Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Deri parcası.

banyoterligi

Bordo Bereli
Biraz once akvarymda yüzen seffaf bir deri kırıntısı seffaf jelatn gıbı bırsey gordum arkadaslar nedir bu? Derimi degıstırıyoruz

Cvp: Deri Parcası

Kabuğundan çıkmış olabilir , büyüdüğüne işaret sanırım .:smile:

Böyle bir durum başına gelen var mı? Birde o deriyi fotosunu çekicektim ama yemiş midir nedir göremedim parçalarını görebildim.

Evet deri değiştirdiğine işaret. kaplumbağanız büyüyor:) benimkide şu aralar deri değiştiriyo. bacağından boynundan deriler sarkıyo. kabuğundaki tabaka ayrılıyor yavaş yavaş kalkıyor. Sevinmeniz gerekir :)

Kabuk araları açıldı ve derin siyah cızgıler var + kabugn en ust kısımda hafıf beyazlasma var :)

İlk defa deri parcası gördüm ondan endıselendm bırde derısını yedı normal mi :)

Normaldir.
Benim kaplumbağam bi kere dışkısını bile yedi :D

Kaplumbağa büyüdükçe deri de değiştirir. Dışkılarını yedikleri gibi suda gördükçe derilerinide yeme eğilimi gösterirler.

Bu konuda önemli bir uyarı; Deri neredeyse kopma noktasına dahi gelse müdahale etmeyin. Yaralanmalara sebep olabilir. Bırakın kendisi sağa sola sürtündükçe yada zamanla düşsün.

Dışkı yemesine alıstım da deriyi 2 dk önce gordum sudan cıkartcaktm bi baktım deri yok. Zararı olmaz umarım. Bu arada bugun cok ince havuc verdim tadıp bıraktı. Sebzeleri simdilik vermeyeyimmi? ilerde prob olur mu direk sebzeye gecmemiz?

RE: Deri Parcası

Kaplumbagalari kucukken sebzeye alistirmak ilerisi icin cok daha iyidir. Havucu buyukler bile sevmiyor :) Marul, cilek, karahindibag gibi seyler verirsen daha cok severler :)

Bildiğimiz kıvırcık marulun yapraklarını vereym demi? Sınırsız sanırım yeşillik.. Geçen dere otu verdim kokusundan ona da burun kıvırdı :)

Her yeşillik uygun değil. Mesela göbek vermek iyi değil. Kıvırcık olan daha uygun. Birde salatalığın çekirdeksiz olan kısmından ince bir parça vermeyi deneyebilirsin.

Derisini yemesinin hiç bir zararı yok. İçin rahat olsun :)

RE: Deri Parcası

Sinirsiz vermekte dogru degil.
Yabanci bir forumda ( redearslider.com ) okuduguma gore fazla marul vucuttaki kalsiyumu emiyor.

Geri