Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Çılgın kuru alana hiç çıkmıyor normal birşeymi ?

KillerPrince

SKF Delisi 5. Seviye
Selam arkadaşlar çılgın kuru alana hiç çıkmamaya başladı hep yüzüyor kuru alan ısısı 40 dereceyken çıkıyordu şimdi 31 dereceye indirdim artık çıkmıyor ? çıkmaması bir hastalık belirtisi vs olabilirmi acaba yoksa normalmi ? hazır konu açmışken bir soru daha sorayım yeni aldığım roxin 300w çelik ısıtıcı 28 e ayarlı ama sıcaklık 26-27 arasına gelince çalışıp tekrar 28 yapıyor sonra tekrar 26-27 arası olunca çalışıyor bir sorun olurmu ? akvaryumun sıcaklığıda 1 saatte filan düşüyor 26 arasına yani hemen değil.

Cvp: Çılgın kuru alana hiç çıkmıyor normal birşeymi ?

Kaplumbağanız yem yiyor ve yüzüyorsa sorun yok. Canı istediğinde mutlaka çıkacaktır. 31C derece yeterli.

Diğer sorunuza gelirsek yüksek wattlı ısıtıcılar az suda böyle çalışıyor. Yani hızla ısıtıp, 1-2 derece düşünce tekrar çalışıyorlar. Çok büyük bir dalgalanma değil zararı olmaz. Akvaryumunuz 150 litre olsa mesela bu kadar oynama yapmıyor. Kendi gözlemim böyle.

Evet yemi havada kapıyor okadar hareketliki 1 sn hareketsiz baktığını görmedim :)
Isıtıcı olayı normalmiş demek teşekkür ederim.

Ben de tesadüfen siz soru sormadan 1-2 saat önceböyle bir olayı fark ettim. Ablamla aynı akvaryumdan var onda 200watt bende 50 watt. Aynı şeyi ablam da yaşıyor. Biraz tesadüf oldu yani.

Siz yokken çıkıyor olabilirler sağlık durumunda kötü bir şey yok gibi görünüyor benim ısıtıcımda su soğuduğunda çalışıyor bir problem olmaz.

Arkadaşlar ısıtıcı sorununu çözdüm artık 27,5 a inice hemen çalışıp 28 yapıp kapanıyor ama kuru alan sorunu hala devam etmekte kuru alan ısısı 32 derece olmasına rağmen çılgın kuru alana hiç çıkmıyor 1 hafta tamamen evdeydim sadece 1 2 kere çıktı maximum 5 dk durup geri yüzmeye indi anlamıyorum neden böyle yapıyor önceden kuru alan 40 dereceydi o zaman çıkıyordu gayet normaldi sonra 32 dereceye düşürdüm artık çıkmıyor araştırdım kuru alana çıkmaması bir hastalık belirtisi değilmiş ama yineede yazayım çılgının alt kabuk kenarları gün geçtikçe pembeleşti ancak ben bunu normal görüyorum çünkü resimlerde videolarda tüm yavru su kaplumbağaların alt kabuklarında hafif pembelik oluyor diğer sorunları yok ağız açma hapşurma yan yüzme iştahsızlık hiçbiri yok zaten bir belirti olursa şirin gibi geç kalmayacağım hemen tedaviye başlıyacağım ama çok hareketli inşallah kuru alana çıkmaması bir sorun değildir.

Kuru alana çıkmaması bir hastalık belirtisi değildir. Bundan emin olabilirsiniz. Kuru alana çıkmaması kendini güvende hissetmemesinden olabilir; ancak önceleri çıkıyordu diyorsunuz. Sıcaklığı 40 derece olmasa da en azından 35 dereceye çekip öyle bir deneyin. Bazen benimkiler de çıkmıyor bazen 2-3 gün sonra saatlerce yatıyorlar. Günden güne değişiyor çıkıp çıkmamaları..

