Cvp: Çok Az Hareket Ediyor
Hayvana bakılan yerin adı ölüm fanusu olduğuna göre bu fanusta hasta olup ölmesi normal. Bu konuda komşunuzu tatilden gelince ne yapılması gerektiği hakkında buraya yönlendirerek bilgilenmesini sağlamanızı öneririm.
Bunun dışında hayvanın suyunu aynı yerde duran yani aynı sıcaklıkta beklettiğiniz su ile her gün değiştirin. Su iyice bozuldukça adaptasyon sorunu artar ve bünye daha çok yorulur.
Ayrıca doğrudan güneş almasada kalın perde arkasından çok yakın olmadan güneş alan bir yere koyup suyun ısısının 28 derecelerde olmasını sağlayın. Bir derece ile kontrol edin. Evde masa lambası vardır. 40-60 w güçte bir ampul takın. Bunu yanına koyup ışığın sadece kuru bölgeye gelmesini sağlayın. O bölgede yaklaşık 32-33 derece olmalı.
Hayvana gönde iki sefer yem verin. Günlük toplam yem miktarı kafa hacmi kadar olsun. Bir ana bir ek yem vardır. Bunlardan derlemelisiniz. Açık yemler bozuk olabilir, tarihi geçmiş olabilir, parazit taşıyabilir. Ana yem olarak sera raffy p ek yem olarak sera raffy I almanız gerekir. 2 gün ana yem, 1 gün ek yem vermelisiniz. Bu yem konusunu siz halledip hayvana bir hediyeniz olabilir. Ancak komşunuz uygun sistemi yani akvaryum, ısıtıcı, filtre, kuru alan ve ısıtma lambasını kesinlikle edinmeli. Hayvanın metabolizması yavaşlamış. Siz geçici çözümlerle ısı sağlayacaksınız ama uygunu bahsettiğim ekipmanlarla olur.
Soğukkanlı bu hayvanlar 26-28 derece sudan karaya daha sıcak olan yere çıkarak ısınırlar ve vücut ısılarını yükseltirler. Böylece metabolizmaları normal seyreder. Kışın ise soğuma başladığında metabolizma yavaşlar ve uygun şartlarda kış uykusuna yatarlar. Tabi evlerde kış uykusu şartlarını sağlamak mümkün olmadığından metabolizma yavaşladığında hasta olur ve yemden kesilir. Akabinde de vücut çalıştığı için yemsizlikten tükenen bünye biter.