Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Çocuk Havuzundan Paludaryum

ahmet95

Bronz 2 Üye
Arkadaşlar benim paludaryumum 33 litre ve 7 cm lik bir kaplumbağam var. Onu düşünerek yüzüceği alanı büyütmek istedim ama akvaryum almak pahalıya patlıcak. O yüzden çocuk havuzundan yapmak istedim. Kuru alanı da havuzun ortasına kayalar koyarak yapmayı düşündüm ( gerekirse başka bişey). O şekilde ortalama 150 litre su olcak. Nasıl olur? Uygun olur mu?

aynı bunun gibi :

http://www.youtube.com/watch?v=CMjgdsPaItE&feature=related

Cvp: Çocuk Havuzundan Paludaryum

Güzel ve geniş olur fakat su yüksekliği fazla olması gerekir biraz daha yükseğini almanız gerekiyor.

mailto:/forum/Konu-pakize-ve-subuti-tatilde.html bakın burada zencefil adlı üyenin yaptığı havuz.

şu an için su yüksekliği en az 20cm en fazla 25cm olucak.

Gösterdiğiniz videoda çok sağlam bir sistem kurulmuş.Açıkçası o tarz birşey yapmak akvaryumdan çok daha pahalıya gelecektir.
Sonuç olarak plastik havuzlar.Isıtıcı kullanmak, suyu temizleyecek bir sistem kurmak tamamen sizin üreticiliğinize kalmış durumda.
Bir de alacağınız havuz ucuz bir plastikten olursa sağlık açısından da tehlike oluşturabilir.
Bence bu şekilde bir havuz almadan dediklerimi bir gözden geçirin.
Ben yazın balkonda kullanmıştım ufak bir havuz.Ama kısa süre içerisinde deforme oldu.Şuan da kullanılamaz duruma geldiği için attım.

100-150 litrelik bir havuz için dış filtre değilde güçlü bir iç filtre kullanılamaz mı?

İç filtre kesinlikle yetmez bir de 7 tane kaplumbağadan bahsediyorsunuz.
Güçlü bir dış filtre+kaba artıklar için iç filtre kullanılmalı bence.

7 tane kaplumbağa değil 7cm'lik bir tane kaplumbağam var.

Çok pardon 7 yi görünce 7 tane anladım.
Durum böyle ise bence 80 cmlik bir akvaryum camdan yapılmış bir kuru alan siziçok çok uzun zamanlar idare edebilir.
Akvaryum fiyatları çok pahalı değil.
Emin olun plastik havuz için yapacağınız masrafa değmez.

100-150 litre için Dolphin C-500 dış filtre uygun olur mu?

Dolphin C-500 dış filrenin özelliklerini aşağıda belirttim. İşinize yarayacaktır.

60 - 120 litrelik akvaryumlarda mekanik temizlik ve oksijen sağlar
Saatte 450-500 l /h filtrasyon yapabilen dış filtredir.
Üstten pompası sayesinde ilk kurulumda kovaya suyun kolay gelmesi sağlanarak filtrenin hava yapmasını önleme avantajı mevcuttur.
Voltaj : 120-230 V
Frekans : 60/50 HZ
Güç Sarf. : 15 watt
Basma Yüksekliği : 130 cm

Güzel birşey yapmak istiyorsanız kaliteli havuzlara bakın ama camdan yaparsanız yinede daha sağlam olur havuzun avantajı geniş olmasıdır.

ısıtma açısından biraz sorun yaşayacağınızı düşünüyorum..
yeni projelere açığız:)

ikinizede teşekkürler :) birde şunu sorucaktım Jet markası hakkında bilginiz var mı? Dolphin le arasında çok fazla bir fark var mı?

Dolphin c 500 tek kaplumbağada 100 litre üstünde olan akvaryumumda harika iş çıkarıyor doğrusu.Yanılmıyorsan yeni üretimleri 12W hemde :)
Doğru bir dizilimle iyi bir filtrasyon sağlayabilirsiniz.

dolphin i daha çok duydum. bende iç filtre olarak onu kullanıyorum..gayet de memnunum:)

Geri