Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Devit3 ü kabuğa sürerken kaç damla damlatmalıyım

amir.mennan

As 5 Üye
arkadaslar devit 3 ü yeme veriyordum. ama yem verirken çok zorlanıyorum. elimden yemiyorlar. anca suda yiyorlar. ozamanda devit 3 etkisini kaybediyor. artık kabuga sürmeye basladım. kabuğa verirken kaç günde bir vermeliyim ve kaç damla damlatmalıyım. kaplumbağamda yogun kabuk yumusaması var. bunuda göz önünde bulundurursanız sevınırım :)

Cvp: Devit3 ü kabuğa sürerken kaç damla damlatmalıyım

Ben ayda bir kabuğuna devit 3 uyguluyorum geri kalan haftalar ise yemine emdirip veriyorum.Benimkiler ortalam 5 cmler ve ben 1 damla damlatıyorum.

1-2 damla devit 3 yeter. Ama ben severek yerlerse eğer yemine emdirip te vermenizi öneririm.

bnmkilerde yem yemiyo elmden,suya atıncada olmuyo o yuzden bende bir kere kabuklarına surup kuru bır kapda beklettım 20 dakıka,sonra ılık suyla kabuklarını yıkayıp yumusakca ovusturarak tekrar akvaryuma bıraktım.

Tamam dediğiniz gibi olur. Ama ben kabuğunun tam olarak emmesi için 1 saat kuru alan lambası altında bekletilmesini öneririm.

Cvp: Cvp: Devit3 ü kabuğa sürerken kaç damla damlatmalıyım

seko94seko' Alıntı:
bnmkilerde yem yemiyo elmden,suya atıncada olmuyo o yuzden bende bir kere kabuklarına surup kuru bır kapda beklettım 20 dakıka,sonra ılık suyla kabuklarını yıkayıp yumusakca ovusturarak tekrar akvaryuma bıraktım.

Yıkamadan havlu ile iyice kurulasaydınız daha iyi olurdu.

Hayır arkadaş doğru olanı yapmış. Kabukta kalan devit-3 suya bulaşırsa hem suyu kirletir hem de kapluşun gözlerine zarar verir. Kabuğunu ıslak bir bezle silmesi ya da yıkaması en doğrusu bence.

Cvp: Cvp: Devit3 ü kabuğa sürerken kaç damla damlatmalıyım

Jadeite' Alıntı:
Hayır arkadaş doğru olanı yamış. Kabukta kalan devit-3 suya bulaşırsa hem suyu kirletir hem de kapluşun gözlerine zarar verir. Kabuğunu ıslak bir bezle silmesi ya da yıkaması en doğrusu bence.

Ben havlu ile iyice kuruluyorum hiçbir şekilde bir şey kalmıyor.

O zaman ıslak havlu ile silin kabuğunu. Bir miktar da olsa ilaç suya geçiyordur :)

ben kabuklarına 3 defa damlattım. kuru bir kapta 30 dk beklettim. sonra hiç kabuklarını sılmeden paludaryumlarına koydum. bundan sonra sizin dediklerinize uygulayacagım. tesekkurler

Bundan sonra ıslak bir bezle ya da havluyla silerseniz iyi olur. Rica ederim :)

Geri