Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Çizgili kaplumbağa davranışı normalmi?

banyoterligi

Bordo Bereli
Çizgili kaplumbağamı dün sahip edindim. Yalnız vaktinin cogunu kuru alanda geciriyor. Cok nadir yüzüyor.

Yem yicegi sıra bile yemi kafasıyla suya goturup suyun icinde yiyor daha sonra cıkıyor. Dun ılk akvaryuma koydugumda bogulcak gıbı oldu yuzemedı falan. Hastalık belirtisi de yok ama normal mi? Yoksa sorun mu var?

Cvp: Çizgili kaplumbağa davranışı normalmi?

benimkide yemi suda yiyor o normal bir davranis cunku yem sert suya girince yumusuyor .akciger enfeksiyonu olabilir al kabukta pembelesme varmi baloncuk cikariyormu hapsirma varmi .suya koydugun ilk an o kadar suyun deisik gelmesi olabilir bence biraz isiticyi 30da tut derim

Alt kabuk pembeleşmesi en ileri boyut. Suda yemesinin sebebi de biliyorum. Sadece ordaki amac suya girmiyoru dile getirmem.

Bu kaplumbaga icib 30 C yuksek bir sıcaklık. Lütfen bilmediğiniz konularda yanlış bilgi vermektense bir yorum yapmayın!

Çizgililerde gözlemlediğim kadarıyla kuru alan kullanımı kırmızı yanaklara göre fazla.
Tek sorun buysa endişeye gerek yok.

Sanırım fazla kalıyor. Zaten hasta diye aldım suları berbattı.

Çizgililer daha farklı hareket tarzına sahip. Arzu' ya katılıyorum. Bir sorun yoktur bence. Benimki gecede kuru alanda uyumayı seviyor.

Gece zaten full kuru alandaydı. Dün gündüzde öyle kaldı. Bu sabah uyandığımda 5 dakika suda gördüm geri kalan sırf kuru alanda duruyor..

Birde ben geçici olarak akvaryuma koydum res şuan tedavide oldugundan.. Eğer hastalığı filan varsa tam res iyileştiğinde tekrar o suya koydugumda birşey olurmu? Önlemek için mavi damla damlatıyım mı res i suya koymadan 3 gün sonra ?

Hastalık varsa mavi damla etkisi geçince de bulaşır. Ama için rahat değilse bir gün kaya tuzu ile yıkayabilirsin. Ki bence gerek yok.

Bence hastalık ile ilgili bu hareket tarzını tespit için kullanma. Bekle yüzmesi yem yemesi nasıl, deride kabukta durum iyi mi? Bunlarda bir sorun yoksa iyidir.

Günün tamamını kuru alanda geciriyor. Yüzdüğünü göremedim 5 dakika haric. Bilmiyorum bekleyip görücez..

Geri