Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Çiko Sanki Beni Tanımıyormuş Gibi Davranıyor.

Qeswirt

Altın 5 Üye
OKUYAN VE YANITLAYAN HERKESE TEŞEKKÜRLER

Arkadaşlar Gece Yarısı 3de Elektrikler Kesildi Az Önce Geldi :(
e Tabi Isıtıcıda 18 Saattir Çalışmıyordu Ve Su Isısı 19-20 Dereceydi :(

Bene Gece Kalkıp Her 1 Saatte Bir kez Bir Pet Şişeye Sıcak Su Kaynatıp Akvaryuma Koyuyordum.
Buda Isıyı Yanlızca 24 Dereceye Çıkarıyordu.

Şimdi Elektrikler geldi. Hemen Isıtıcıyı Açtım
Ama Elektrikler Gelmeden Önce Çikoyu Göremiyordum Zaten.

Şimdi Sıcak Su İlave Edip Isıtıcıyı Taktım Şu an su 28 derece. Ama Çiko Dipte Geziniyor:(
Önceden Yemi Gördüğü Anda Akvaryumdan Delicesine Çırpınıp Yemi Kapar Yerdi
Ama Şimdi Yemi uzatıyorum Sanki İlk Günki Gibi Hiç Tınnda Değil
Sanki Beni Tanımıyormuş Gibi Görünce Hemen Kaçıyor.

Acaba Soğuktanmı Böyle Oldu Lütfen Yardım Edin Sanki Benim Çikom Değilmiş Gibi...
Bi Garip Oldum Ya :S :(

Cvp: Çiko Sanki Beni Tanımıyormuş Gibi Davranıyor.

Birkaç güne düzelir Oğuz bey. Endişeniz olmasın. Sizin görmediğiniz süre boyunca bir ses bile ürkütmüş olabilir onu. Ne kadar üzerine düştüğünüz belli :) Fakat böyle şeyler dert edinip kendinizi üzmeyin :)

ecemkoten' Alıntı:
Birkaç güne düzelir Oğuz bey. Endişeniz olmasın. Sizin görmediğiniz süre boyunca bir ses bile ürkütmüş olabilir onu. Ne kadar üzerine düştüğünüz belli :) Fakat böyle şeyler dert edinip kendinizi üzmeyin :)

Tamam Teşekkür Ederim Ecem Hanım Saolun Sevindim :)

1 hafta önce 3 - 4 saatlik şehirler arası bir yolculuk yaptık kaplumbağam ile tabi ki buda onu strese soktu. 2 - 3 gün beni görünce kabuğuna çekildi sonra yine eskisi gibi beni görünce cama yapışmaya su sıçratmaya başladı. Sizinki de düzelir merak etmeyin :)

Çok hassaslar. Bu ısı değişikliği biraz etkilemiş belli. Belki ısı hızlı yükselince etkilenmiştir. Adapte olunca gene eskisi gibi koşar size :)

İçim Rahatladı Hepinize Teşekkürler :)

bir keresinde biz tatile giderken pıtırı babaanneme bırakmıştık döndüğümüzde elimizden yem yemedi suyun içine atınca yedi ancak bu 1 hafta kadar sürmüştü korkmayın arada böyle strese giriyorlar özellikle soğuk suyla karşılaşınca hareketleri ağırlaşabiliyor bir süre (özellikle su değişimlerinde yaşadım bunu, bundan sonra su ısınmadan suya bırakmıyorum)

Geri