Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

çiko'nun göz çevresindeki beyazlıklar

Zmrt

Bronz 3 Üye
merhaba arkadaşlar kaplumbağamın göz çevresinde beyaz kalıntılar var kreç gibi bişey kaplumbağam eliyle gözüne dokununca çıkıyor çeşme suyuda kullanmıyorum hiç böyle bişey olmamıştı acaba neden ?
Teşekkürler.

Cvp: çiko'nun göz çevresindeki beyazlıklar

dinledirilmiş veya hazır su

Hazır suda zararlıymış ama bununla ilgili olucağını zanletmiyorum. Resim yollar mısınız?

şuan yok gözünde oluşunca fotoğraf atacağm fakat agız cevresindede var beyaz kuruluk.

Büyük bir ihtimalle bir sağlık sorunu yoksa mineral birikmesidir.
Hangi suyu kullanırsanız kullanın arı su dışında içerisinde mineraller vardır.Bu mineraller bazen kaplumbağaların üzerinde kalabiliyor.
Bazen benim kaplumbağamında ağız bölgesinde özellikle kuruduğu zamanlarda buna benzer beyazlıklar oluşabiliyor.

tam tarif ettiğiniz gibi, içim rahatladı teşeküürler.

Arzu' ya katılıyorum, bende bir zamanlar suyuna vitamin ve mineral katkısı yapıyordum. Bazı bölgelerinde beyaz kalıntılar oluşuyordu kireç gibi. Kullanmayı bıraktıktan sonra oluşmadı bir daha.

o beyazlıklar güneşlenirken gözlerinin yaşarması ve terleme sonucunda çıkan sıvının kurumasından sonra kalan kalıntılar büyük ihtimal bizimkilerde de oluyor zaman zaman özellikle camın önüne koyduğumda ciddi birşey olduğunu sanmıyorum

Güneşlendirmeyi camın önünde cam kapalı şekilde yapıyorsanız, o güneşlendirme bir işe yaramaz Hande hanım, cam filtre ediyor yararlı ışınları. Camın önüne koyuyorum dediğiniz hatırlatayım dedim.

Hepinize çok teşekkürler :)

Geri