Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Değişik bir hareket mi hastalık mı?

banyoterligi

Bordo Bereli
Arkadaşlar Hakkı suyun ustune cıkıp nefes alırken eğik duruyor. ilk gordugumde kuru alandada cok vakıt gecırmıstı(lambanın geldıgı gun) yalnız sonrakı gun kuru alanda kalma suremız azaldı. Suan normal kalıyor. Kabuk kurutuyor tekrar atlıyor. Yem yeme,harekettede problem yok. Suyun altına ındıgınde sağ el ve ayagını kaldırıyor arada sankı kopekler tuvaletını yapar ya öyle hareket yapıyor :D yamuk yüzüyo gıbı gelıyor ama akcıger problemıne daır belırtı yok. Davranıs seklımıdır bu?

Cvp: Değişik bir hareket mi hastalık mı?

Bir iki gün daha gözlemle derim. Bazen ufak değişimler bile etkileyebiliyor. Toparlamaz yan yüzmeye devam ederse akciğer enfeksiyonu başlangıcı olduğunu düşünebilirsin. Tabi veteriner kontrolü gerekir.

Bir hususta lamba gelene kadar fazla yüzdü ise fazla enerji harcamıştır. Gene bir kaç güne toparlaması gerekir.

Tabi hiç bir şeyi olmayıp istemli olarak yaptığını düşünüyorsan zaten sorun yok derim. Bazen değişik pozlara giriyorlar.

İlk başkta hastalıklarda yan yuzme ve baloncuk konusundan ıtıbaren gozlemlıyorum. Yani akciğer belirtisi tek yan yuzme ama oda anladıgım kadarıyla duzelememe ıste suya batamama veya sudan cıkamama. Bizim sıpanın bu sorunları yok. Nefes alırken sol elini ve ayagını hareket ettırıyor sag ayak ve el hareket etmıyo. Sola egımlı oluyo o sebeple.

Kuru alanda da kalmıyoruz ıstah vs de tam. Acaba kabuk degısımınden mı boyle yapıyor. Mesela yem vercegmde cama geldıgınde duzgunce cırpınıyor.

lamba geleli 1 hafta oldu bu arada. 1-2 gun fazla kaldık. 5 gundur normaliz kuru alanda.

Dediğim gibi birkaç gün daha incele Mert. Benim bir kaplumbağam aynı bu durumda idi, antibiyotik uygulandı. Ama başka bir kaplumbağamda aynı durum oldu, diğerleri ile yem yerken aldığı darbelerden olduğunu öğrendim. Ayırınca sorun kalktı. Yani yan yüzmesi tabi normal değil ama illede enfeksiyon olmayabilir. Hafta sonu durum devam ederse bir danışmakta fayda olabilir.

Yani çok garipler gerçekten. Tek başına beslemesem ayagına bişey yapmıslar derim de tek başına besliyorum. Yemlerinin yanı sıra sebzede veriyorum onlarıda silip süpürüyor gercekten akcigerle ilgili bisey cıkarsa cok üzülürüm..

bu arada nasıl goturebılırım veterinere? Yani taşıma durumu vs..

Veterinere üzerinde bir kaç delik olan temiz ve kapalı bir kutuda götürebilirsin. Biraz daha bekle, belkide bir sorun yoktur. Kendini de hırpalama. İnsanların gözü gibi baktığı çocuklarıda üşütüyor, hasta oluyor. Umarım müdahaleye gerek kalmadan toparlar.

Evet yani ilk başlarda tek sorun lambaydı ama havalarda ilk aldıgım zaman sıcaktı yani. Umarım hasta değildir. En kötü ihtimal haftaiçi kafamda rahat etsin diye götürecem.

Bana öyle alıştığı için öyle yapıyor gibi gleiyor çünkü yem verceğim zaman veya elimi takip ettiğinde düzeliyor ama bakalım.. İnşallah yoktur bişeyi.

Geri