Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dinginlik

Dreamland

Bronz 1 Üye
Arkadaşlar selam. Benim Gretel bu aralar pek bir dingin. Akvaryumun dibine inip hareketsiz, gözleri kapalı falan takılıyo. Bu hal nicedir. Hayırmıdır şermidir? :)

Tuhaf.
İki gözün kapalı olması akciğer enfeksiyonu belirtisi fakat emin abi yeşim abla vs. daha iyi bilirler onlara sormak lazım.

Cvp: Dinginlik

Başlangıç aşamasımıdır acaba? Ne yapmam gerekir? Endişelenmelimiyim? Şu an karşımda ve akvaryumun dibinde öle takılıyo gözlerini kapatıyor bazende açık.

Yem yemesinde, nefes almasında , yüzmesinde bir problem yoksa tabanda uyurken yakalamışsınızdır afacanı :)

Benimkilerdede aynı şey var.Zannetmiyorum kötü bir şey olduğunu arada sırada öyle uyuyup dinleniyorlar heralde kesin konuşmayayımda.Ama çoğunlukla hareketliler..

Gözleri eğer şiş değilse ve istediğinde açabiliyorsa bir problem yok demektir :)

Yok maşallah yemi görünce çıldırıyo. Yüzmesindede bir sorun göremiyorum. Fakat dikkatimi çekti bir dinginlik hali var üzerinde. Size sormak istedim. Bu halde görmemiştim ona tuhaf geldi. Umarım bi sorunun göstergesi değildir. Hareketsiz duruyor.

Ben pek akvaryumdan çıkartmam. Dün hadi bi çıkarım dedim Hansel elim kadar olmuş :) Hansel çok hareketli akvaryumdada dışardada. O kadar büyümüş olduğunu çıkarınca farkettim :) Gretel tam tersi Cool takılır. Cüsse olarak Hanselden daha ufak ve daha ürkek. Bu hastalığa yakalanmaması için ön tedavi şekilleri varmı acaba. Çünkü bu hastalık yüzünden çok sayıda kaplumbağa ölüyor. Allah kimsenin başına vermesin.

Dönem dönem bazı zamanlar daha sakin ve durgun olabiliyorlar. Muhtemelen geçicidir. :)

Geri