Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Deri dökülmesi mi?

dermet

Taç 5 Üye
Merhaba,

Daha önce bu sorunla ilgili forumda okumuştum ama tam emin olamadım.

Koca Kafa'nın bu aralar kabuğunda en üst kısmında beyazlıklar var. Böcük de Koca Kafa da bu aralar büyüyorlar sanırım. Suyun yüzeyinde müthiş deri döküntüleri var. Mantar ya da başka birşey olabilir mi? Koku, iştahsızlık, hareketsizlik yok.

Teşekkür ederim.

Fotoğraflarda çok net değil ama daha iyisini çekemiyorum maalesef.

mailto:/img600/7813/dscf1292wv.jpg

mailto:/img692/8979/dscf1327x.jpg

Cvp: Deri dökülmesi mi?

Suda yüzen şefaf parçalar deri parçalarıdır. Genelde yavru kaplumbağalarda sık sık (1-2 ayda bir) tekrarlanan bir süreçtir. Ben bardak bardak su topluyorum o dönemlerde yüzeydeki derileri temizlemek için :)

eminemre' Alıntı:
Suda yüzen şefaf parçalar deri parçalarıdır. Genelde yavru kaplumbağalarda sık sık (1-2 ayda bir) tekrarlanan bir süreçtir. Ben bardak bardak su topluyorum o dönemlerde yüzeydeki derileri temizlemek için :)

Son 2 gündür çok fazla var yüzeyde deri parçaları. Kabuklarının renkleri de biraz değişti zaten. En üst kısmında kabuğun parçaları arasında sanki ayrılma var gibi olmaya başladı.

kabuk üzerindeki beyazlık ufalayınca çıkmıyorsa mantar değildir. mantar ipliksi bir yapıdadır.

deri dökülmeleri de bir bir buçuk hafta maksimum düzeyde devam eder zamanla azalır bir iki ay sonra yine başlar bu döngü...

Kabuk değişimi ise uzun süren bir süreçtir poludaryumun içine sırtlarını kaşıyacakları bir şey koyun örneğin bir mango kökü. Günde bir iki saat aralıksız kaşınırlar :)

Tel süzgeçin yararı olur belki temizleme işinde:)benimkindede ona benzer nokta vardı kuyruk kısmına doğru eminemre bey zedelenme ve kabuk değişimi olabilir dedi öylede çıktı şimdi iz felan kalmadı.

Deri,kabuk değişimlerinde kabuk renkleri açılabiliyor.Ayrılmayı fotoğraf çekerseniz daha iyi yardımcı olurum ayrılma dediğiniz kabuk yukarı doğrumu kalkıyor eğer öyleyse kabuk değiştiriyordur. :)

Kabuk sınırlarının genişlemesi ve koyulaşması büyüyen her kaplumbağada normaldir. Büyüyen kaplumbağaların kabuk rengi de koyulaşabilir. Bunların hepsi normaldir.

Sizin kaplumbağanızın abuğu oldukça sağlıklı gözüküyor.

alcatraz' Alıntı:
Deri,kabuk değişimlerinde kabuk renkleri açılabiliyor.Ayrılmayı fotoğraf çekerseniz daha iyi yardımcı olurum ayrılma dediğiniz kabuk yukarı doğrumu kalkıyor eğer öyleyse kabuk değiştiriyordur. :)

Fotoğraf çektirmiyorlar ki ya da ben de bir sorun var :) Şekilden şekle giriyorum ama en iyi yakaladıklarım bunlar. Evet yukarı doğru oluyor dediğiniz gibi. Bebişler büyüyor yani :)

nameste108' Alıntı:
kabuk üzerindeki beyazlık ufalayınca çıkmıyorsa mantar değildir. mantar ipliksi bir yapıdadır.

deri dökülmeleri de bir bir buçuk hafta maksimum düzeyde devam eder zamanla azalır bir iki ay sonra yine başlar bu döngü...

Kabuk değişimi ise uzun süren bir süreçtir poludaryumun içine sırtlarını kaşıyacakları bir şey koyun örneğin bir mango kökü. Günde bir iki saat aralıksız kaşınırlar :)

Elime alıp kabuğunu sevmeye başladığım zaman mayışıyorlar zaten hemen ayaklarını toplayıp moda giriyorlar :)

eminemre' Alıntı:
Kabuk sınırlarının genişlemesi ve koyulaşması büyüyen her kaplumbağada normaldir. Büyüyen kaplumbağaların kabuk rengi de koyulaşabilir. Bunların hepsi normaldir.

Sizin kaplumbağanızın abuğu oldukça sağlıklı gözüküyor.

Teşekkür ederim mutlu oldum sağlıklı olmalarına :)

Geri