Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

derin sudan korkuyor

luba

Bronz 5 Üye
Ben alismasi icin akvaryumun suyunu yavas yavas arttiriyorum ama gittikce korkmaya basladi ya taslarin uzerine kaciyo yada deniz kabugundan tutunuyo derin suda hic yuzmuyo ben yaslarla kuru alanin egimini azalttigim icin hep kuru alanla derin su arasinda kaliyo ayaklarini yere degdirip su yuzeyine cikiyo ne yapmayilim

RE: derin sudan korkuyo

Bence zamanla alışır ama akvaryumun şu anki bir görüntüsü olsa daha rahat yorum yapılabilir.

Cvp: derin sudan korkuyor

En kisa zamanda cekerim tab den giriyorum burdan gonderilmesi zor oluyo ama 50 ltrelk akvarym 25 30 ltre su var

Su miktarı az. Yükseklik zaten azdır. Kaplumbağanın boyutları nedir?

Resimler ile tırmanma alanı boy derinlik orantısı daha rahat görünüp fikir sahibi olunur. Akabindede varsa önerilerde bulunulur.

Yani Resim Olmadan Fazla Bir Yardımımız Olmaz.

En kisa zamnda gonderirm 3 bucuk cm kabugu

Hayvan ne zamandır sizde. Bence yavru olduğu için suyu rahatlıkla yükseltebilirsiniz. Belki alıştığı için tembellik ediyordur. Ama vücutları dalıp çıkmaya bolca yüzmeye uygun canlılar. Daha kas tembelliği olacak bir kaplumbağa değildir o. Bence sorun olmaması gerekiyor.

Ama yeni konudaki hastalık belirtileri var ise onu bitkin düşürmüştür. Su yükseltmeyi kısa bir süre erteleyip vetriner ile iletişime geçmenizi öneririm.

Tamam bugun veterinere goturuyorum bisey olmasa bile korkularimdan kurtulmus olurum zaten iyice buyuyene kadar sık sık kontrole goturuyum . 1 haftadir benimle

Bence Bir sorunu yok ama siz yinede götürün :)

Eve yeni geldim saglikliymis bi vitamin kullaniyodum ona devam etmemi soyledi bide suyu icin.damla.verdi mikrop kiriyormus.

Bu damla mavi renkte mi. İsmini biliyor musunuz? Hasta olmayan kaplumbağanın suyundaki hangi mikrobu kırmak istediğini çözemedim.

Hasta degil filtresi filan olmasina ragmen suyu kokuyo biraz arada dipten suyu cekip su koyuyorum eve gidince damlanin ismini yazarim :/

damlasının adı büyük bi ihtimalle deep dezopur. bunlar sudaki kötü kokuyu gidermez , kimin akvaryumuna baksanız illaki kokuyordur .

Uygun bir akvaryum kokmaz arkadaşlar. Suyun üzerine kadar eğilip koklarsanız suyun kendi kokusunu alırsınız ancak. Mavi damlayı kesinlikle kullanmayın. Sorun ya filtrasyondadır yada akvaryum kaplumbağa için yetersizdir. Yani bir şekilde temizlenemiyordur.

Geri