Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Derimi Değiştiriyor Yoksa Hastalıkmı ?

umutsahin

Gümüş 1 Üye
Sanki güneşlikten sonra insan deri değiştirir ya aynı öyle ama biraz sert daha ikisindede böyle belirtiler var sizne nedir bu ?

6540.jpg

Eğer deri değiştiriyorsa bu iyimidir ?

Cvp: Derimi Değiştiriyor Yoksa Hastalıkmı ?

Kafasının üzeri ve burnunun ucu :)
İlk defa görüyorum bu şekilde kabarmış halini. Genelde deriler sallanırken yakalıyorum ben :) Deri değiştiriyor gibi görünüyor :) Evet bu iyi birşey. Büyüdüğünü gösteriyor kapluşunuzun.

evet şu an baktımda elime geldi beyaz parçacık halinde deri değiştiriyor yani daha 1 hafta olmadı alalı 4-5 gündürde paludaryumda ne çabuk :S

Çok çabuk büyüyorlar bir kaç ay sonra bu halinin 2 katına çıkacak :)

bende üzülüyordum bakamıyorum diye sevindim şimdi :D:D

Tam teşekküllü paludaryumlarını hazırladınız. Bir de sera raffy p ya da tetra reptomin alırsanız yem olarak, rahat rahat büyümelerini izleyebilirsiniz.

tam tesekkullu paludaryumları var yem olarak ta karıdes kulllanıyoruz buyuyor bakalım :D

Sadece karides kullanırsanız dengesiz büyürler. Kabuklarında piramitleşme veya obezite ile karşılaşabilirsiniz. Bunlar aşırı büyüme ile giden hastalıklar. Her büyüme de iyi değil yani :) Bir an önce ana yem almanızı tavsiye ediyorum :)

sadece karides değil çeşitli yemlerde kullanıyorum ana yem olarak kullanıyordum karidesi ama kullanmamak lazımmış demekki kullanmıycam en kısa zamanda sera ürünlerini alıcaktım zaten :)

Deri döküyor.

Geri