Eğer yardımı olacaksa şunu söyleyebilirim. Patrick ben oda da yokken çıkıyordu akvaryum değişikliğinden önce. Şimdi su seviyesi yükselince ilk günler dinlenmek için kuru alana tutunmaya başladı. Şimdiyse kafasına göre çıkıyor, suya atlıyor. Ama Emin'in de dediği gibi bazen çıkmıyorlar. Hayatımda gördüğüm en artist hayvan. Paşa rahat etsin diye yapmadığımız kalmadı. Bir kaç gün odana sinsice gir ya da kapıdan gizlice bak seni görmesin, ben bir kaç kere yakaladım. Odaya girince "flop" diye ses geliyordu. Orada çözdüm :) Korkup suya da giriyor olabilir :)

Arkadaşlar endişelenmeye başladım bugün baktım çılgının kuyruk kısmı üst kabuğu yumuşamış eğiliyor :( acaba kuru alana çıkmadığı içinmi oldu neden çıkmıyor ki ya kuru alan 32 derece su 27,5-28 derece ?

7-8 cmye kadar kuyruk kısmının çevresi kabuğun diğer kısımlarına göre epey esnek olabilir. Bu gayet normal.

Peki çıkmamasına ne diyorsunuz ama bazen görüyorum 1 haftada sadece 2 kez gördüm ondada 5 dk kalıp tekrar suya indi 40 dereceyken gayet normal ayaklarını uzatıp güneşleniyordu 32 ye indirince çıkmamaya başladı.

Acaba termometrede sıkıntı olabilir mi.. sıcaklığı biraz arttırıp tekrar deneyin o zaman.. belki alıştığı sıcaklığı istiyordur..

Yok suyun sıcaklığınıda onla ölçüyorum su sıcaklığı 28 derece doğru ölçüyor sıcaklığı ya 32 yapıcam yada 40 ortasını yapamıyorum maalesef çünkü ampulu yakınlaştırıp uzaklaştıramıyorum :(

Eski ampulu taktım bakalım kuru alana çıkacakmı çıkarsa yarın masa lambası alıp sıcaklığı ayarlayacağım bu gece gözlemlemek için açık kalsa 40w birşek olmaz değilmi ?

Müjde çok sevinçliyim çılgın kuru alana çıktı ve kabuğunu kurutuyor :) ama eski ampulu taktım 40 w ve galiba 43 derece ısısı var :( 1 2 gün bununla idare edebilirmiyim sonra kıskaçlı masa lambası alıp 35 dereceye indireceğim.

Demek ki kaplumbağanız alıştığı sıcaklığı istemiş, çok bir sorun olacağını düşünmüyorum çünkü 40 derece de olsa o rahatsız olduğu zaman suya mutlaka inecektir. Ancak içiniz rahat etmiyorsa kıskaçlı bir lamba alın. Elektrikçilerde satılıyor.

Peki böyle kalsa bir sorun olurmu 45 derece çok yüksek bir sıcaklık değilmi çok mutlu görünüyor ayaklarını uzatıp güneşleniyor 1 2 güne hepsi buradadan 2 adet kıskaçlı masa lambası alacağım 1 ine normal lamba 1 ine uvb lamba ocak gibide uvb lambayı alıyorum :)

45 biraz fazla gibi genelde 35 derece öneriliyor. Şimdilik idare edebilirsiniz heralde..

Bu seferde kuru alandan inmez oldu :) yanına gidiyorum suya atlıyor dipte filan yüzüyor sonra bilgisayara döndüm sonra tekrar baktım kuru alanda :) akciğer enfeksiyonumu acaba diyeceğim ama benim bildiğim kuru alan 32 derece olsada kuru alana çıkıp orda uyuyorlar :)

Arkadaşlar bugün dışarı çıkıp almayı deneyeceğim varmıdır bilmiyorum varsa 2 adet alacağım ve kuru alan sıcaklığını 35 dereceye getireceğim ama içimde bir korku var kuru alan 45 derece ve çılgın ışığı yakınca direk kuru alana koşuyor ve ayaklarını gerdirip güneşleniyor pişmesinden korkuyorum bir sorun olurmu acaba derisi filan yanarmı yoksa bugünlük yakmayayımmı ışığı.

Kendi sıcaklarsa suya iner diye düşünüyorum..

Evet arada çıkıyor zaten bir sorun olmucaksa böyle kalsın ama ben yinede 35 derece yapacağım.

Geri