Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Çocuk Havuzu

meritiko

As 3 Üye
Arkadaşlar ben yazın Süleman'a şişme çocuk havuzundan bir havuz yapmak istiyorum.Tabi yaza daha çok var kim öle kim kala belli olmaz :D Neyse gelelim sorularımıza;

-Sizce sağlıklı olur mu?
-Isıtıcıyı havuza takmak zararlı olur diye düşünüyorum.Isıtıcı olarak ne takılabilir?

Havuzun konulacağı yer:Bizim evde iki balkon var.Biri açık diğeri kapalı.Kapalı balkona yerleştirmeyi düşünüyorum.Güneşte giriyor içeriye.Sizce doğru bir yer mi?

Kuru alan:Kuru alanı orta boy saklama kabının üstünü halıkaydırmazla döşeyip herhangi bir cisimden rampa yapacağım.Sizce yeterli olur mu? Veya başka bir fikriniz var mı?

Şimdiden teşekkürler.

Cvp: Çocuk Havuzu

Süleman'ın tırnaklarının havuzu delme ihtimali olabilir mi sizce? :)

İnternette büyüyen kaplumbağalarına akvaryum temin edemeyip, salonlarında yüzme çocuk havuzu kullanan bir çok kişiye denk geldim. Arzu Hanım da yazın böyle bir sistem kurdu. Bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Ancak çocuk havuzu alırken kaliteli ve kalın malzemeden yapılmış ürünleri tercih edin. Çünkü güneşin altında epey yıprıyorlar. :)

Arzu Hanım'ın Pakizesi de erkek ve epey agresif bir kaplumbağa olmasına rağmen havuzu sağlam kalmıştı ondan fikir alın derim :)

Yardımlarınız için teşekkürler :)

Utku bey Süleman'ın cinsiyeti erkek ve tırnaklarıda uzun yazın tahminen 1,5 yaşına geleceğine göre daha tam delme evresinde değil :D

Bir de böyle bir şeye rastladım:D

mailto:/images?q=tbn:ANd9GcSePjs3PQstWbEF8X0eaFlU-xErHrgVQRNBIQB1kt7JxcbynjqT7qGEc0WpOQ

Tabi bu balıklar için yapılmış, kaplumbağa için modifiye edilmeli :)

mailto:/forum/Konu-pakize-ve-subuti-tatilde.html

Bu şekilde bir havuzda neredeyse 3 ay geçirdi benim Pakize :)
Kullanabilirsiniz ben çok memnundum o halinden :D

Ama ben ısıtıcı kullanmadım zaten su sıcaklığı yüksek oluyordu.

eminemre' Alıntı:

mailto:/images?q=tbn:ANd9GcSePjs3PQstWbEF8X0eaFlU-xErHrgVQRNBIQB1kt7JxcbynjqT7qGEc0WpOQ

Bu biraz profesyonel bir çalışma olmuş :D

Teşekkür ederim :) O zaman yaparsam bende kullanmam.Bir derece yerleştiririm kontrol ederim :) İnşallah yazın yapma imkanım olur çok hoşuma gidiyor :D

eminemre' Alıntı:

Tabi bu balıklar için yapılmış, kaplumbağa için modifiye edilmeli :)

Emin bey ne yaptınız bu bizim balkon kadar bir şey :) Ama kaplumbağa için tabi dediğiniz gibi modifiye edilir :)

Bu arada aklınızda olsun çocuk havuzunun içini hem temizliği kolay olsun hem de kaplumbağalar zarar vermesin diye muşambayla kaplayıp kullananlar da varmış :)

Aslında mantıklı :) Eğer yaparsam dipte kum kullanmayacağım için sorun olmaz.Ee tabi dışkılarda belki sorun yaşayabilirim.Ama onunda çözümü dip çekimi :)

Fikriniz çok güzel takdir ettim. Havuz eğer desenli ise deseni ısırmaya çalışabilir kapluş yada tırnaklarıyla tırmanmaya çalışırken yırtabilir ama düşük bi risk bu. Kuru alan olarak uygun boy saklama kabını ters çevirip kullanabilir yan duvarına da ısıtıcıyı yapıştırabilirsiniz. Havuz fikri hakkında yurt dışında içinden sıcak su akan bir tesisat ile çözüm bulduklarını gördüm. Eğer kum koyarsanız dibine ufak bi patlama durumunda hem kum hem balkon berbat olacaktır. Ama kapluş patlatmıyorsa kullanıp en azından pisliği dipte tutarsınız. Yazın kullanacaksanız direk güneş ışığına maruz kalıyorsa suyun aşırı ısısına dikkat edin gerçi kuru alan ile kaplumbağa çözüm yaratır kendine. Hava çok soğuk olmayacağı için ısıtıcı gerekmeyebilir. Eğer artı olarak muşamba kullanacaksanız muşamba ile havuzun arasına girmemesine dikkat etmeli kapluşun

Arzu Hnm, yaptığınız havuza verdiğiniz linkten baktım ve ben de önümüzdeki yaza böyle bir havuz yapmayı planlarım arasına aldım :) Bu sitede yazılanlar hem maddi hem zaman olarak bana pahalıya mal olacak ama kapluşlarımız için yapılacak her olumlu uygulamayı yerine getirmeye çalışmak beni daha huzurlu yapıyor.

Geri