Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Deprem Durumunda Muhafaza

EmirhanErms57

Gümüş 4 Üye
Bu sabah maalesef istanbulda 6.2 şiddetinde deprem oldu. Ben direk kaplumbağayı alıp dışarı çıktım. Plastik kap olmadığı için normal kutuya koydum su üşüteceğini düşündüğüm için kabı kuruladım elimle üstünü kapadım. 1 saat öyle dolaştık can haliyle ama bunun yakın zamanda bir daha olması durumunda hayvanı nasıl yanımıza almalıyız ? Kaba su koymalı mıyız kaba mama koymalı mıyız acaba ?
Depremi yaşayan herkese geçmiş olsun Allah beterinden saklasın şimdiden 🙏🏻

Bu sabah maalesef istanbulda 6.2 şiddetinde deprem oldu. Ben direk kaplumbağayı alıp dışarı çıktım. Plastik kap olmadığı için normal kutuya koydum su üşüteceğini düşündüğüm için kabı kuruladım elimle üstünü kapadım. 1 saat öyle dolaştık can haliyle ama bunun yakın zamanda bir daha olması durumunda hayvanı nasıl yanımıza almalıyız ? Kaba su koymalı mıyız kaba mama koymalı mıyız acaba ?
Geçmiş olsun

Öncelikle geçmis olsun.

Fayda zarar durumu söz konusu ise mesela hayvanı deprem esnasında evde bırakmaktansa bir kutuya koymak daha az zararlı olacağı için bunu yapabilirsiniz.

Temiz bir ayakkabı kutusunun tabanina havlu serip ayakkabı kutusuna kalem çapında hava delikleri açın.
Bu kutu ile hayvanı taşıyabilirsiniz.

Eğer bu kutuyu yapamaz iseniz temiz bir kutuya koymaya çalışın. Soğuğa ve esintiye maruz kalmasın mümkün olduğunca.

4 5 saatte bir hayvanı su içmesi için bir hayvanın boyundan büyük bir plastik kaba su doldurun hayvanı içine atın su içtikten sonra tekrar ayakkabı kutusuna alın.

Yaya olarak taşıma sırasında 5lik veya 10luk su bidonunu üstten delik açıp su doldurarak 13cm kabuk boyuna kadar olan hayvanlar için taşıma fanusu yapabilirsiniz.

Fakat dışarısı soğuksa su da soğuyacağı için ayakkabı kutusu daha makul olur.
Yaz ise 10luk bidonda su içinde taşımak da olur.

1 gün kadar açlık problem olmaz.
Sadece suda yemek yiyebilir. Su içmesi için bir kaba koyduğunuzda o esnada yem de verebilirsiniz.

Ben Maraş'ta depremi yaşadığım için plastik kabı ve yemleri hazırda tutuyordum. Deprem olur olmaz iki bebeğimi alıp hemen çıktım ama kapağını unutmuşum; poşet geçirdim, esintinin olmadığı yerlerden delik açtım. Pek üşümediler. Sonra biraz fazla stres yaptığım için hastaneye kontrole gittim; orada yemini-suyunu verdim, pek sorun yaratmadılar.

Kaplumbağa Deprem Çantası 🤓
• Hava deliği olan plastik kutu
• Akvaryum ısıtıcısı
• Yemler (hava almayacak bir şekilde)

Bende bunlar vardı doğrusu

Geri