Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Değişik su kaplumbağası türleri hakkinda bilgi

mertcanerdinc

Taç 2 Üye
Arkadaşlar ben res haric diger su kaplumbagasi turleri hakkinda pek bisey bilniyorum . Türkiye de bulunan farkli kaplumbagalar hakkinda bilgi isteyecektim sizden . Bu diger turlerin bakimi farkli midir ? Reslerle uyum saglayabilirler mi ? Bu konular hakkinda yardim ederseniz sevinirim

mailto:/forum/Forum-diger-turler.html

Mertcan, bu başlık altında bir çok farklı kaplumbağa hakkında bilgiler bulabilirsin.

Türkiye deki iki tür çizgili dere kaplumbağası ve benekli çamur kaplumbağasıdır.

Reslerle diğer kaplumbağalar anlaşamaz. Habitatları ve ısı değerleri hatta akvaryum şartları konusunda uyumsuzluklar var. Bir ihtimal painted türü ile ortam anlamında olabilir ama hakimiyet anlaşmazlıkları çıkacaktır.

Teşekkür ederim Emre abi . Belki farkli bi tür kaplumbaga alirdim diyordum ama demekki anlasamiyorlarmiş

Evdeki akvaryum sayını artırmak istemiyorsan hiç girme :) ki birden fazla aynı tür dahi anlaşamazsa sıkıntı.

Cvp: Değişik su kaplumbağası türleri hakkinda bilgi

Farklı tür konusunu iyi düşünmeli. Bence aynı türün alt gruplarından almakta fena olmaz. En azından sonra aynı akvaryuma koyma şansın olur.

Arada sıkıntı yapan olursa ayırırsın.

mailto:/forum/Konu-slider-alt-turleri.html

Bu konuyu oku istersen Mertcan.

Bende RES (red eared slider), cumberland slider, yellow belly slider, yellow belly-cumberland mix olanları mevcut.

Benimkilerin boy ölçümlerinden de görüntülerini alabilrsin. Bu sıralar gelmiyor pek ama ileride belki gelir.

Geri