Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dış Filtre Hava yapması

zarkuz

Yeni Üye
Değerli yöneticiler ve forum üyeleri arkadaşlar,

Forumunuza yeni üye oldum sayılır, kısa zamanda sizden çok güzel ve faydalı bilgiler edindim. Keşke foruma daha önce üye olsaydım. Emeği geçen herkese teşekkürler.

Benim henüz arayıp da bulamadığım bir konu var. Eheim dış filtre kullanıyorum. Bazen kapatınca ve / veya temizlerken doğal olarak hava yapıyor. Bu nedenle tekrar filtreyi çalıştırdığımızda hortumdan havayı ağzımla çekmek zorunda kalıyorum. Bu da hijyen sebebi ile beni çok rahatsız ediyor.

Bu sorunu sizler nasıl aşıyorsunuz? Bunun için bir aparat satılıyor mu veya başka bir yöntem var mı?

Şimdiden ilgilenen herkese teşekkürler
Saygılarımla
Serdar SERHATLI

Cvp: Dış Filtre Hava yapması

Merhaba,

Filtrenin su veren hortumunu ağzınla çekmek yerine üflemek sorunun çözümü için yeterlidir.

Su tam hortumun ucuna gelmeden zaten çekmeyi bırakıyorsunuzdur. Genede kirlilikten yana çekinceniz varsa ağzına bir bez koyup işlemi öyle yapabilirsiniz.

Cevaplariniz icin cok tesekkurler. Yalniz su cikan yer dediginiz filtreden gelen temizlenmis suyun ciktigi yer herhalde. Buradan ben hava uflersem filtrenin icine daha cok hava dolmayacak mi? Ne kadar hava ufleycegiz biraz daha detay verirseniz cok sevinirim.

Aslinda evet hortumun ucuna gelene kadar suyu cekiyorum ama illa su kaciyor agzima maalesef. Su bez koyma isini de deneyecegim.

Anladigim kadari ile bunu yapan bir aparat yok piyasa da?

Tesekkurler

zarkuz' Alıntı:
Cevaplariniz icin cok tesekkurler. Yalniz su cikan yer dediginiz filtreden gelen temizlenmis suyun ciktigi yer herhalde. Buradan ben hava uflersem filtrenin icine daha cok hava dolmayacak mi? Ne kadar hava ufleycegiz biraz daha detay verirseniz cok sevinirim.

Aslinda evet hortumun ucuna gelene kadar suyu cekiyorum ama illa su kaciyor agzima maalesef. Su bez koyma isini de deneyecegim.

Anladigim kadari ile bunu yapan bir aparat yok piyasa da?

Tesekkurler
Evet dostum bu işlemi yapacağın hortum temiz suyun çıktığı kısım.
Eğer o kısımdan makine içerisine güçlü bir şeklide hava gönderdiğinde makine tekrar çalışmaya başlayacaktır.

İçeri üflemeyin. Hortuma su gelince ucuna gelmeden bırakmanız kafi. Fişi takınca kendisi suyu akıtır. Hala hava varsa filtreyi çok değil ama hafif sağa-sola yatırarak yukarıda kalan az havanın çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim

Ekli dosyalar

• photo3.jpg
    photo3.jpg
    13.1 KB · Görüntüleme: 1,350
Geri