Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Canı yanarmı?

Virulence

Gümüş 2 Üye
ısıtıcım yaklaşık yarım saattir açık durumda su ısınıyor... Fakat ben ısıtıcıya parmağımı deydirdiğimde canım yanıyor kaplumbağam ona deydiğinde canı yanmazmı ?

Canının yanmaması için plastik kaplar vardı sanırım.Araştırın bulursunuz :)

E peki ben şuan napacam? Kaplumbağayı suyada koyamıyorum korkudan. Ama çoğu insan birşey olmaz diyor sitedede öyle demişler sanırım eminde olamadım..

Virulence' Alıntı:
E peki ben şuan napacam? Kaplumbağayı suyada koyamıyorum korkudan. Ama çoğu insan birşey olmaz diyor sitedede öyle demişler sanırım eminde olamadım..

Eğer canı yanarsa zararlı olduğunu anlar oraya değmemek için elinden geleni yapar diye düşünüyorum.O kaplarda her ihtimale karşı satılıyor zaten :)

Bence de birşey olmaz, benim kaplumbağamda özellikle ısıtısının üzerinde yatardı çok hoşuna giderdi birşey olacağını sanmıyorum eğer olursada zaten kendisi bir daha ısıtıcıya yaklaşmaz bile.

Üzerine yatardı diyosunuz peki elinizi dokundurduğunuz siz acı hissediyomuydunuz ?

hiçbirşey olmaz gönül rahatlığıyla kaplumbağanızı suya koyabilirsiniz

Isıtıcınız her zaman 28 dereceye ayarlı ise kaplumbağanızın yanmasından korkmayın 28 dereceye ayarlı olduğundan emin olmak içinde termometre almanızı öneririm. Çünkü bazen ısıtıcılar bozulduğunda ısıtmaz veya dahada sıcak yapar bunun sonuçları da kötü olmaktadır.

28 dereceye ayarlamıştım termotetrede var zaten 32 derece gösteriyor termometre fakat hala kapnmadı ısıtıcı :S

Benim kaplumbağalar ona neredeyse sarılıyor :D çok garip bir makine elimi değdirdim hiç sıcaklık yok ama 5-6 saniye kadar tuttuğumda canım yandı. Zaten canı yanarsa bırakır orayı o kadar da akıllıdırlar heralde :)

Teşekkürler.. Bu arada yukarıdada dedim ama birşey söyleyen olmadı. 28 dereceye ayarlamıştım ısıtıcıyı fakat hala kapnmadı. Termometrede mevcut suda 35 derece gösteriyor ama ısıtıcı hala kapanmadı. Bende su daha fazla ısınmasın diye fişini çektim :S

35 derece mi?? yanar hayvanlar kapat kapat. ısıtıcının markası nedir?

Yok su çok fazlada can yakacak kadar sıcak değildi abartılcak kadar değil yani ama sıcaktı kapattım hemen bende..

markası: RS elektrical

Düzgün çalışan bir ısıtıcı suyun sıcaklığını ayarladığınız ısıya sabitler ne üstüne çıkarır nede altına düşürür. Yani düzgün çalışan ve 28 dereceye ayarlı bir ısıtıcıyı termometreden takip ederseniz suyun sıcaklığını hiç bir zaman değiştirmediğini görürsünüz ısıtıcı çalışırkende çalışmıyorkende ısı hep sabittir en fazla 1 derece oynar. Sizin ısıtıcınız bozukmuş kullanmayın derim 35 derece su bir süre sonra kaplumbağayı öldürür.

mailto:/product_info.php?cPath=9420_9348_9174&products_id=26279 bu linkte plastik ısıtıcı muhafazası var eğer bunu alıp takarsanız kapluşunuz ısıtıcıya değemeyeceği için canı yanmaz.

Isıtıcılar termometreye göre çalışmaz.İçinde iletken 2 demir var.Genleşmeye bağlı olarak açılıp kapanır.Bu yüzden ısıtıcıyı tamamen suya koyun veya ısıtıcının yerini değiştirin.

antifbyigit' Alıntı:
Isıtıcılar termo metreye göre çalışmaz içinde iletken 2 demir var genleşmeye bağlı olarak açılıp kaanı buyüzden ısıtıcıyı tamamen suya koyun veya ısıtıcının yerini deyiştire bilirsiniz.

Katılıyorum, eğer ısıtıcınızın etrafında bir kağıt yoksa demiri görebilirsiniz.Derecesinin ayarıyla oynadıkça ''tak'' diye sesler gelir.İşte buda 2 demirin birbirine değip, ayrılmasından kaynaklanır.

Geri