Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

çiftleşmeyse yerlerini ayırmam gerekiyor mu ?

bambam

Bronz 5 Üye
arkadaşlar benimkilerin biri 5 aylık diğeri 3-4 yaşında ve büyük olan erkek gibi kuyruğu uzun baya . diğerininki de öyle sanki gerçi tam emin olamıyorum ondan şimdilik ama şöyle bir durum var büyük olan küçüğü sarıyor üstünde duruyor bayağı . yani şu an çiftleşmeye çalışıyor gibi geliyor bana ama daha diğeri çok küçük .. çiftleşip çiftleşmediklerinden nasıl emin olabilirim?eğer büyük olan çiftleşmeye çalışıyorsa engel olmam gerekirmi yerlerini ayırmam falan ??

Türkçe'mize özen gösterelim/tubidik

RE: çiftleşmeyse yerlerini ayırmam gerekiyor mu ?

Kur hareketleri yapıyor olabilir.Biraz daha gözlemleyin video çekip koyabilirsin o zaman net bir sonuç söylenir.

pekala teşekkür ederim .böyle devam ederse videoya çekerim ..
ama diyelim ki evet gerçekten kur yapıyor diğeri çok küçük değil mi yani eğer öyleyse ayırmam gerekirmi yoksa olurunamı bırakmalıyım bilemedim küçük olan için sorun olur mu ?

Çiftleşmeye çalıştıklarını zannetmiyorum ama dediğiniz gibi 3-4 yaşında olan erkekse cinsel olgunluğa erişmiş olabilir yine de 5 aylık bir kaplumbağayı sıkıştıracağını düşünmüyorum. Biraz takip edin, eğer sürekli bir kovalamaca içerisindeyseler, 5 aylık kapluşun rahat edebilmesi için ayırmanız uygun olur.
5 aylık kaplumbağanın cinsiyeti bile anlaşılmaz. Çiftleşebilmesinin mümkün olacağını sanmam. O konuda içinizrahat olsun. Yani çiftleşmemişlerdir.

çok teşekkür ederim ..iyi günler..

Cvp: çiftleşmeyse yerlerini ayırmam gerekiyor mu ?

bence çiftleşmiyordur. çünkü yaşlarına göre daha çok küçükler.

mesela güneşlenmek için büyük kaplumbağa küçük kaplumbağanın üzerine çıkıyor olabilir. çünkü kaplumbağalar güneşlenirken hep en üstte olmayı sever.

Geri