Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Çarptığınız hayvanların veteriner masraflarını trafik sigortanız karşılıyacak!

xeelbug

Platin 3 Üye
Yeni çıkan bir yasaya göre artık arabanızla
çarptığınız hayvanların veteriner masraflarını
trafik sigortanız karşılıyacakmış. Buraya kadar
güzelde, arabadaki hasarıda karşılıyosa; bu
zihniyettekiler level atlayıp hayvanlara
çarpabilirler.
Mesela;
-Bak şimdi napıcam lan.
--Dur lan ezicen hayvanı.
-Oğlum sigorta var, zaten geçen tamponu duvara
deydirdim biraz göçtü. Şimdi bi koysam bu ite
alır veterinere götürüz masrafları sigorta
karşılıyo, tomponunda yenileriz.
--Harbimi!
-heee
--Köpekle olcak işmi o? Şöyle köye doru sürde bir
inek felan bulalım.

Siz ne düşünüyorsunuz bu yasa hakkında?

Ben farklı düşünüyorum ki bu yasa bu anlamda hiç bir şeyi değiştiremez.Yolda yaralı bir hayvan gördüğünde kaç insan veterinere götürüyor ki?
Şehirler arası yollarda yüzlerce hayvan kaza geçiriyor.Çarpan adam sizce veteriner bedava diye alıp götürür mü?
En basitinden düşünürsek insanlar evde yanlış bakım yüzünden hasta ettikleri kaplumbağaları gidip pet shopa bırakırken bir sokak köpeğinin umurlarında olduğunu sanmıyorum.
Yasanın çıkma amacı belki gayet düzgün bir düşünce olabilir.Fakat bizim ülkemizde insanların canının bile kıymeti daha bilinmezken kimsenin bu durumda ki hayvanlara yardım edeceğini düşünmüyorum.
Hayvan severler zaten bu yasadan önce yolda bulduklarını veya yaraladıkları hayvanlara yardım ediyorlardı.İlk önce toplum bilgilenmeli ki yasa bir işe yarasın.

Bence zencefil haklı çünkü herkes de hayvanları korumaya karşı bir his yok içlerinde.Bırakın yoldan alıp veterinere götürmeyi, zevk için kedi köpek kesenler var.

Bence iyi olmuş.Benim eniştem deli gibi araba kullanıyor.Eğer kedi ezerse veterinere götürmesini kesinleştirebilirim.

Daha bu sabah gördüm. Bir şöför kediyi ezmiş, kediyi kenara koymuş. :(

Geri