Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dış filtre basinci

remsemiles

Altın 2 Üye
[attachment=1114][attachment=1115]

Arkadaslar eheim 2217 calisiyor fakat su uzerinde resimdeki gibi akinti ve kabbarciklar olusuyo sanirim debiden. Bunun bi zarari olurmu

Ekli dosyalar

• 20121027_165617.jpg
    20121027_165617.jpg
    172.4 KB · Görüntüleme: 127
  • 20121027_165611.jpg
    20121027_165611.jpg
    401.4 KB · Görüntüleme: 126
Cvp: Dış filtre basinci

O akım biraz fazla gibi geldi sizin akvaryumunuz için.Gerçi Emre kullanıyor bu filtreyi o varken ne kadar açıklayıcı olabilirim bilmiyorum ama yağmurlama aparatını cama doğru çekirseniz önce cama oradan suya karışsa sanki bu akıntı ve girdap oluşumunu biraz da olsa engelleyebilirsiniz.
Filtre musluklu ise musluktan biraz su akışını kesebilirsiniz.

Arzu Emre normal bi sorun olmaz demisti ama bu kabarciklarr kafama takildi

Kabarcıklar normaldir :)
Eğer kapluş rahatsız olmuyorsa akıntıdan bir sorun yok :)

Bos calistiriyorum suan. Bugun koyunca bakicam duruma

Benimki 100 lltre ama eheim 2217 bendede var. Tıpayı aç dedim selim abi sana akıntı istemiyosan. önce bi kaplumbagayı koy severse tıpa koyma sevmezse koyarsın.

Eğer sadece elyaf varsa fazla kabarcık çıkması normal. Malzemeleri doldurunca denemek ve gerekirse tapayı açmak daha mantıklı. Genede rahatsız etmez ama azalması rahatları için daha iyi.

Ben 840 lt de 2260 kullanıyorum. Ama akvaryum hacmi çok yüksek olduğundan aynı bu şeklide suya verdiğim fiskiyede tapalı olarak daha kabarcıksız bir su var. Hatta bir tanede 2012 iç destek filtre kullanıyorum.
96 lt de ise 2215 kullanıyorum. Benim bun akvaryumumdaki filtre fiskiyesini su içinde dik olarak konumlandırıp hafif cama verdiğim için kabarcık sorunu gene yok. Ama akıntı rahatsız etmeyecek şekilde var tabi.
Arzu doğru söylemiş. Eğer su cama doğru verilirse yada bence fiskiye suyun içine dik konulursa kabarcık olmaz. Bir ihtimalde Mert in dediği tapayı çıkarmak. Ama dediğim gibi önce filtre doldurulsun bence. Tahminim sorun bundan sonra kendiliğinden düzelecek.

Emre filtrede biomech elyaf karbon subsat ve filtrenin ivindeki mavi sunger var. Fiskiyeyi suya gomdum ne ses var suan nede kopuk. Icerdede hafif bi akinti var. Bu sorun yaratirmi fiskiyenin gomulu olmasi. Buarada isitici beni cildirtti yarin tetra ile degistirecegim.

Fiskiyenin yatay olarak gomulu durmasi sorun yaratirmi. Abuzeri kordum akvaryuma. Kesfediyo suan yeni evini

Fiskiye eğimli de olabilir. Suya gömmek en iyi çözüm olmuş. Bahsettiğim diğer akvaryumumda fiskiyem dik su içinde. Tabi akıntı vardır ama girdap olmadığı sürece rahat yüzüyorsa ki bence sorun yoktur gayet iyi. Filtre malzemeleri zaten iyi olmuş. Sanırım tek zeolit yok.
Isıtıcı olayına bende üzüldüm Selim. Belkide nadiren olan hatalı ürüne denk geldin. Ben Tetra ısıtıcıda kullanıyorum. Hiç sorun çekmezsin.
Abuzere yeni yeri hayırlı olsun. Çıldırmıştır ufaklık :)

Hic bi girdap yok. Boyle guzel oldu seste yoj. Isitici olayi galiba bana denk geldi. Simdilik atman 100 watt olani koydum. Yarina kadar idare eder herhalde. Hic dorma vallahi yeni akbaryuma gecince cildirdi. Surekli ne gerek var buyuk akvaryuma diye bana kizan esim 45 dakikadir resmini cekmeye calisiyo ama bi tane bile net yaklayamadik. Surekli hareket halinde. Galiba guzel oldu. Yarin isiticiyida halledersem cok iyi olacak.

Zahmetli oluyor ama sonu güzel olunca değmiştir. Şu anki ısıtıcı yenisi gelene kadar sürekli çalışıp zorlanmadığı sürece sorun olmaz.

Hayır onunda kafası dışarıda olacak. Tam kafanın altında min water level yazısı var.

Bende çizgili akvaryumu bugün 24 dereceye düşünce bağladım tetra ısıtıcımı. Bu derecede sabit tutacağım.

O yazının biraz üzerine gelmeli. Tamamen batırma ayar yeri dışarıda kalsın.

Tamam 27 yapicam. Sicakligin dusmesini bekliyorum ki calisip calismadigini anliyim

Sular zaten yeni yeni normal değerlere düştü. Yazın yüksek sıcaktan çok çektik.
Bu yeni ısaıtıcı inşallah sorunsuz çalışır. Kırk yılda bir olan arızalı ürün olayı başına geldi. Hadi hayırlısı.

Dun gece 27 dereceye ayarlayip yattim. Sabah 27.4 tu. O kadar yanilma payi olur diye dusunuyorum. Sanirim sorinsuz calisiyo.

O kadar yanılma payı kesin olur. Bir derecede olabilir. Sonunda halloldu buda.

Geri