Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Diğerinin hastalanmaması için

banyoterligi

Bordo Bereli
Arkadaşlar res'im hasta. Yarın tedavi bitiyor ve suya koyacağım. Eğer hala geçmemişse hastalığı çizgilimin de aynı akvaryumda hastalanmaması için suyu dezenfekte ediyimmi? mavi damla ile?

Cvp: Diğerinin hastalanmaması için

metilen mavisi;insan ameliyatlarında da kullanılan bir malzeme olduğu için kaplumbağaya zarar vermez. bence kullanmanda fayda var ama hiç riske atmaman için; kaplumbağanın tamamen iyileşmesini beklemen gerekli

zaten antibiyotik tedavisibde 9 gündeyiz yarın son gün. Akvaryuuma koyucam iyilesip iyilesmedgni görmek icin.

Eger iyilesmemisse bile hast. Kapcagından korktugum icin digerinin damlatmalı myım diye tereddüteyim

hastalıklı olamayan arkadaşa yapmanızı önermiyorum. örnek veriyim benim adamım; muharremex, fuat ve özkan'ın yanına yaklaşık 1.5 ayda döndü! iyileştirdim ve takip ettim. yemlemelerini düzenli yaptım felan tamamen;ama tamamen iyileştiğinde geri bıraktım. aynısını sizin de yapmanızı öneriyorum

Bulunduğu kabı sterilize etmek için kullanacaksanız yani bir defalık birşey ise kullanılabilir, aynı yerde yaşayacaklarsa enfeksiyonun kaynağı akvaryumda bulunduğu sürece bulaşmayı engelleyemezsiniz diye düşünüyorum zaten hergün hergün mavi damla da damlatılmaz. Tabii illa bulaşır ya da kesinlikle bulaşmaz diyemem çizgilinizin vücut direnci de etkiler. Bence de tamamen iyileşene kadar ayrı yerlerde yaşamaları daha iyi olur.

Anlıyorum da iyilesip iyilesmedigini anlamak icin akvaryuma bırakmam gerek. 2 litrelik suyun oldgu kabın lcinde yuzmuyor ki zaten.

2kaplaan, akciger enf. Mu atlattın? Tetradox falan mı kullandn? iyilesmesi 1,5 aymı sürdü? Bende yan yüzme ve burnunda sümükümsü şeyler var.gentamisin kullanıyorum.

+Tuba hanm cizgilinin direnci ne kadar yuksekte oldugunu farzetsek te gecebılır hastalık. Ona gecmemesı ıcın actım zaten baslıgı. Yaklasık 15 gundur mahvettı bu hastalık beni. Gecmiyor bir türlü.

dostum öncelikle türkçeyi biracık düzgün kullanırsan sevinirim; ciddiyim okumakta zorlanıyorum. akciğer enfeksiyonunun son aşamasıydı, uzun çabalarım sonucu tedavi ettim; genta gut kullandım; bunu kullanmanı öneririm. enfeksiyon akvaryumda varsa zaten işin birazcık zor; çok güzel temizlemen gerekli.. ama dediğim gibi işi riske atma bence; tamamen iyileşsin öyle kat diğerkilerinin yanında. ben muharremex'e 1 ay dondurma kabında baktım. ama genede ısıtıcı uvb lambası vardı

Mert Abi Diğer Sayfadan Sana Mesaj Attım Oku Onu :)

Mobilden giriyorum yazım hataları ondan yoksa normal yazıyorum merak etme

Bu arada senin bahsettiğin ilaç genta gut değil. Genta yazıyor kutuda. Gentamisin de altında yazıyor. Benimde kullandıgım o. 40 mg ampul. Kaç gün kullandın? Ne kadarlık suya ne kadar? Su ısısını kaç dereceye ayarladın? Hergün ilaçla birlikte suyunu falan değiştin mi?

Ak argumu dezenfekte etmek îçîn. Kaya tuzu kullanîn. Yeterli olacaktır.

Akvaryumu dezenfekte etmek için kaya tuzu kullanın. Bence yeterli olur.

Komple akvaryum suyunu boşaltıp mı kaya tuzuyla yapıcam ?

Bu arada 2kaplaan ilac tedavısıne kac gun devam ettin? 1,5 ay sırf 33 dereceli sudamı beklettin?

Emre abi dün akvaryuma koydum nasıl gelişme diye yine yan yüzme var. Yarın aksamustu bıtıyo tedavi sacnıyorum gene değişmedi durum :(

Geri