Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Devit 3

Virulence

Gümüş 2 Üye
Devit 3'ü kullanan arkadaşlar ne gibi faydalarını gördünüz ve bir de fiyatı ne kadar? İnternetten araştırıyorum 2,3 tl civarı ama sitede bir arkadaşın 5 tl'ye aldığını gördüm..

Ucuz birşey 4 liradan fazla olmaması lazım evde olsam size aldığım fiyatı söylerdim.Ben yemine mürekkep balığı kemiği tozu döküp devit 3 le birlikte veriyorum kabuk sağlığı için gerçekten çok yararlı.Uvb lamba ile birlikte kullanırsanız yada bulunduğunuz yerde havalar güzelse ve güneşlendirme yapabiliyorsanız mutlaka yararını göreceksiniz.

Devit 3 ile ilgili forum içi arama yapınız.
Bu Vitamin hakkında bir çok konu mevcut.
Aklınıza takılan olursa sorarsınız.

Emin olunki araştırma yaptım ve kaplumbağanın kabuğunun rengini açmasından ve kabuk gelişimine faydalı olabileceği yönünde söylentiler dışında pek birşey bulamadım. Gözler görülür biçimde ne tür faydalar olup olmadığını öğrenmek istiyorm ve fiyatıda.. Fiyat araştırmasınıda yaptım sitede ve sadece bir yerde 5 tl'ye aldığı yazıyordu başka sitelerde baktım eczane siteleri gibi sitelerde 2-3 tl civarı yazıyor ve kafam karıştır ne kadar oldğunu dair bu yüzden bir başlık açıp alanlara sormak istedim..

Kaplumbağaların kabuk gelişimi açısından D vitamini üretmeleri gerekiyor. Doğal olarak güneşten aldıkları UV ışınımlar sayesinde vitamini salgılıyorlar. Evde beslediğiniz zaman eğer güneşe çıkartmıyorsanız ki halen havalar ısınmamış durumda, hayvanınızın kabuk gelişiminde ciddi sıkıntılar oluşacaktır. Kabuk yumuşaması, deformasyon vs. Bu yüzden UVB lamba kullanıyoruz yada alternatif olarak kalsiyum ağırlıklı besinlere özel ilgi ve Devit 3 kullanarak kaplumbağanın ihtiyaç duyduğu D vitaminini sağlıyoruz. İnternette yazanlara kulak asmayın. Geçerli ve tek kaynak bu sitedir.

Bu arada ha 3 tl ha 5 tl bumudur kafanızı karıştıran? Eczaneden 2.5 tl ye aldım. Cidden 2 lira fark olması kafa karıştırıcı bir şey.

Forumda Devit3 ve kabuk gelişimi hakkında bir çok konu mevcut.

D vitamini kaplumbağaların kabuk ve kemik gelişiminde, kalsiyum mekanizmasında rol oynar.
Hafta da 1 kere yeme damlatarak verdiğinizde bu mekanizmaya ve gelişime faydası olacaktır.
Güneş gördüğü zamanlarda bu vitaminin dışarıdan alınmasına gerek yok.
Fazlası zararlı.

Teşekkürler bilgiler için.. Fiyat konusuna gelincede önemli olan o değil, okul cıkışında almaya gidicem ve okulda yanıma aldığım paradan ne kadar harcıyayım ne kadar kenara ayırayım diye kafamda soru işareti oldu emin olup ona göre hareket etmek için sordum..

Cvp: Devit 3

devit 3 ampulle damla arasındaki fark nedir ben ampul olandan aldım da

İçeriği aynıdır. Ampüller iğne için yapılmıştır. Enjeksiyon olarak kullanılır. Damla yemlere damlatmak için daha kullanışlıdır. Paketi açmadıysanız eczaneden değiştirebilirsiniz. Ya da bir şırınga alıp yeme o şekilde damlatırsınız.

aynısı yani vermemde bi sakınca yok dimi

Ampulden yeme damlatırken sıkıntı olabilir. İçeriği aynıdır. Ampul de oral yoldan kullanılabilir.

şırıngayla yeme damlatcam zaten sorun olmaz teşekkürler zaten bu bitince damla şeklinde olanı alırım bu arada haftada bi defa vermem yeterli olur mu birde kaç damla damlatmam lazım yeme

Haftada 1 kere 1-2 damla yeterli olur. Mutlivitaminin yanında bu kadar yeter.

biraz fazla oldu ama mesela günde 2 sabah 2 de akşam olmak üzre 4 adet reptomin yemden veriyorum şimdi akşam 2 yem vercem bu iki yemede mi 2 damla damlatim yoksa sadece tekine mi damlatim yoksa günde verdiğim 4 yeme damlatmamda bi sakınca var mı dozaj aşımı ii diilmiş onun için bu kadar ayrıntılı soruyorum kusura bakmayın

Haftada toplam 2 damla devit 3 ü aşmamaya özen gösterin. Kaç yeme damlattığınız önemli değil.

Geri