Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Çok acil yardım!!

Ecemtazegull

Yeni Üye
Katılım
31 Mar 2025
Mesajlar
1
1 yaşındaki kaplumbağam 2 gündür ağzını açıp açıp boğazını şişirerek nefes almaya çalışıyor yemek yemiyor çok halsiz araştırmalarıma göre akciğer enfeksiyonu diyorlar buradaki hiçbir veteriner bakmıyor evde kendim ne yapabilirim lütfen yardım edin
 
1 yaşındaki kaplumbağam 2 gündür ağzını açıp açıp boğazını şişirerek nefes almaya çalışıyor yemek yemiyor çok halsiz araştırmalarıma göre akciğer enfeksiyonu diyorlar buradaki hiçbir veteriner bakmıyor evde kendim ne yapabilirim lütfen yardım edin
Genellikle Akciğer enfeksiyonu ilerleyince öyle oluyor kuru alan var mı çok suda durması da iyi değil
 
Merhabalar ,

Hayvana verdiğiniz yemler neler?

Eczaneden gentagut göz damlası alın. Sabah-akşam olmak üzere hayvanı dik tutup ağzına ruj sürermiş gibi 10-15 saniye arayla 3 damla damlatın. Son damladan sonra hayvanı o vaziyette biraz bekletin tekrar akvaryuma alın.

İnternetten ya da petshoptan deep fix reptivit vitamin damla alın.Onu da 1 hafta boyunca her gün olmak üzere günde 1 damla hayvanı dik tutup ağzına sürün. Vitamin damlayla gentayı farklı zamanlarda verin.

Isıtma lambası , kuru alan ve su ısıtıcı elzem malzemeler eğer şuan kullanmıyorsanız en kısa sürede tamamlayın.

Su ısıtıcısını 28 dereceye sabitleyin , kuru alanı ise hayvanın kabuk hizasında bir şey konulup yarım saatlik ölçümde 32 derece olacak şekilde ayarlayın.

Isıtma lambasıyla alakalı buradan bilgi alabilirsiniz:

Eğer elinizde yoksa uygun lamba burada var:

Hayvana haşlanmış yumurta akı ya da birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası vermeyi deneyin.

Eğer ağzını açtırabilirseniz çay kaşığında yemi sulu lapa yapıp ağzına boşaltın.
Bu hayvanlar tüküremez ama suda ağzını açıp yıkayabilir. Hayvanı 45 derece açıyla tutarak verin mümkünse yatay şekilde verin. Fazla dikleştirmeyin. Verdikten sonra içeri çekmezse çene altını parmağınızla okşayın. Yutkunma tetiklensin. Bir 5 dakika kuru yerde dursun sonra suya alın. Su içsin.

Ya da eczaneden ufak şırınga alın. 1 mg'lik. Buna sulu bulamaç yapıp çektirin. Ağzını bir şekilde açtırıp içine itin. Yavaşça basın. Bunu çok dikkatli yapın. Fazla basınçlı yaparsanız ciğerlerine kaçabilir. Bunu yaparken hayvanı yatay vaziyette tutacaksınız. Dik tutmayın.
 
  • Beğen
Tepkiler: cem
Geri
Üst