Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Devit 3 çelişkim

ecemkoten

Bordo Bereli
Daha önce böyle bir başlık olduğunu biliyorum fakat bikaç sorum daha olucak. UV lambam yok o yüzden devit 3 aldım bugün. daha önce açılan başlıkları okudum hep farklı şeyler yazılmış. kimisi suya kimisi kabuğa kimisi yeme damlatın demiş. kesin bir bilgi verebilir misiniz bana ?

kaplumbağalarım kabuk değiştirme döneminde bunuda belirtiyim :)

Bide bugün eczanedeki adam devit 3ün 3e ayrıldığını söyledi ben damlasını aldım doğru mu yapmışım ?

Cvp: Devit 3 çelişkim

Devit 3 ü bakıldığı ortamdan ayrı bir kapta yemine damlatarak verin.
Suda çözünmeyen bir vitamin olduğu için akvaryum suyunda yağ tabakası oluşmasına neden olur.
Kabukta veya suyunda kullanılmasının bir faydası yok.
Damlasını almakla doğru olanı almışsınız.

Damlasını almakla doğru yapmışsınız. Devit-3'ü suya damlatmayın. Kapluşun gözlerine zarar verir. Ben kabuğa damlatarak veriyorum. Sonrada iyice emmesini bekliyorum ve kabuğunu silip yuvasına koyuyorum. Ama siz yemine bir damla kadar emdirerek verebilirsiniz. Damla ağızdan belli bir ölçüde verildiği sürece bir zararı olmaz.

Çok teşekkür ederim o zaman yemlerine bir damla damlatıcam.
Peki her öğün mü her gün mü ne sıklıkla ?

haftada bir yemlerine damlatıp verseniz yeterli :)

çok teşekkür ederimm :) uv lambanın azda olsa yerini tutar umarım :)

Ben Devit-3 ü Haziran'a kadar kullandım. Sonra bu ay yeniden kullanmaya başladım. Özellikle yazın direkt güneşlendiklerinde kabukların sertleşmesi ve renklerinin ortaya çıkmasında gözle görülür bir değişiklik oldu.

Devit-3 yağ bazlı bir vitamin olduğu için zor çözünen ve emilen bir vitamindir. Direkt yemine uygulayın ve mümkünse ayrı bir kapta verin. Haftada bir öğünde bir yemin üzerine 1-2 damla yeterli olacaktır. Fazlasına hiç gerek yok.

Eğer uvb lamba alır ya da güneşlendirme yaparsanız bu dönemlerde devit-3 vitamini kesin. Fazlası oldukça zararlıdır.

Ayrıca unutmayın ki, Sera ve Tetra gibi yemlerin içinde ve kullanıyorsanız multivitamin damlanızda da az da olsa d vitamini mevcuttur.

Sevgiler..

Emin bey çok çok teşekkür ederim. Çok güzel bilgiler yazmışsınız ellerinize sağlık.
Umarım değişikliği bende görürüm bugün başladım devit 3 kullanmaya. Verdiğiniz bilgiler çok işime yaradı.

Tetra ve Sera yem kullanıyorum.

Normal vitamin olarak biyo tortvit kullanıyorum onu kesiyim mi peki ?

Yok haftada 1-2 damla devit 3 ile haftada yine bir kez biyo tortivitiniz kullanabilirsiniz. Kafi miktarda kullandığınız sürece hepsi gereklidir. Ayrıca kaliteli yemlerle de desteklediğiniz kaplumbağalarınız bir sıkıntı yaşamaz kış boyunca :)

Yardım edebildiğime sevindim..

Sevgilerimle..

Çok teşekkür ederim :) Şu kabuk değiştirmeyi atlatsalar daha güzelleşiceklerdir umarım bu vitaminler sayesinde :) Sağlık açısından hiç problem yaşamadık ama kış korkuttu beni bilgiler için çok teşekkür ederim tekrardan Emin bey

Geri