Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Devamlı uyku hali

Elif0_0

Bronz 5 Üye
Yeni bi kaplumbağa aldım fakat devamlı uyuyor neden olabilir.

Cvp: Devamlı uyku hali

Yeni aldığınız için ortama alışması gerekir. Alışınca hareketlenmeye başlar. Biraz zaman tanıyın ona. :) Bu arada ekipmanlarınız tam mı?

Alalı 1 hafta oldu ilk zamanlar korkuyodu ama sonra alışmıltı bu bi kac gündür de dikkatimi çekti ne zaman gitsem uyuyor..

-- Bu benim 4. Kaplumbağam.. fakat diğerleri ölünce bunu aldıımm..Ekipman olarakta sadece ısıtıcım var onu da petshopa sordum suan kullanmaya gerek olmadıgını hayvanı bunaltacağını söyledi. Ayrıca burda bazı arkadaşların yanlış bilgisine kurban gitti kaplumbağamın teki. bana ara sıra kısa zamanlı güneşe cıkarmanın iyi olacağını söylediler yaptım ve sonradan ögrendim ki güneş kabuğuna zarar vermiş ve bundan ölmüş lütfen buna dikkat edin !

Kaplumbağanın davranışları bir süre daha böyle giderse hastalıktan şüphelenin. Yorgun düşmüşte olabilir. Aldığınız ortamda nasıldı? Hareketli miydi, yoksa bir köşede sessiz mi duruyordu?

* Isıtıcıyı yaz-kış kullanmak gerek. Petshoplara güvenmeyin. Su ısısı 28 derecede sabit durmalı. 28 derece onlar için normal bir ısı. Bunalmazlar emin olun ki. Sıcaklık sabit olmaz ise ısı değişiminden hasta olur kaplumbağalar.

*Güneşlendirmeyi nasıl yaptınız acaba? Belki hem devit-3 kullanıp hem güneşlendirme yaptıysanız ağır gelmiş olabilir. :ff:

Isıtıcı kesinlikle her zaman takılı olmalı su sıcaklığı yaz kış sabit 28derece olmalı.Petshoplar kendi inanmak istediği şeylere inanır.Bilinçli petshoplar kapluşlara ısıtıcısı filtresi olan akvaryumlarda bakıyor.4kaplumbağanızda sizin bakım koşullarınız yüzünden ölmüştür.Forumda bazen bilgisiz üye olabiliyor ancak siz gerekli koşulları sağlamazsanız doğru tedaviler bile sonuç vermez.Akvaryumunuz var mı ısıtıcıyı hemen takın tabi ölüm fanusunda bakıyorsanız ona ısıtıcı takamazsınız kapluşun uyama sebebi ortam soğukluğudur gerekli koşullar acil sağlanmazsa onu kaybedebilirsiniz.Birde 4kapluşunuz öldüyse sorun ben de diye hiç mi düşünmediniz.

Güneş kabuğuna zarar vermiş diye bir şey olması mümkün değil.Siz güneşe yaz tam gelmeden çıkarmayın.Eczaneden de devit3 alıp yemine damlatın.Kabuğunu sertleştirir.

Bakın diğer 3 kaplumabağama plastik kocaman bir kap içinde ısıtıcı ile baktım kuru alanları falanda vardı ama 2 si öldü. 3.side akciğer enfeksiyonu geciriyordu ilac tedavisine basladım devit-3 ü de kullanmadım. bana güneşe cıkarmanın iyi geleceği söylendi fakat gördük ne kadar işe yaradığını ;) aldığım petshop büyük bir akvaryum içinde ısıtıcı falan olmadan besliyordu ve ben en hareketli olanını aldım oysa ki.. bu arada ölen kaplumbağamı taş catlasa 10 dakika bekletmiştim oda öğle güneşi bile değildi. ve 15 20 günde bir güneşlendiriyordum !

Bilgi vereyim: Güneşlendirmek kötü bir şey değildir. Eğer uvb lamba yada devit-3 kullanmıyorsanız kaplumbağanın sağlığı açısından güneşlendirmek zorundasınız. Güneşlendirme haftada 2 kez olmalı. Ve en ufak rüzgar olmamalı. Yoksa üşütürler. Haziran ayında güneşlendirmeye başlanmasını, o zamana kadar uvb lamba yada devit 3 kullanılmasını uygun görüyorum.

Bilgşniz olmayan konularda böyle sert cevaplar vermeyin.Devit 3alın 5tl civarı bir şey.En iyisi siz güneşlendirmeyin.Yada güneşlendirme ile ilgili konuları okuyun.O bilgileri uygulayın.İdareten 25 litre civarında bir kap alın bir milyonculardan.Isıtıyı takın bir kaya parçasından kuru alan yapın.Tetra,sera,jbl gibi markalardan yem alın.Karidesle besliyorsanız o haftada en fazla 3 gün verilebilir.Bunun gibü bir çok şey yapmanız lazım.Bunları yapmayacaksanız hayvanı iade edin.

Sizin baktığınız kapta filtre var mıydı? Yoksa sık su değişimi yaparak mı temizlik sağlıyordunuz?
Saklama kabının bulunduğu yer hiç esintide kaldı mı? Ev ısısı 22 derece altına düşüyor muydu (örneğin kışın kaloriferlerin kapalı olduğu zamanlar)?
Güneşlendirdiğiniz hava 28 derece altında mıydı? Yada esinti var mıydı?
Kuru alan ısınız 30 derece altına iniyor muydu? Su ısınız 25 derece altına iniyor muydu?
Bu sorulardan herhangi birine evet cevabı verirseniz kaplumbağanızın hasta olma ihtimali normaldir.
Pet shop ısıtıcı takmadığı yada eksik ekipman kullandığı için çoğunlukla hasta kaplumbağa satar. Hemen hemen çoğu pet shopta ölü yada hasta kaplumbağa görmek mümkün.
Isıtıcı taktığınızda hayvan bunalmaz, ama önce 24 dereceye ayarlayıp her gün bir derece yükseltmelisiniz. Uygun bir yer oluşturmak için eksikleri tamamlamanızı öneririm. Bir kaç gün daha gözlemleyin. Eğer anormallik devam ederse tüm belirtileri kontrol edip bir hastalık ihtimalini kuvvetlendirin.

Geri