Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Çok mu duruyor ?

sercan159

Altın 1 Üye
Merhaba,kaplumbağamın biri kuru alanda bir kere çıktı mı 4-5 saat kuru alanda kalıyor.
Öbür kaplumbağamda hiç kuru alana çıkmıyor

Acaba bu davranışları normal mi

Hastalik belirtisi yoksa kplustan kaplusa degisir o .d sorun yok bence

Cvp: Çok mu duruyor ?

Bu yüksek bir rakam genelde 24 saat boyunca 4-5 saat normal yani yüzüp yüzüp kuru alana çıkıp 30 dk kurulanması ve böylece 6 7 kere çıksa 4-5 saat eder sizinki 4-5 saat aralıksız kuru alandaymış benim enfeksiyondan ölen kaplumbağamda öyleydi suya koyun bakalım 5 dk yüzüp sonra geri kuru alana gelecekmi ? belirtileride kontrol etseniz iyi olur ama belirtilerin hiç biri yoksa şuan sadece gözlemleyin belirtiler artarsa tedavi uygulayın derim şu anda diğer belirtiler yoksa normal bir durum.

Kaplumbağaların karakterleri de insanlar gibi değişik. Benim ufaklıklar bazen 1 hafta 5-10 dakika çıkıp suya atlıyorlar, bazen yattılar mı 3-4 saat uyukluyorlar. Tek başına hastalık belirtisi değildir. Yem yiyorsa ve kendi isteğiyle suya iniyorsa hiç bir problem yok. Hasta kaplumbağa kuru alanda hareketsiz duru, kendini germez yani güneşlenmez. Işık kapalıyken dahi orada durur. Zaten keyfinden anlarsınız uyuklayan ve güneşlenen kaplumbağa kendini gererek yayılır. Işık sönünce de kendi kendine iner.

Bir tanesi diğerinden 2-3 saat fazla kalıyor mesela.

Kaplumbağanızın iştahı yerinde ve hareketliyse korkulacak bir durum yok bana göre :)

Geri