Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dere kaplumbagası

Hüsom48

Gümüş 3 Üye
Merhabalar...Sıze bır sorum var okulumun onunden gecıyorum orada bır dere var ama cok cok cok derın ve bır su kaplumbagası gordum sızce derede yasayabılırlermı bu arada marmarıste 7 sene yasadım her yıl o derenın onunden gecıyorum 1 tane kaplumbaga gordum anca

1o yada 15 santım cıvarı

Cvp: Dere kaplumbagası

Tabiki de su kaplumbağaları gölet ve göller dışında, dere ve nehirlerin durgun kısımlarında da yaşarlar. Özellikle Trakya'da da çok fazla dere kaplumbağası gözlenir.

Ama burası marmarıs yanı cok nemlı ve kuru sıcak var kaplumbaga cok tatlıydı kafasını cıkarmıs boyle nefes almaya calısıyordu

ben Tokat'ta okudum.Üniversitemizin bahçesinde de bir gölet vardı.orada günde en az 5 kaplumbağayla göz göze geliyorduk.. yani gayet normal :)

Marmaris civarındaki derelerde genelde Benekli Kaplumbağa yaşar. Benim anneannem de oraya taşındı. Ona ara sıra ziyarete gideceğim, o ara da kaplumbağaları inceleyeceğim. Çünkü gördüğünüz kaplubağanın Avrupa ve Amerika'daki değeri 150$ civarı.

Aslında kendine bir tane yavru benekli ala bilirsin. :D

Evet güzel fıkır hergun bır suru kaplumbaga ıle goz goze gelıorum.. Emronyus belkı senle bulusup ınceleyebılırz ıstıyorsan

Harika olur :D Bu dediğiniz işi ciddi ciddi yapabiliriz ama anca yaza ya da ilk bahara olur. Bu türe bayılırım doğrusu. Doğada maksimum 25 cm olabiliyorlar. Yani RES lerin boyutları doğada 30 cm olup da evde maksimum 25 cm yapabiliyorsak bu kaplumbağa da herhalde en fazla 16-17 cm olur.
Bir de doğadan kaplumbağa alıkoyup yaşatmak zor bir iştir. Herşeyden önce ya yumurta olacak ya da maksimum 5-6 cm lik bir yavru olacak. Yoksa genelde stresten ölüyorlar.
Marmaris'e geldiğim olursa sizinle ileteşime geçerim :)

Tamam ben sıze ozelden telefonumu verırım bırde dere cok derım deıl yanı 50 cm cıvarı ama gıttıkce derınlesıyor harbıden bu beneklıler kırmızı yanaklardandan daha esmer :D bırde kabukları coook koyu

Tabıkıde hem bende sızın gıbı hayvan sever bırıyle tanısmayı cok ıstıyorum ılkbahar aylarında genellıkle yumurtalamaya derınlere gıdıyorlar yaz ayları agustosun sonları gıbı oldukça cokca var ve yavru olarak

Beneklilerin sıkıntısı insanlarca doğal ortamlardan alınmasıdır. Son senelerde sayıları oldukça azalmıştır. Herhangi bir kaplumbağayı doğal ortamından alınıp ona işkence gibi gelecek akvaryuma koyarak ona cehennemi, 20cm2 akvaryumda 50tane içice satılmayı bekleyenlerden alırsanız ona cenneti yaşatabilirsiniz.
Tercih sizin, bırakın rahatlarına baksınlar.
Sevgilerimle:)

Geri