarsa yandık :)

Cvp: RE: Cananvarı Suda Nasıl Boğduğunu Anlattı.

AlperDeniz' Alıntı:
Ben de çok korkuyorum. Goldenimin gelmesine az kaldı. Gezdirirken bir pitbull çıkarsa yandık :)

yani bu konuyu yayınlarken aklıma birdenbire bu geldi:

http://www.sabah.com.tr/Yasam/2011/11/15/rottweiler-sahibini-parcaladi

pitbull demişken bi kere televizyon izliodum ve bir adam omzuna pitbull koymuş motorsiklete binip taksip meydanında pitbulla dolaşıyordu pitbull adama hiç birşey yapmıyordu

turtleyhbbe'den alıntı

rotweiller doberman pitbull vb. köpekler çok namussuz köpeklerdir acıktıklarında yemek bulamayınca sahiplerini bile yiyiebilecek kadar vahşidir. Ama goldenler çok uysal itaatkar ve iyi huylu köpek ırkıdır hazır pitbull demişken bi kere televizyon izliodum ve bir adam omzuna pitbull koymuş motorsiklete binip taksip meydanında pitbulla dolaşıyordu pitbull adama hiç birşey yapmıyordu
[/quote]

Bu dediklerinize hiç katılmıyorum.Tüm köpekler eşit derecede saldırgandır sadece onu yanlış yola düşüren insandır.Bu pitbulu besleyen sahibi onu yanlış bir şekilde bakmışsa köpeğin suçu ne?Ne küçük köpekler, goldenlar var ki bu köpeklerden daha saldırgan.Yani cinse değilde yetiştirmeye bakıyo

pitbullların genetigi ile oynandığını duymuştum.

sebahattin' Alıntı:
turtleyhbbe'den alıntı

rotweiller doberman pitbull vb. köpekler çok namussuz köpeklerdir acıktıklarında yemek bulamayınca sahiplerini bile yiyiebilecek kadar vahşidir. Ama goldenler çok uysal itaatkar ve iyi huylu köpek ırkıdır hazır pitbull demişken bi kere televizyon izliodum ve bir adam omzuna pitbull koymuş motorsiklete binip taksip meydanında pitbulla dolaşıyordu pitbull adama hiç birşey yapmıyordu

Bu dediklerinize hiç katılmıyorum.Tüm köpekler eşit derecede saldırgandır sadece onu yanlış yola düşüren insandır.Bu pitbulu besleyen sahibi onu yanlış bir şekilde bakmışsa köpeğin suçu ne?Ne küçük köpekler, goldenlar var ki bu köpeklerden daha saldırgan.Yani cinse değilde yetiştirmeye bakıyo
[/quote]

şimdi aklıma geldi adam o Yunus Yeltek denen çocuğa korkma pitbull sana saldırmaz demişti ve pitbull yunusa saldırdı o köpeği salan adamda gözaltına alınmış yani bu olayda adamda suçlu değil mi???

sebahattin' Alıntı:
turtleyhbbe'den alıntı

[/quote]

hiç alakası yok bütün köpekleri aynı kefeye koyamazsınız pitpull cidden bilimsel olarakta aptal bir köpektir erken bunama yaşr acıkınca sahibine saldırabilir fakat mesela kangal sahibine sadıktır ne olursa olsun saldırmaz bu basşkaları içinde gecerli tehlike olusturmuyorsanız sıkıntı yok

Mesela benim mayıs sonu alacağım Golden Retriever :) Arkadaşımın 5 aylık miniği var. Birlikte gezdirirken insanlara şirinlik yapıyor durmadan :) Miniğimi sabırsızlıkla bekliyorum :)

turtleyhbbe' Alıntı:
sebahattin' Alıntı:
turtleyhbbe'den alıntı

tamam o yorumumu düzenledim sözümü geri alıom

şimdi aklıma geldi adam o Yunus Yeltek denen çocuğa korkma pitbull sana saldırmaz demişti ve pitbull yunusa saldırdı o köpeği salan adamda gözaltına alınmış yani bu olayda adamda suçlu değil mi???
[/quote]

Ben de onu diyorum

Her köpek eşit derecede saldırgan değildir bu kanıya varmayın.Pitbull lar diğer türlere göre daha saldırgandır.Ama köpekler sahiplerine karşı son derece sadıktır.Sahipleri ona ne kadar da kötülük etse,köpekler sahiplerine bir şey yapmazlar.

Siz köpeğinizi döverken o sizi ısırmaz bile.. Halbuki kemiklerinizi paramparça edebilicek güçleri varken. O yuzden en iyi ve bizi hiç bırakmayacak tek dostumuz köpeklerimizdir. Goldenim yani kızım gelse bir an önce artık :(

arkadaşlar bu haberde benim ilgimi çeken bir şey oldu ama kimse buna değinmemiş tamam pitbull cinsi köpekler saldırgan tamam çocuğun yüzünü mahvetmiş olabilir ama açıkcası ben haberlerde o çocukla röportaj yaparken görmüştümde çocuğun sinirlenerek gidip köpeği boğmasıda bana sağlıklı gelmedi.Tamam sinirlenmiş olabilir yüzü kanlar içinde sonuçta ama mesela denizde o an yapsaydı hiç geripsemezdim ama geri dönüp suyun altına çekip boğulmasını beklemesi bana normal gelmedi.Bence köpekler sahipleri onları nasıl yetiştirirse öyle şekilleniyorlar pitbull cinsi köpeklerde buna yatkın ama sahibi onu saldırgan yetiştirmezse böyle gördüğüne saldırcak bir hayvan olacağını düşünmüyorum.Ayrıca hayvanlarda bir etiklik duygusu yok ki o içgüdüleriyle öyle davranıyor çocuğun gidip sahibinden hesap sorması gerekirken olan hayvana olmuş bence.

Bu tür hayvanların beslenilmesi yasak ve besleniyor bence canavar demek yerine sahibine canavar demek daha iyi olur.Kalabalık bir yere bu kadar saldırgan hayvan bırakılır mı?

Birde böyle köpeklerle karşılaşınca durulmaz bence kaç kişi bunu deneyip ısırılmıştır kimbilir,öyle bir şey olursa köpekle göz teması kurmamaya çalışın ve uzaklaşın tehlike olmadığını anlyo

paolo nutinitr' Alıntı:
Bu tür hayvanların beslenilmesi yasak ve besleniyor bence canavar demek yerine sahibine canavar demek daha iyi olur.Kalabalık bir yere bu kadar saldırgan hayvan bırakılır mı?

ewt Türkiye'de pitbull satışı yasak ama bi adam hep pitbull satıyor:

fotoğraflara bakın sürüyle pitbull var hep resimlerini çekip facede yayınlamışlar herkes bunları satın almak istiyor.

Geri