Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Deep Fix iyi midir?

Raphael

Bronz 5 Üye
Deep fix ürünleri nasıldır? Elimde bu markanın kabuk koruyucusu ve vitamini var. Kullanmaya devam etmeli miyim?

Cvp: Deep Lix iyi midir?

Deep Fix sanıyorum bahsettiğiniz marka.
Öncelikle kabuk koruyucu, kabuk sertleştirici gibi ürünlere sağlıklı büyüyen ve bakılan hiç bir kaplumbağanın ihtiyacı yok.
O kimyasalların içerisinde bulunanları bilmediğimiz için kullanımına ben karşıyım.
Vitamine gelince ise düşük kalite bir vitamin.Eğer kaliteli yemlerle birlikte kullanılırsa uygundur.

Cvp: Deep Fix iyi midir?

Evet deep fix diyorsunuz büyük ihtmalle. Ben vitaminini kullanıyorum. Eğer kaliteli yemler kullanıyorsanız sera ya da tetra gibi deep fix'in vitaminini kullanabilirsiniz. Sizi idare eder. Ama imkanınız varsa ben seranın vitaminini öneriirm. Fiyatı biraz yüksek :) Kabuk sertleştirici asla kullanmayın kimyasal içeriyor kapluşa zarar verebilir. Onun yerine eczanelerde devit-3 satılıyor ondan alın yemlerine emdirip haftada 1 kere verin.

Devit 3 yeme sürdüm ama yemedi. Zaten pek birşey yemiyor. :(
Kabuğuna iki damla damlattım ve yaydım. Böylede kullanabilirim dimi?

Benim kapluşumda yeme damlatınca yemiyordu. Ben mecbur kabuğuna sürerek kullanıyordum. Yalnız kabuğuna sürdüğünüz zaman kuru alanda 1 saat falan bekletin. Hemen suya koymayın. Kabuğu vitamini biraz emsin. Sonra akvaryuma kovarken de kabuğunu silip öyle koyun. Yani ilaç suya geçmesin hem suyu kirletiyor hem de kapluşların gözlerine zarar verebiliyor.

Tamam. Zaten bir kapta bekletiyordum kapluşu. Yardımlarınız için teşekkürler.

Rica ederim yalnız kapluşu sıcak bir ortamda bekletin hasta olmasın. Bir kaba koyup kuru alan lambasının altında bekletirseniz daha iyi olur :) Birde kuru alan sıcaklığının 30-32 derecede olmasına dikkat edin. Daha fazla olursa kapluş pişer altında.

deep fix in kabuk sertleştiricileri kalitesiz. devit 3 kullanın siz

Bendede deep fix vitamini var hiç kullanmadım 2-3 kere kullanmışımdır en fazla devit 3 kullanıyorum onun yerine.
Kabuk sertleştirici önerilmez
devit3 kabuğuna sürülünce daha iyi olur eczanelerde satılıyor 5 tl ye

Geri