Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

çok üzücü...

pıtırım

Altın 3 Üye
daha önce de üzücü.. diye bir konu açmıştım orada bir petshoptaki rezaleti anlatmıştım bugünde aynı petshopta gördüklerim beni çok üzdü...

oradaki kapluşlara bakıyordum ve 3 tane ölü, su akıntısında sürüklenen kapluş gördüm (sadece benim farkettiklerim 3 tane dahası da vardır eminim..) daha sonra bir kapluş zor bela halsiz bir şekilde yüzerek taşın yanına geldi ve tutundu, içimden bir ses onun son dakikaları olduğunu söylüyordu ve ne yazıkki yanılmadım dakikasında hayvancık öldü ve o da su üzerinde sürüklenmeye başladı :( ben o kapluşun son anını, son nefesini gördüm ne kadar içim acıdı bilemezsiniz :( üstelik gözleri açık öldü hayvancık... gözümün önünden gitmiyor :(

Cvp: çok üzücü...

Siz böyle anlattıkça içim çok kötü oluyor :( Şikayet etmek gerek bu petshopları. Bu nedir ya böyle? Zulmediyorlar resmen. Canlıların hiçbir değeri yok para kazanmaya bakıyorlar. Ben artık onlara insan demiyorum. Kendilerini o kötü ortam koşullarına koysak birgün yaşarlar mı acaba?

Buradaki tüm petshoplarda da durum aynı. Hatta birinde küçücük kapalı bir kapta duruyorlardı. Birşey söyleyince de alay edercesine cevap veriyorlar.

Aynen size katılıyorum. Canlılara verdikleri değer işte bu kadar. Hayvanlar sanki canlı değil.

Bende bugün okuldan gelirken buradaki petshop'a girdim 5 tane ölü 2 tane yan yan duran hasta kaplumbalar gördüm çok çok üzücü gerçekten,biri buna son vermeli :(

Çok kötü birşey ya :( bizim burdaki pet shopta ısıtıcılı filtreli UV'u akvaryumda bakıyorlar :( üzüldüm gerçekten aslında benim pet shopu uyarmamla gerçeği öğrendiler ve UV Işık taktılar kuru alanlarına ısıtıcı dış filtre v.s yoksa ısıtıcısız bir akvaryumdalardı.

_Emre___' Alıntı:
Çok kötü birşey ya :( bizim burdaki pet shopta ısıtıcılı filtreli UV'u akvaryumda bakıyorlar :( üzüldüm gerçekten aslında benim pet shopu uyarmamla gerçeği öğrendiler ve UV Işık taktılar kuru alanlarına ısıtıcı dış filtre v.s yoksa ısıtıcısız bir akvaryumdalardı.

Ne güzel dediklerinizi dinlemişler ve öğrenmişler. Keşke hepsi uyarıları dikkate alsa.

Bende uyarı yaptım 10-15 yaşlarında çocuksun,böyle şeyleri anlaman için 30 yaşına gelmek gerek dediler. Demek 30 yaşından sonra vicdan diye bir şey kalmıyor,ne insanlar var yaaa :(

gazoz' Alıntı:
Bende uyarı yaptım 10-15 yaşlarında çocuksun,böyle şeyleri anlaman için 30 yaşına gelmek gerek dediler. Demek 30 yaşından sonra vicdan diye bir şey kalmıyor,ne insanlar var yaaa :(

Akıl yaşta değil baştadır demek gerek öylesine. 30 yaşına gelmiş insan olamamış. Yazık!

Katılıyorum :( Çok üzücü bir şey ya resmen işkence ediyor bebeklere.İnşallah kendisi yaşlanınca da birisi öyle yapar kendine ne demek istediğimi anlar... Yani umarım :(

Bizim buradaki amca çok iyi :) En az 200 litre de bakiyir Isitici filtre uv lamba herseyleri var masallah. :) Gercekten uzuldum o hayvancagizlara :(

Keşke burada da öyle olsa Alper ^^ Çok isterdim kaplumbişleri yüzerken görmeyi.Ne yazık ki öyle bir şansım yok :(

Kötü şartlarda satılan canlılarla ilgili bende aynı kanıdayım.
Birde benim yakınlarımda düzgün akvaryum vs kurmuş petshop lar var, ancak gene ölü hayvana rastlanıyor. Sonuçta gün içinde hasta gelmiş balık, kaplumbağa gibi hayvanların kayıpları normal. Genelde gün sonunda veya gözlerine çarparsa onları alıyorlar. Yani en mükemmel petshop dahi bu görüntülere maruz kalacaktır.

Buradada 10 pet shopun 9 u hepsi palmiyeli plastik kapta bakıyorlar ve o bizim 1 tane kapluşun yaşayamaz dediğimiz kapa tam 30 tane koymuşlar kaplumbağalar hareket edemiyor yarısının gözü kapalı elimi suyun içine soktum elim dondu desem yeridir zaten dışarısıda yüzümüzü donduruyordu yani kar havası vardı tamam anlarım akvaryum koymazsın filtre koymazsında be kardeşim o kaba 5tlye bi ısıtıcı koyamazmısın koysan ne olur elektirik ayda 5 tl etki etmez 10 pet shopun 9 unun dışında çanakkalede sadece 1 tane kaplumbağaya 40-50 litre akvaryumda güzel kuru alan yüksek su içinde ısıtıcı ve filtreli bakan biryer var ama kaplumbağayı alırken oradada 10 tanesi bir yere yoğunlaşmı orada duruyorlardı ve bazılarının gözleri kapalıydı hareket etmiyorlardı belkide bazıları dinlenmek için gitmişti dibte yüzen 5-10 tane kapluş vardı demek istediğim pet shoplarda büyük akvaryumda filtreli ısıtıcılı birşekilde bakarken tüm kaplumbağalarla tek tek ilgilenmeliler yani gözü kapanırsa ilaç vs tedavi yapmalılar çoğu pet shopçu böyle bakmayacağı için en iyi şekilde bakılanlarda bile böyle ölümler göz kapanmalar olabiliyor.

Geri